background img
banner
banner

Οι ανατιμήσεις έφεραν τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος για τρία έργα

ΚΑΙ ΟΡΙΑΚΕΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΥ «ΖΗΤΑ» ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ

Η τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος τρέχοντος έτους αλλά και παρατάσεις και οριακές προθεσμίες για έργα που βρίσκονται λίγο πριν το τέλος, απασχόλησαν την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, με τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης να θέτουν ερωτήματα που σχετίζονται με τους λόγους για τους οποίους ζητούνται οι παρατάσεις.
Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την τέταρτη τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος του δήμου, με την επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Βάσω Ψυχράμη να ζητά διευκρινίσεις σχετικά με το εάν πρόκειται για τις εργασίες περίφραξης του ΣΜΑ.

Απαντώντας, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βασίλης Χριστόπουλος είπε πως η ανάγκη τροποποίησης του Τεχνικού Προγράμματος προέκυψε από τις αναθεωρήσεις των τιμών και από κάποιες επιπλέον ποσότητες που έχει προκύψει ότι χρειάζονται ενώ τόνισε ότι έχει να κάνει με τρία έργα. Το πρώτο είναι η πρόσθετη σύμβαση για το Ε.Κ.Α.ΜΕ., ύψους 130.000 ευρώ που αφορά τη διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου, καθώς, όπως είπε, θα τοποθετηθούν πέργκολες, σύστημα άρδευσης και διάφορα φυτά. Μάλιστα, επισήμανε ότι το κονδύλι έχει εγκριθεί από τη Διαχειριστική και προέρχεται από το ΕΣΠΑ. Το άλλο έργο αφορά 3.200 ευρώ για τον ΣΜΑ και συγκεκριμένα για την κατασκευή περίφραξης. Ουσιαστικά, σύμφωνα με τα λεγόμενα του αντιδημάρχου, το έργο έχει τελειώσει και υπολείπονται λεπτομέρειες. Το τρίτο έχει να κάνει με το γεγονός ότι χρειάζονται έξτρα 3.500 ευρώ για το τοιχίο αντιστήριξης στη Συλίβαινα.

Ο δρόμος που οδηγεί στο σχολείο Σταφιδαλώνων σε εργολαβία που «ξεκλείδωσε»

Η κ. Ψυχράμη στο σημείο εκείνο υπενθύμισε την αναγκαιότητα αγοράς οικοπέδου στα Σταφιδάλωνα, με τον δήμαρχο να απαντά πως υπάρχει πρόβλεψη γι’ αυτό και για άλλα σημεία, ενώ στη συνέχεια η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης ζήτησε να υπάρξει μέριμνα για ομαλοποίηση του οδοστρώματος στον δρόμο που οδηγεί στο Δημοτικό Σχολείο Σταφιδαλώνων. Όπως ανέφερε ο κ. Χριστόπουλος, υπάρχει πρό-βλεψη γι’ αυτό στο έργο της οδοποιίας στο οποίο υπήρξαν κάποιες δικαστικές διαμάχες που ξεπεράστηκαν και θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες. Συμφώνησε δε πως στο σημείο συγκεντρώνονται νερά και υπάρχει μεγάλο πρόβλημα εξαιτίας της κατάστασης του δρόμου.

Ένα ακόμη θέμα που τέθηκε ήταν η έγκριση παράτασης σύμβασης της «Προμήθειας εξοπλισμού, κατασκευής, μεταφοράς και τοποθέτησης στεγάστρων, για τη δημιουργία ή και αναβάθμιση των στάσεων, για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού του Δήμου Αιγιαλείας».

Όπως έγινε γνωστό η ανάδοχος εταιρεία έχει ζητήσει με επιστολή της, παράταση μέχρι 4 Απριλίου με την αιτιολογία ότι λόγω του πολέμου της Ου-κρανίας η εφοδιαστική αλυσίδα έχει σταματήσει και δεν μπορεί να βρει αλουμίνιο.

Δικαίωση της εταιρείας από το Τεχνικό Συμβούλιο για την παράταση της ανάπλασης των πλατειών

΄΄Είναι ένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ και πρέπει να δώσουμε παράταση. Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο δεν δώσαμε παράταση στην ανάπλαση όμως η εταιρεία κατέφυγε στο Τεχνικό Συμβούλιο και κέρδισε. Όταν λοιπόν υπάρχουν εισηγήσεις από αρμόδια όργανα και τον διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας, καλό θα είναι να μην κάνουμε πολιτικές επιλογές, αλλά να ψηφίζουμε αυτό που πρέπει. Κέρδισε διότι εκτιμήθηκε ότι πήραμε απόφαση να μην της δώσαμε παράταση, χωρίς να έχουμε κάνει γνωστό τον λόγο΄΄, είπε ο κ. Χριστόπουλος. Να σημειωθεί ότι το θέμα ψηφίστηκε από όλους, πλην της κ. Ψυχράμη που ψήφισε «παρούσα».

Τελευταίες παρατάσεις…

Έγκριση δόθηκε για οριακή προθεσμία στο μεν έργο «Κατασκευή – επισκευή πλατειών στις περιοχές Μεσσηνέζη και Αγ. Αθανασίου της Δ.Ε. Αιγίου του Δήμου Αιγιαλείας» ως τις 31 Δεκεμβρίου, στο δε «Αποπεράτωση πλατείας και χώρου αθλοπαιδιών στην Τ.Κ. Τέμενης της Δ.Ε. Αιγίου του Δήμου Αιγιαλείας» ως τις 30 Νοεμβρίου, με τον δήμαρχο να διευκρινίζει ότι ουσιαστικά πρόκειται για τελευταία παράταση άρα η απόφαση έχει τη μορφή «εξώδικου» ότι δεν μπορεί να υπάρξει άλλη καθυστέρηση στην παράδοση των έργων. Τονίστηκε ωστόσο ότι απομένουν μόνο κάποιες λεπτομέρειες για την ολοκλήρωσή τους.

«Παρούσα» ψήφισε η κ. Ψυχράμη και στα θέματα έγκρισης δεύτερης (2ης) παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Κατασκευή αποδυτηρίων δημοτικού γηπέδου Πλαστήρα Αιγίου του Δήμου Αιγιαλείας» και έγκριση πέμπτης (5ης) παράτασης συνολικής προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Κατασκευή και λειτουργία κέντρου διημέρευσης – ημερήσιας φροντίδας και στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης για άτομα με ειδικές ανάγκες».

Ομόφωνα εγκρίθηκαν δεύτερος Α.Π.Ε. του έργου «Αγροτική οδοποιία Δήμου Αιγιαλείας», του έργου «Κατασκευή Αποδυτηρίων Δημοτικού Γηπέδου Πλαστήρα Αιγίου Δήμου Αιγιαλείας» και «Κατασκευή – επισκευή πλατειών στις περιοχές Μεσσηνέζη και Αγ. Αθανασίου της Δ.Ε. Αιγίου του Δήμου Αιγιαλείας».


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr