background img
banner
banner

Ο Ιάσων Φωτήλας για το νέο σύστημα επιλογής διοικήσεων φορέων του δημοσίου τομέα

ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ

Ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής ΝΔ Αχαΐας τοποθετήθηκε επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Νέο Σύστημα Επιλογής διοικήσεων φορέων του δημοσίου τομέα, ενίσχυση της αποτελεσματικότητά τους και λοιπές διατάξεις» και αναφέρθηκε στους στόχους του νομοσχεδίου αναφορικά με την επιλογή και αξιολόγηση των διοικήσεων των φορέων του δημοσίου.
Όπως τονίζεται σε δελτίο Τύπου του γραφείου του Αχαιού βουλευτή, ΄΄με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών «Νέο Σύστημα Επιλογής διοικήσεων φορέων του δημοσίου τομέα, ενίσχυση της αποτελεσματικότητά τους και λοιπές διατάξεις», η Κυβέρνηση προχωρά σε ριζική μεταρρύθμιση της πολιτικής για την διαδικασία επιλογής των διοικήσεων των φορέων του δημοσίου κάτι που αφορά πάνω από 600 θέσεις Προέδρων, Αντιπροέδρων, Διοικητών, Αναπληρωτών Διοικητών. Διευθυντών και εντεταλμένων συμβούλων και της αξιολόγησης αυτών”.

Ο κ. Φωτήλας αρχικά αναφέρθηκε στο ν/σ το οποίο αποτελεί τομή στη δημόσια διοίκηση δεδομένου ότι στο μέρος της επιλογής η διαδικασία ουσιαστικά μπαίνει υπό την επίβλεψη του ΑΣΕΠ και θεσμοθετούνται επιπλέον φίλτρα αξιολόγησης, αντικειμενικότητας και διαφάνειας όπως το τεστ δεξιοτήτων, οι αυξημένες απαιτήσεις και τα αυστηρά ελάχιστα προσόντα. Επιπλέον εισάγονται συγκεκριμένες προθεσμίες ώστε οι διαδικασίες επιλογής να ξεκινούν και να ολοκληρώνονται εγκαίρως για το σύνολο των φορέων και τέλος με τον εξ ορθολογισμό των διαδικασιών.

Τι προβλέπει

Στο μέρος της αξιολόγησης το νομοσχέδιο προβλέπει ετήσια σχέδια δράσης για κάθε φορέα, τα οποία περιλαμβάνουν απολογισμό και προγραμματισμό δράσεων, καινοτομίες και ποιοτικούς στόχους καθώς επίσης και συμβόλαια απόδοσης τα οποία αναφέρουν συγκεκριμένες δράσεις και στόχους΄΄.

Γίνεται ακόμη γνωστό πως ΄΄ο κ. Φωτήλας σημείωσε ότι το νομοσχέδιο κάνει ένα ακόμα βήμα για την οικοδόμηση ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού προτύπου διοίκησης στην υπηρεσία του πολίτη. Είναι ένα σύστημα διοίκησης, το οποίο λαμβάνει υπόψιν του τις πολυδιάστατες προκλήσεις της εποχής μας και τις απαιτήσεις της κοινωνίας. Είναι ένα νομοσχέδιο πέρα από κόμματα και χρώματα, ένα νομοσχέδιο που στον πυρήνα του έχει τον πολίτη και αποσκοπεί σε διοικήσεις υψηλότερης ποιότητας με περισσότερες δυνατότητες. Λέξεις κλειδιά του νομοσχεδίου είναι η διαφάνεια, η αντικειμενικότητα και ο πολίτης΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr