background img
banner
banner

Ο παλιός ειν’ αλλιώς και ο νέος ειν’ ωραίος

ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ – ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΓΚΑΛΑΣ: ΣΧΕΔΟΝ ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ Η ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΕΠΙΠΕΔΑ!

«Ο έρως χρόνια δεν κοιτά» λέει ο λαός και στην προκειμένη περίπτωση όσον αφορά τον… έρωτα για την τοπική αυτοδιοίκηση, ταιριάζει γάντι. Η διαφορά μίας… πενηντακονταετίας, δύο εκ των προέδρων κοινοτήτων που κέρδισαν πανηγυρικά στην σταυροδοσία της κάλπης, για την εκπροσώπηση των περιοχών τους, δεν είναι και λίγο πράγμα!
Οι Παναγιώτης Ρογκάλας της κοινότητας Καμαρών και Χρήστος Λυμπερόπουλος της κοινότητας Εξοχής, 34 και 73 ετών αντίστοιχα, πρόκειται να κρατήσουν για πέντε χρόνια τις “τύχες” του τόπου τους στα χέρια τους, έχοντας ακριβώς τους ίδιους στόχους αλλά και το ίδιο μεράκι μέσα τους, παρ’ όλη την ηλικιακή τους διαφορά: Την τεράστια αγάπη για τον τόπο τους.

Το κοινό τους στοιχείο και η αγάπη τους για τα κοινά

Στην Δ.Κ. Καμαρών ο Παναγιώτης Ρογκάλας είναι το νέο πρόσωπο της τοπικής πολιτικής “σκηνής” το οποίο εκλέγεται με την παράταξη «Αιγιάλεια Τώρα». Στην Δ.Κ. Εξοχής ο Χρήστος Λυμπερόπουλος επανεκλέγεται με την παράταξη «Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο». Πρόκειται για δύο ξεχωριστές περιπτώσεις. Ο κ. Ρογκάλας είναι μόλις 34 ετών και έλαβε αρκετές ψήφους από τους συντοπίτες του, τόσους που του χαρίζουν πανηγυρικά την δυνατότητα να τους εκπροσωπεί στα κοινά της κοινότητας Καμαρών για τα επόμενα πέντε χρόνια, διεκδικώντας τα καλύτερα αποτελέσματα για την ευρύτερη περιοχή και με μεγάλη όρεξη για έργα.

Ο κ. Λυμπερόπουλος από την άλλη, είναι ένας… δοκιμασμένος τοπικός “άρχοντας” που εκπροσωπεί μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή τοποθεσία στην ανατολική πλευρά του δήμου, καθώς η παρουσία του μετράει σχεδόν 50 χρόνια στα κοινά, έχοντας ξεκινήσει από την ηλικία των 25 μόλις ετών όταν για πρώτη φορά εξελέγη κοινοτικός σύμβουλος, το 1975! Και οι δύο τους όμως, έχουν ακριβώς το ίδιο στοιχείο που “κουβαλούν” μέσα τους ως χαρακτήρες και που τελικά όπως αποδείχτηκε, μπόρεσαν να “κερδίσουν” από τους συντοπίτες τους αυτό το συναίσθημα, έτσι ώστε να τους εμπιστευτούν: Την μεγάλη τους αγάπη για τον τόπο τους αλλά και το όραμά τους για ένα καλύτερο αύριο, στην κοινότητα που εκπροσωπούν.

Ο νέος με τεράστιες προοπτικές εξέλιξης

Ο Παναγιώτης Ρογκάλας γεννήθηκε το 1989 και ασχολείται με τα κοινά της κοινότητας Καμαρών για πρώτη φορά τόσο ενεργά, παρ’ όλο που κατέχει ήδη… πολλά και διάφορα για τις ανάγκες της περιοχής του, τα καλά και τα κακά, τα μέσα και τα έξω. Είναι ένας άνθρωπος που έχει μεγάλη δίψα και θέληση να ασχοληθεί με την αυτοδιοικητική προοπτική και κυρίως με το κομμάτι της ανάπτυξης του τόπου που εκπροσωπεί: “Οι νέοι άνθρωποι φέρνουν και νέες ιδέες και χαίρομαι πολύ που θα εκπροσωπώ ως Πρόεδρος της Κοινότητας Καμαρών την περιοχή που αγαπάω. Αναλαμβάνω το νέο μου πόστο με μεγάλο κέφι και θα προσπαθήσω να φανώ αντάξιος των ανθρώπων που με εμπιστεύτηκαν. Θέλω να οργανωθεί όσο καλύτερα κάθε τομέας, έχω πλάνα και σχέδια και κυρίως… την απαραίτητη ενέργεια για να πετύχουμε τα μέγιστα. Αυτό που κυρίως χρειάζεται ένας πρόεδρος μίας κοινότητας είναι να προωθεί συνέχεια τον τόπο του. Σαν κοινότητα, σαν χωριό, έχουμε μείνει αρκετά… πίσω. Είναι η ώρα να διεκδικήσουμε όσα μπορούμε για να κάνουμε τον τόπο μας καλύτερο. Υπάρχουν πάρα πολλά που πρέπει να κάνουμε” ανέφερε ο κ. Ρογκάλας μιλώντας στo Protionline.gr για τον καινούριο του θεσμικό ρόλο.

Σε πρώτη φάση και σύμφωνα με αυτά που ανέφερε στo Protionline.gr ο κ. Ρογκάλας, το πρώτο και κύριο πράγμα που θέλει να γίνει στην περιοχή του και θα διεκδικήσει, είναι η μόνιμη λύση με το πρόβλημα των σκουπιδιών και της ανακύκλωσης, θεωρώντας ότι είναι το νούμερο ένα στοιχείο και από άποψη της αύξησης του τουρισμού και από άποψη της ποιότητας ζωής των μόνιμων κατοίκων. “Το πρόβλημα με την λύση των απορριμμάτων θα προσδώσει μεγάλες προοπτικές αλλαγής, κάτι που δεν συμβαίνει τώρα” τόνισε ο 34χρονος Πρόεδρος. Σε δεύτερο χρόνο, σκοπός του είναι να ασχοληθεί με την “ένωση” των δρόμων Λαμπιρίου – Καμαρών, τον βιολογικό και τον αγωγό που ενώνει τα δύο χωριά, έργο πολύ σημαντικό για την νέα εποχή, ενώ σε τρίτη φάση στοχεύει σε έργα ανάπλασης σε κοινόχρηστους χώρους, δημιουργώντας κατάλληλες συνθήκες καλλωπισμού και αναψυχής σε πλατείες, δημόσια κτίρια, πάρκα και παιδικές χαρές, αλλά και ανάδειξη της παραλιακής ζώνης της κοινότητας, με σκοπό αυτή να γίνει πιο όμορφη και λειτουργική, ώστε να προσελκύει ακόμα περισσότερο κόσμο κάθε μήνα του χρόνου.

Ο παλιός με μεγάλη εμπειρία στις “περγαμηνές” του

Ο Χρήστος Λυμπερόπουλος θεωρείται “παλιά καραβάνα” στην τοπική αυτοδιοίκηση και στην πολιτική σκηνή του τόπου τα τελευταία 50 χρόνια.

Ο 73χρονος κοινοτάρχης είναι ο αρχαιότερος σε ηλικία όλων των προέδρων, καθώς οι συντοπίτες του όχι μόνο τον στήριξαν και τον προτίμησαν, αλλά σε κάθε περίπτωση, βλέπουν στο πρόσωπο του τον εθνικό άνθρωπο που μπορεί να τους εκπροσωπήσει σε όλα όσα χρειάζεται ο τόπος τους.

Ο κ. Λυμπερόπουλος σε ηλικία 26 μόλις ετών, εξελέγη για πρώτη φορά κοινοτικός σύμβουλος το 1975, ενώ πρόεδρος της κοινότητάς του έγινε έναν χρόνο αργότερα.

Από τότε και ως το 1999 υπήρξε πρόεδρος της κοινότητας, γεγονός που αποδεικνύει ότι εκτός από τον αρχαιότερο τίτλο σε ηλικία, κατέχει και τον μακροβιότερο, σε όλο το Δήμο της Αιγιάλειας: “Ασχολούμαι σχεδόν 50 χρόνια με την τοπική αυτοδιοίκηση και είμαι γνώστης των πραγμάτων.

Πιστεύω σε αυτό που κάνω και ξέρω να είμαι αποτελεσματικός για τους ανθρώπους που εκπροσωπώ. Ξέρω και πώς και πού να διεκδικώ πράγματα, για να μπορέσει το χωριό να λειτουργεί σωστά. Αυτό ακριβώς θα κάνω και την πενταετία που έρχεται!” ανέφερε στo Protionline.gr ο 73χρονος Πρόεδρος της Κοινότητας Εξοχής.

Παρ’ όλη την μεγάλη του εμπειρία και το ότι ίσως…. άλλος στη θέση του, να είχε εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια να ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση, εν τούτοις ο κ. Λυμπερόπουλος θεωρεί τον εαυτό του πιο παραγωγικό από ποτέ: “Ο ρόλος του προέδρου μιας κοινότητας σήμερα, δεν έχει καθόλου την ίδια “εξουσία” και δύναμη που είχε τα παλαιότερα χρόνια.
Σήμερα, μπορεί κάποιος φορέας ή η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να μη σε… ακούσει εύκολα και τελικά να μην μπορέσεις ως τοπικός άρχοντας να εξασφαλίσεις τα πλεονεκτήματα και τα οικονομικά οφέλη που επιθυμείς, για την κοινότητα σου.

Παρ’ όλα αυτά, είμαι εδώ για να διεκδικήσω τα μέγιστα για τον τόπο που αγαπάω και ζω” τόνισε ο κτηματίας.

Ο επί σειρά ετών πρόεδρος ανέφερε την μεγάλη του αγάπη για το χωριό και ότι τα μεγάλα θέματα πού αντιμετώπιζε η κοινότητα του έχουν λίγο-πολύ λυθεί με την ύδρευση άρδευση να λειτουργούν σε πολύ καλή κατάσταση και την οδοποιία να έχει καλή εικόνα. “Το χειρότερο, είναι ότι τις τελευταίες δεκαετίες οι μόνιμοι κάτοικοι έχουν μειωθεί κατά τα 3/4 και αυτό, είναι το… μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε σαν κοινότητα.

Θα συνεχίσω να κάνω αυτό που αντέχω και μπορώ, για το καλύτερο του τόπου. Το κυριότερο προσόν ενός τοπικού παράγοντα είναι να ξέρει να γίνεται αποτελεσματικός” τόνισε ο κ. Λυμπερόπουλος στo Protionline.gr


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ · ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr