background img
banner
banner

Αίθουσες ανοιχτές με ευθύνη σε αυτούς που τις χρησιμοποιούν

ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ Η «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΙΕΚ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ 1ου ΕΠΑΛ

Συνάντηση για αναζήτηση λύσης ούτως ώστε να αρθεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί με τη μη λειτουργία του ΔΙΕΚ Αιγίου μετά το κλείδωμα αιθουσών από το 1ο ΕΠΑΛ, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου, παρουσία των εμπλεκόμενων. Μολονότι φάνηκε πως οι διευθυντές συμφώνησαν, η μεν του ΕΠΑΛ να ξεκλειδώσει τις αίθουσες, ο δε του ΔΙΕΚ να έχει την πλήρη ευθύνη των διαδραστικών πινάκων για όσο λειτουργούν οι αίθουσες, εντούτοις χθες για τρίτη συνεχόμενη ημέρα δεν έγινε μάθημα στους καταρτιζόμενους του ΔΙΕΚ.

Στη συνάντηση για να διευθετηθούν τα ζητήματα που έχουν προκύψει με το κλείδωμα των αιθουσών και τη μη χρήση τους από το ΔΙΕΚ, συμμετείχαν οι διευθυντές των σχολικών μονάδων που στεγάζονται στο κτίριο, καθώς και οι εκπρόσωποι από τα ειδικά εργαστήρια, οι δικηγόροι του Γιώργος Μπέσκος και Γιώτα Παπαδοπούλου και βέβαια η αντιδήμαρχος Διαμάντω Βασιλακοπούλου. Η συζήτηση κυμάνθηκε σε ήπια σχετικά επίπεδα, ενώ η αντιδήμαρχος από την αρχή της συνάντησης, κράτησε μία ενωτική στάση, επιμένοντας να βρεθεί άμεση λύση στο πρόβλημα και επισημαίνοντας: “Είναι απαράδεκτο το γεγονός να οδηγούμαστε στα άκρα για τέτοια ζητήματα. Οι συνέπειες είναι ότι την “πληρώνουν” οι καταρτιζόμενοι, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των μονάδων δίχως λόγο και χωρίς να έχουν υπαιτιότητα”. Χαρακτήρισε δε τη στάση των δύο υπευθύνων των μονάδων, ως μία απαράδεκτη και αψυχολόγητη εκατέρωθεν συμπεριφορά.

Να υπογραφεί συμφωνητικό

Στη συνέχεια, οι δύο νομικοί εκπρόσωποι του δήμου ανέφεραν τι προβλέπει ο νόμος και πρότειναν να υπογραφεί έγγραφο με το οποίο, οι διευθυντές θα υποχρεούνται στο εξής να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να υπάρξει εκατέρωθεν κατανόηση των αναγκών και των συνθηκών. Με το συγκεκριμένο έγγραφο, η μεν διευθύντρια του ΕΠΑΛ δεσμεύτηκε να δώσει κλειδιά των αιθουσών, τις οποίες κλείδωσε διότι εντός τους είναι οι υψηλού κόστους διαδραστικοί πίνακες, με την προϋπόθεση ότι θα κλειδώνονται μετά το πέρας των μαθημάτων του ΔΙΕΚ. Από την άλλη πλευρά, ο διευθυντής του ΔΙΕΚ δεσμεύτηκε ότι τα μαθήματα θα ξεκινήσουν ξανά στους ίδιους χώρους και αίθουσες, έχοντας την πλήρη ευθύνη των πινάκων για όσο χρησιμοποιείται ο χώρος και θα κλειδώνονται οι αίθουσες κατά την διάρκεια της ολοκλήρωσης των μαθημάτων.

Ωστόσο, για να δοθεί μία μόνιμη λύση, προτάθηκε σε δεύτερο χρόνο, τη λύση να τη δώσει ο ίδιος ο… δήμαρχος, ο οποίος θα αναλάβει να “μοιράσει” τις αίθουσες στις δύο μονάδες, έτσι ώστε να είναι όλοι ικανοποιημένοι!

1ο ΕΠΑΛ: ΄΄Δεν ευσταθεί ο ισχυρισμός για ανεπαρκή αριθμό αιθουσών που οφείλεται στις δικές μας ενέργειες΄΄

Στο μεταξύ, από το 1ο ΕΠΑΛ Αιγίου εξεδόθη ανακοίνωση, μέσω της οποίας διευκρινίζεται πως δεν ισχύει ο ισχυρισμός του ΔΙΕΚ ότι ανέστειλε τη λειτουργία καθώς δεν επαρκούν οι αίθουσες διδασκαλίας που του έχουν παραχωρηθεί. Συγκεκριμένα, αναφέρει: ΄΄Επειδή το Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης ΔΙΕΚ Αγίου ανέστειλε την λειτουργία του την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου και την Τετάρτη 6 του μήνα με τον ισχυρισμό ότι δεν διαθέτει επαρκή αριθμό αιθουσών για τη διεξαγωγή των μαθημάτων του εφόσον δεν έχει πρόσβαση στις αίθουσες 6, 9, 14, 18, 19, 21, 23, 24 και 28 αίθουσες στις οποίες τοποθετήθηκαν οι διαδραστικοί πίνακες υψηλής οικονομικής αξίας, την ευθύνη της προστασίας και της καλής λειτουργίας των οποίων φέρει αποκλειστικά και μόνο η δική μας σχολική μονάδα και ως εκ τούτου αλλάχθηκαν κλειδαριές ώστε να έχουν πρόσβαση μόνο οι διδάσκοντες καθηγητές και οι μαθητές του σχολείου μας κατά την ώρα του μαθήματός τους, σας ενημερώνουμε ότι ο αριθμός των αιθουσών που απομένουν προς κοινή χρήση με το ΔΙΕΚ ανέρχονται σε 14 πλέον του εργαστηρίου ηλεκτρονικών υπολογιστών, των αιθουσών και εργαστηρίων του Ε.Κ. και των αιθουσών 12 (α΄ όροφος) και 22 (β΄ όροφος) οι οποίες είναι κλειδωμένες από το ΔΙΕΚ χωρίς να υπάρχει σχετική έγκριση παραχώρησης για το τρέχον σχολικό έτος. Συγκεκριμένα, οι αίθουσες που διατίθενται προς κοινή χρήση του 1ου ΕΠΑΛ Αιγίου/Π.ΕΠΑ. Αιγίου και του ΔΙΕΚ Αιγίου είναι οι υπ’ αριθμόν 2, 3, 4, 5, 7, 8, 11, 13, 15, 16, 17, 26, 27 το Σχεδιαστήριο (ισόγειο), το Εργαστήριο ηλεκτρονικών υπολογιστών (ισόγειο) και όλοι οι χώροι του Εργαστηριακού Κέντρου οι οποίοι χρησιμοποιούνται από το ΔΙΕΚ. Ως εκ τούτου ο ισχυρισμός για μη επαρκή αριθμό αιθουσών που οφείλεται στις δικές μας ενέργειες, δεν ευσταθεί΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr