background img
banner
banner

Έρευνα για πιθανή αμέλεια και παραλείψεις

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΠΕΣΚΟΥ ΚΑΙ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΕΝΟΥ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΟΔΟΝΤΩΤΟΥ

Με ερωτηματικό αν υπάρχει κάποιο ποινικό αδίκημα όπως η παρεμπόδιση αποτροπής κοινού κινδύνου αλλά και πιθανές παραλείψεις στους οφειλόμενους ελέγχους ασφαλείας της σιδηροδρομικής γραμμής, ξεκίνησε την Πέμπτη 28 Μαρτίου από το Πταισματοδικείο Αιγίου η προκαταρκτική εξέταση για το πρόσφατο συμβάν με την ακινητοποίηση τρένου του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου Διακοπτό – Καλάβρυτα σε σημείο όπου δημιουργήθηκε πρόβλημα μετά από μεγάλη πλημμύρα και κατολίσθηση.

Το συμβάν της 26ης Φεβρουαρίου ερευνάται με εντολή της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αιγίου μετά από αναφορά του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου Γιώργου Μπέσκου ο οποίος πέρασε πρώτος χθες από το γραφείο του ανακριτή για να καταθέσει δημοσιεύματα και επιστολές που σχετίζονται με τα συνεχόμενα επεισόδια κατολισθήσεων στο φαράγγι και τη γραμμή του τρένου από τα μέσα του περασμένου Σεπτεμβρίου έως και πρόσφατα. Το φαινόμενο της 26-2-2024 είχε ως αποτέλεσμα να ανασταλεί επ αόριστο η λειτουργία του Οδοντωτού.

Με βάση τα όσα έχει αποκαλύψει το Protionline.gr σχετικά με το συμβάν, το τρενάκι κινήθηκε νωρίς το πρωί της 26ης Φεβρουαρίου προς Καλάβρυτα, στο δρόμο όμως φαίνεται ότι συνάντησε κάποια κατάπτωση, πιθανότατα βράχου, γι αυτό και δόθηκε εντολή να επιστρέψει. Στην επιστροφή όμως στο ύψος της πλημμύρας στο 2 χλμ. Διακοπτό – Καλάβρυτα ακινητοποιήθηκε καθώς μεγάλοι χωμάτινοι όγκοι έκλεισαν. Αρχικά κλήθηκε η Πυροσβεστική να μεταφέρει τους 90 επιβάτες από παράδρομο προς την Σιδ. Στάση Κερπινής και την εθνική οδό Πούντα – Καλάβρυτα.

Η πρόσβαση όμως είχε κοπεί με αποτέλεσμα να κληθεί η Περιφέρεια και ο δήμος Αιγιαλείας που καθάρισαν τη γραμμή και απεγκλώβισαν το τρένο το οποίο επέστρεψε κανονικά στο Διακοπτό. Από τον ανακριτή αναμένεται να κληθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι με τους καθαρισμούς και τα έργα αποκατάστασης στα καμένα του Διακοπτού (Πολτική Προστασία Δήμων και Περιφέρειας, Δασική Υπηρεσία, ΟΣΕ και Hellenic Train).

Όπως δήλωσε στo Protionline.gr ο κ. Μπέσκος η αμέλεια των υπευθύνων είναι αυταπόδεικτη καθώς «από την ώρα που πέρασε η αναφορά στην Εισαγγελία άλλαξαν όλα…»

Η απάντηση του, ΟΣΕ με επιστολή του διευθύνοντος του Οργανισμού Παναγιώτη Τερεζάκη έχει ήδη κοινοποιηθεί και αναφέρει ότι «η αντιμετώπιση φαινομένων κατολισθήσεων στη γραμμή του Οδοντωτού είναι απόρροια της μη ευστάθειας των πρανών, λόγω των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν στην περιοχή» και «δεν αποτελούν αρμοδιότητα του ΟΣΕ».

«Σε καμία περίπτωση (σ.σ. στις 26-2-2024) δεν σημειώθηκε πτώση βράχου» ενημερώνει ο κ. Τερεζάκης, καλώντας τον κ. Μπέσκο να ζητά ενημέρωση αρμοδίως, αντί να παραθέτει, όπως υποστηρίζει «ανακριβή στοιχεία και δεδομένα, προς τη δημιουργία εντυπώσεων και κατ επέκταση, δυσφήμηση του Οργανισμού».


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr