background img
banner
banner

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ: «Ο νέος αντιλαϊκός προϋπολογισμός πετσοκόβει ξανά το εισόδημά μας»

Ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης για το 2024 αποτελεί την «αιχμή του δόρατος» για τα εργατικά σωματεία και συνδικάτα. Το Σωματείο Οικοδόμων Αιγίου διοργανώνει συλλαλητήριο, την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, στις 6.00 το απόγευμα, στην πλατεία και καλεί όλους τους μαζικούς φορείς, τους συλλόγους, τα σωματεία, τους νέους να δώσουν ηχηρό «παρών». Επίσης, προκειμένου να συντονιστεί η κινητοποίηση, προγραμμάτισε την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, στις 6.30 το απόγευμα, σύσκεψη στα γραφεία του στο Σωματείο Οικοδόμων.

Όπως τονίζει η διοίκηση του Σωματείου, ΄΄ο προϋπολογισμός του 2024 επιβάλει  6,2 δις ευρώ παραπάνω φόρους από το 2023, με αυξήσεις του ΦΠΑ, με συνέχιση της ληστείας του Ειδικού Φόρου στα καύσιμα. Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα “ματωμένα” πλεονάσματα του προϋπολογισμού, δηλαδή για το ξεζούμισμα που έχουμε υποστεί. Για τη βαριά φορολογία που μας επιβάλλει. Όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Φτάνει πια! Δεν κάνουμε εκπτώσεις στις ανάγκες μας! Εμείς είμαστε οι πολλοί, έχουμε τη δύναμη να επιβάλουμε το δίκιο μας! Τώρα είναι ώρα μάχης και αγώνα! Μπορούμε μέσα από τον αγώνα μας να έχουμε κατακτήσεις για  ουσιαστική προστασία του εισοδήματός μας, για άμεσα μέτρα ανακούφισης, για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις΄΄.

Κάλεσμα προς τα σωματεία

Οι οικοδόμοι καλούν όλα τα σωματεία να μπουν μπροστά στην οργάνωση του αγώνα και της ενημέρωσης σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς. Να δυναμώσουν τη συζήτηση παντού, με γενικές συνελεύσεις, καλούν όλους τους συλλόγους, τους μαζικούς φορείς  της  Αιγιάλειας, τη νεολαία, ους μικρούς επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους να δώσουν μαζικό «παρών» στο συλλαλητήριο ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό του 2024. ΄΄Η προστασία του λαϊκού εισοδήματος κόντρα στην φοροαφαίμαξη έκτρωμα της κυβέρνησης, που μειώνει ακόμη περισσότερο τους φόρους των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων΄΄, σημειώνουν.

Οι διεκδικήσεις

Το διεκδικητικό πλαίσιο είναι το εξής: -Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Να δυναμώσει η πάλη για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Επαναφορά των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα στους δημοσίους υπαλλήλους και στους συνταξιούχους. -Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια της Ενέργειας και στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης, όπως τα τρόφιμα. Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στην Ενέργεια και σε όλα τα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως τα τρόφιμα. -Αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. -Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά. -Καμία χρηματοδότηση, καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στο μακελειό των λαών σε Μέση Ανατολή και Ουκρανία. -Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, για την προστασία από φυσικές καταστροφές. -Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς. -Να σταματήσει εδώ και τώρα το αίσχος των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών και της μικρής επαγγελματικής στέγης. Επιδότηση ενοικίου για εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά, φοιτητές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης. -Έκτακτη επιχορήγηση στις Σχολικές Επιτροπές, για ασφαλή και λειτουργικά σχολεία. Κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς. Έκτακτη επιχορήγηση για την ομαλή λειτουργία των αθλητικών (π.χ. κολυμβητήρια) και άλλων κοινωνικών υποδομών (π.χ. παιδικοί σταθμοί).


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr