background img
banner
banner

Αυτά είναι τα νέα Διοικητικά Συμβούλια σε ΔΕΥΑΑ – ΔΗ.Λ.ΤΑ. – Σχολικές Επιτροπές

ΟΜΟΦΩΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ  ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΝΑ «ΠΑΡΑΠΟΝΟ»

Η διάσταση απόψεων μεταξύ των δύο παρατάξεων της αντιπολίτευσης σε σχέση με την εκπροσώπηση στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΑ χαρακτήρισε τη συγκρότηση των Δ.Σ. των οργάνων του δήμου στη  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 10 Ιανουαρίου.

Κατά τα άλλα, οι αποφάσεις ελήφθησαν ομόφωνα και τα πρόσωπα που θα ηγηθούν των Επιτροπών, μάλλον δεν αποτελούν έκπληξη.

Αναφορικά με τη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου της δημοτικής επιχείρησης με την επωνυμία: «Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Αιγιαλείας», ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Κώστας Σπηλιόπουλος είπε πως η ΔΕΥΑΑ είναι ένας φορέας πολύ μεγάλης σημασίας και πως το Δ.Σ. της εταιρείας αυτής θα πρέπει να έχει τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων και να έχει τα απαραίτητα προσόντα το συμβούλιο για να μπορεί να επεξεργάζεται και να αποφασίζει για τα πολύ εξειδικευμένα θέματα που έχει η ΔΕΥΑΑ.

Τόνισε ακόμη πως ΄΄σύμφωνα με τον νόμο, τα 3/5 ανήκουν στη δημοτική αρχή και τα 2/5 στην αντιπολίτευση. Επιδιώξαμε συνεννόηση της αντιπολίτευσης και δεν κατέστη δυνατόν. Και ο νόμος όταν ορίζει συνολικά την αντιπολίτευση ουσιαστικά δείχνει την κατεύθυνση συγκρότησης του συμβουλίου που πρέπει να υπάρχει. Άλλωστε και ο νόμος δεν απαγορεύει ακόμη και στον δήμαρχο να προτείνει και από άλλες παρατάξεις δίνοντας μία ευρύτητα. Θεωρώ ακατανόητη τη συμπεριφορά του κ. Γούτου για να μην υπάρξει συνεννόηση και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα έλεγε προεκλογικά. Δείχνει όμως και μία αντιθεσμική νοοτροπία όταν με τη συμπεριφορά αυτή αποκλείεται μία παράταξη και είναι αντιδημοκρατικό γιατί αν οι δύο θέσεις κατανέμονταν αναλογικά θα έπρεπε να έχουμε από μία έδρα. Όμως ούτε αυτός ο κανόνας της δημοκρατίας εφαρμόζεται και δείχνει και μία περιφρόνηση του κ. Γούτου απέναντι στους πολίτες που τον στήριξαν. Αυτή η στάση προβληματίζει όλους μας γιατί γίνεται με το «καλημέρα». Με αυτή τη νοοτροπία δεν μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα΄΄.

Απαντώντας του, ο Χρήστος Γούτος εξέφρασε την έκπληξή του, λέγοντας: ΄΄Δηλαδή ο κ. Σπηλιόπουλος να «στήσουμε» τις ψηφοφορίες για να φτιάξουμε τις θέσεις; Είμαι πρώτος στο πνεύμα της συνεργασίας, πρώτος στο πνεύμα της συνεννόησης, αλλά στο πνεύμα της συναλλαγής ποτέ΄΄.

Η Βάσω Ψυχράμη έκανε λόγο για αρνητική η στάση του κ. Σπηλιόπουλου λέγοντας πως ΄΄μετά από τη διαδικασία μεθοδευμένη της συνεδρίασης για την εκλογή της Δημοτικής Επιτροπής, δεδομένου ότι δεν ανεγνώσθη από εσάς κ. Γιδά η εγκύκλιος της διαδικασίας εκλογής, δεν μπορώ να διανοηθώ ότι ο κ. Σπηλιόπουλος συνεχίζει να μιλάει για συνεργασίες όταν έστω και λάθος να ήταν, κατέλαβε δύο θέσεις στο σημαντικότερο μετά το Δ.Σ. όργανο του δήμου πήρε και τις δύο θέσεις. Ήταν μεθοδευμένο και δεν πρέπει να κοροϊδευόμαστε΄΄.

΄΄Σε κανέναν δεν έκανα ειδική ενημέρωση αν έγινε λάθος από την παράταξή σας μην προσπαθείτε να το μεταφέρετε αλλού.΄΄, απάντησε η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου με τον κ. Σπηλιόπουλο να θυμίζει την πρόταση που έκανε να είναι ένας – ένας και απορρίφθηκε από τον κ. Γούτο.

Ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Γιώργος Ντίνος είπε ότι, ΄΄η Δημοτική Επιχείρηση έχει σε εξέλιξη έργα ύψους πάνω από 70 εκατ ευρώ και έχει προγραμματισμένα έργα και μελέτες πολλών εκατομμυρίων. Είναι εύρωστη μετά από καλοδιαχείριση του Δ.Σ.΄΄. Ο δήμαρχος τόνισε πως όποιος δημοτικός σύμβουλος επιθυμεί μπορεί να πάρει οποιοδήποτε στοιχείο σε ό,τι αφορά τη ΔΕΥΑΑ και ότι μπορεί να είναι παρών στις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου, ενώ θα μπορεί και να τοποθετηθεί και να ληφθεί υπόψη η θέση του.

Ποιοι ορίστηκαν στα Συμβούλια

Τέλος, ελήφθη ομόφωνη απόφαση για το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΑ ως εξής: Δημήτρης Καλογερόπουλος πρόεδρος (εξοφίτσιο), Γιώργος Ντίνος αντιπρόεδρος, Βασίλης Χριστόπουλος, Διαμάντω Βασιλακόπουλου, Μιχάλης Κυριακόπουλος, Δημήτρης Φιλιππάτος, Ιερόθεος Μουρίκης, Ελένη Κωσταρίδη, Δημήτρης Παπαγεωργίου, Φώτης Σωτηρόπουλος, Ανδρέας Νιγιάννης (μέλη).

 

Επίσης ομόφωνη ήταν η απόφαση για το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου που θα έχει ως εξής: Ανδρέας Οικονόμου πρόεδρος, Χαράλαμπος Παναγιωτακόπουλος αντιπρόεδρος, Βασίλης Χριστόπουλος, Βασιλική Ψυχράμη, Ελένη Κλάγκου, Βενετία Θεοδωροπούλου, Ελένη Κωσταρίδη μέλη.

 

Ομόφωνα αποδεκτή έγινε η πρόταση για τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που θα έχει ως εξής: Πρόεδρος Δημήτρης Ελευθεριώτης, αντιπρόεδρος Μαρία Παπακανέλλου, μέλη: Διαμάντω Βασιλακόπουλου, Χρήστος Τσερεντζούλιας, Βασιλική Ψυχράμη, Δήμητρα Λαμπροπούλου, Ιωάννης Παπαδόπουλος, Ίλια Ανδρομάχη, Μαρία Παλαιολόγου, Φίλιππος Δεληγιωργόπουλος, Τριαντάφυλλος Κιντής, Ελένη Κωσταρίδη, Αθηνά Σκανδάμη, Αλεξάνδρα Φωτεινού.

 

Στη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ορίστηκαν ομόφωνα οι εξής: Πρόεδρος Επαμεινώνδας Δούλος, αντιπρόεδρος: Αναστασία Καμπούρη, μέλη: Μαρία Σταυροπούλου, Διαμάντω Βασιλακόπουλου, Χρήστος Τσερεντζούλιας, Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος, Χαράλαμπος Παναγιωτακόπουλος, Αθηνά Μπομποτσιάρη, Αλεξάνδρα Φωτεινού, Βαγγέλης Κουτρουμπέλης, Δημήτρης Ζωιτσούδης.

 


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr