background img
banner
banner

Καθαρίστηκε από τον δήμο ο οικισμός Μπακαρέτσου στη Ροδοδάφνη

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΡΟΜΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Η επιχείρηση καθαρισμού του οικισμού Μπακαρέτσου στην κοινότητα Ροδοδάφνης χθες το πρωί από τον δήμο Αιγιαλείας, είχε διπλό όφελος: Αφενός την απομάκρυνση απορριμμάτων και άχρηστων αντικειμένων και αφετέρου την ευαισθητοποίηση των Ρομά κατοίκων του οικισμού, οι οποίοι αποδείχθηκαν πολύτιμοι βοηθοί των συνεργείων Καθαριότητας. Και οι δύο περιπτώσεις έχουν… κοινό παρονομαστή τον αντιδήμαρχο Νίκο Καραΐσκο ο οποίος συντόνισε τις εργασίες και ενεργοποίησε τους Ρομά, δείχνοντάς τους τον «δρόμο» ώστε να διατηρούν τον οικισμό καθαρό.

Μετακίνηση κάδων σε άλλο σημείο

Σε επιτόπια αυτοψία που είχε πραγματοποιήσει την προηγούμενη εβδομάδα ο αντιδήμαρχος, διαπίστωσε μεγάλο όγκο απορριμμάτων και ογκωδών στην είσοδο του οικισμού. Όπως τόνισε στo Protionline.gr, ΄΄η κατάσταση δεν ήταν καλή και το σημείο αποτελούσε μία πιθανή εστία μόλυνσης. Γι’ αυτό υπήρξε άμεση κινητοποίηση. Πολλές φορές δημιουργούνται προβλήματα στο σημείο, αλλά και γενικότερα στον οικισμό Μπακαρέτσου. Για την κατάσταση αυτή δεν ευθύνονται αποκλειστικά οι Ρομά, αλλά πολλοί περνώντας βλέποντας την εστία αφήνουν κι αυτοί εκεί ό,τι δεν χρειάζονται, φερόμενοι με ανευθυνότητα΄΄.

Ο αντιδήμαρχος ανέφερε ότι στο σημείο υπήρχαν δύο κάδοι απορριμμάτων οι οποίοι γέμιζαν ασφυκτικά και επιπλέον υπήρχαν τεράστιοι όγκοι σκουπιδιών και τριγύρω από τους κάδους, επί καθημερινής βάσεως. ΄΄Μετακινήσαμε τους συγκεκριμένους κάδους απορριμμάτων, που υπήρχαν μέχρι τώρα εκεί και τοποθετήθηκαν μέσα στον καταυλισμό, σε επιλεγμένο σημείο. Επιπλέον καθαρίσαμε όλο τον περιβάλλοντα χώρο αλλά και τα γύρω οικόπεδα τα οποία είχαν κλαδιά, διάφορα υλικά και μπάζα. Καθαρίστηκε επί συνόλου ο δρόμος με την αμέριστη βοήθεια των κατοίκων, η οποία ήταν πολύτιμη και τους ευχαριστούμε πολύ για αυτό και έγινε πολύ σοβαρή και λεπτομερής δουλειά. Καταφέραμε να διορθωθεί μία εικόνα που ήταν προβληματική και αποκαρδιωτική΄΄, επισήμανε ο κ. Καραΐσκος για τη συνολική επιχείρηση σάρωσης που πραγματοποιήθηκε.

Ικανοποίηση Καραΐσκου για την ευαισθητοποίηση των κατοίκων

Σημείωσε ακόμη ότι η μειονοτική ομάδα των κατοίκων έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για να συμμετάσχει στην απομάκρυνση των απορριμμάτων και των ανεπιθύμητων υλικών. Βεβαίως, ο αντιδήμαρχος είχε καταφέρει να ενεργοποιήσει τους κατοίκους σε προηγούμενη επίσκεψή του.

Σχολιάζοντας τη θετική ανταπόκριση των Ρομά, είπε: ΄΄Εγινε πολύ καλή δουλειά και είμαι ευχαριστημένος με την ανταπόκριση του κόσμου και τη συμμετοχή του στη δράση. Σήμερα έχουμε μία εικόνα που δεν έχει καμία σχέση με αυτή που υπήρχε την προηγούμενη εβδομάδα. Ας μην ξεχνάμε ότι στον συγκεκριμένο καταυλισμό υπάρχουν αρκετά ζητήματα της καθημερινότητας που μαίνονται και εμποδίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων, όπως για παράδειγμα η μη ύπαρξη ηλεκτρικού ρεύματος. Αυτό και μόνο, αποτελεί μέγιστο ζήτημα στη σύγχρονη κοινωνία που ζούμε΄΄, δήλωσε ο αντιδήμαρχος, κατανοώντας έτσι τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή. Ως παράδειγμα, ανέφερε την περίπτωση ηλικιωμένης κατοίκου του καταυλισμού που μη έχοντας ρεύμα και ψυγείο δεν μπορεί να φυλάσσει τη φαρμακευτική αγωγή που χρειάζεται να παίρνει.

΄΄Τα προβλήματα είναι πολλά, έγινε ένα σημαντικό βήμα για την καθαριότητα και ζητούμενο είναι τώρα η διατήρησή της΄΄, κατέληξε ο αντιδήμαρχος.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr