background img
banner
banner

Η σχολική παρέα που γράφει θεατρική ιστορία!

Γράφει ο ΠΑΝ. ΒΑΓΙΑΣ Φιλόλογος- Δημοσιογράφος

Κυριακή βράδυ στο Πολύκεντρο Αιγίου. Όσο πλησιάζει η ώρα της θεατρικής παράστασης η αίθουσα γεμίζει ασφυκτικά. Με δυσκολία οι διοργανωτές βρίσκουν τις τελευταίες θέσεις. Κι εγώ, που μπαίνοντας έμεινα έκπληκτος από την τεράστια προσέλευση των θεατών, ίσα που πρόλαβα να καθίσω κάπου μπροστά στο πλάι. Ένιωθα όμως μέσα μου μια μεγάλη χαρά που έβλεπα την αγαπημένη μου αίθουσα πλημμυρισμένη από ένα πολύβουο πλήθος που τους ένωνε ένα πράγμα. Η αγάπη τους για το καλό και ποιοτικό ερασιτεχνικό θέατρο που εδώ και τρεις δεκαετίες το υπηρετεί μια θεατρική ομάδα παιδιών γράφοντας τη δική τους μοναδική και σπάνια θεατρική ιστορία. Είναι φυσικά η Ομάδα Αποφοίτων του 1ου Λυκείου Αιγίου!

Ήταν το μακρινό 1995 όταν έσμιξαν σε μια σχολική γιορτή δεκάδες μαθητές που από το 1981 συμμετείχαν στις διάφορες θεατρικές συντροφιές του Φιλολόγου και καθηγητή τότε Κώστα Κλάγκου.
Όλοι τότε έδωσαν τα χέρια και την καρδιά τους για να συσταθεί μια νέα θεατρική ομάδα, αυτή των Αποφοίτων. Οι παραστάσεις ξεκίνησαν και η συντροφιά των παλαιών μαθητών, εμπλουτισμένη και από άλλα σχολεία, με το πέρασμα των χρόνων μεγαλούργησε! Ανέβασε πάνω από 55 παραστάσεις και λειτούργησε τρεις σκηνές: κεντρική, παιδική και πειραματική.

Από τα σπλάχνα της ομάδας ξεπήδησαν και επαγγελματίες ηθοποιοί όπως ο Γιώργος Ρούφας, ο Νίκος Βασιλάκης και ο Τάκης Δορλής.

Φέτος κλείνουν σχεδόν τριάντα χρόνια ζωής και αδιάλειπτης θεατρικής παρουσίας. Η ομάδα των μαθητών που έγινε Σύλλογος με Πρόεδρο τον Γιάννη Καφκά δεν σταματά ποτέ να μας εκπλήσσει ευχάριστα και να μας χαρίζει μοναδικές στιγμές γνήσιας θεατρικής τέχνης. Αυτό έκαναν και φέτος τα μέλη της. Πήραν ένα σύγχρονο έργο του Γιώργου Καπουτζίδη και κυριολεκτικά το απογείωσαν! Κατά την ταπεινή μου γνώμη σε μια από τις καλύτερες θεατρικές τους στιγμές. Το κοινό της Αιγιάλειας τους λάτρεψε ακόμα μια φορά και τους αποθέωσε!

Αυτό που ζήσαμε στο Πολύκεντρο ήταν μια θεατρική μαγεία που μας παρέσυρε στα μονοπάτια της υψηλής τους τέχνης και της αγάπης τους για το θέατρο. Μεγάλο χειροκρότημα και για τον ‘θεατρικό πατέρα’ της ομάδας, το σκηνοθέτη Κώστα Κλάγκο, που συνεχίζει να στηρίζει, να εμπνέει και να δείχνει το δρόμο προς τις προσωπικές κορυφές και των μαθητών του και όλων μας.
Η Θεατρική Ομάδα Αποφοίτων, η δική μας θεατρική συντροφιά, είναι ίσως η μοναδική στην Ελλάδα με αυτήν την πολύχρονη και πετυχημένη παρουσία. Μέσα από την καρδιά μας τους χειροκροτούμε, τους ευχαριστούμε και, παραφράζοντας το γνωστό τραγούδι, τους ευχόμαστε να είναι πάντα ζωντανοί στη θεατρική σκήνη, σαν ροκ συγκρότημα!


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr