background img
banner
banner

Όλοι στο συλλαλητήριο για την παραμονή του Πρωτοδικείου Αιγίου

ΚΑΛΕΣΜΑ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ… ΔΕΙΞΕΙ ΠΟΛΛΑ

Τη δυναμική της ως προς τη διεκδίκηση θεμάτων της πόλης καλείται να επιδείξει σήμερα η περιοχή, με τους πολίτες να καλούνται να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για τη διατήρηση του Πρωτοδικείου Αιγίου ως δικαστικού σχηματισμού, με τη μορφή που λειτουργεί μέχρι σήμερα. Το ραντεβού είναι για σήμερα Παρασκευή στη 1.00 το μεσημέρι στην πλατεία Αγ. Λαύρας και θα ακολουθήσει πορεία.

Το συλλαλητήριο αποτελεί ουσιαστικά την υλοποίηση απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας που εξουσιοδότησε τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου Γιώργο Μπέσκο να το διοργανώσει, όπερ και εγένετο. Άλλωστε, από πλευράς Δικηγορικού Συλλόγου υπήρξε έντονη αντίδραση με συνεχείς επιστολές και επαφές στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ούτως ώστε, στο πλαίσιο διαμόρφωσης του νέου δικαστικού χάρτη της χώρας, να μην προχωρήσει ο σχεδιασμός για υποβάθμιση του Πρωτοδικείου Αιγίου και μετατροπής του σε Περιφερειακό της Πάτρας.

Καλές οι διαβεβαιώσεις αλλά θέλουν υπογραφή…

Υπενθυμίζεται ότι κατά την επίσκεψη του δημάρχου Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλου στο υπουργείο Δικαιοσύνης την Τρίτη και τη συνάντησή του με τον αρμόδιο επί του θέματος, υφυπουργό Ιωάννη Μπούγα, υπήρξε η διαβεβαίωση ότι το Πρωτοδικείο Αιγίου δεν θα υποβαθμιστεί. Κρίθηκε ωστόσο και από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αιγίου, ο πρόεδρος του οποίου ήταν παρών στη συνάντηση της Τρίτης όπως και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αιγιάλεια Προορισμός» Κώστας Σπηλιόπουλος, ότι το συλλαλητήριο πρέπει να γίνει, καθώς πρόκειται για μία προφορική διαβεβαιώσει και ότι η περιοχή δεν πρέπει να επαναπαύεται εάν δεν υπάρξει η σχετική υπογραφή.

Ως προς το διαδικαστικό προετοιμασίας του Συλλαλητηρίου, τη Δευτέρα, ως γνωστόν, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη την οποία συγκάλεσε ο Δικηγορικός Σύλλογος στο Δικαστικό Μέγαρο με τη συμμετοχή του δημάρχου Αιγιαλείας και φορέων που αποφάσισαν συλλαλητήριο σήμερα Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου στη 1.00 το μεσημέρι και πορεία διαμαρτυρίας μέχρι το Δικαστικό Μέγαρο. Παράλληλα, αποφασίστηκε και κλείσιμο των δημοτικών υπηρεσιών και προτροπή για κλείσιμο επιχειρήσεων και καταστημάτων ώστε άπαντες να δώσουν το «παρών» στην κινητοποιήση.

Ανακοίνωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αιγίου

Με ανακοίνωσή του, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αιγίου αναφέρει για τη σημερινή κινητοποίηση: ΄΄Μετά το κλείσιμο του ΤΕΙ την απαξίωση των ΕΑΣ (ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ), την αδιαφορία απέναντι στα προβλήματα των αγροτών, έρχεται τώρα σαν ταφόπλακα το κλείσιμο του Πρωτοδικείου για να σιγουρέψει ότι δεν θα αναπτυχθεί με τίποτα αυτή η πόλη.

Η κίνηση αυτή από πλευράς Υπουργείου Δικαιοσύνης θα ρίξει στην ένδεια τους δικηγόρους της πόλης και στο ταμείο ανεργίας τους υπαλλήλους των δικηγορικών γραφείων. Οποιαδήποτε επιχειρηματική κίνηση θα περνάει πλέον από δεύτερες σκέψεις καθώς ακόμα και για ένα χαρτί θα πρέπει κάποιος να υποστεί το μαρτύριο της αναμονής από το Πρωτοδικείο Πατρών. Οι Αιγιαλείς θα πάψουμε πλέον να έχουμε άμεση πρόσβαση στη Δικαιοσύνη, θα υποστούμε άλλη μια υποβάθμιση και θα γίνουμε και επίσημα πολίτες τρίτης κατηγορίας. Οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, που εκλέγονται στην Αχαΐα, για άλλη μια φορά απέχουν από τα προβλήματα της Αιγιάλειας, αγνοώντας επιδεικτικά τους Αιγιαλείς, προσυπογράφοντας την υποβάθμιση της περιοχής. Η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αιγίου και όλοι οι Εργαζόμενοι της Αιγιάλειας στεκόμαστε δίπλα στον αγώνα που ξεκίνησε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου για την παραμονή του Πρωτοδικείου στην πόλη.

Απαιτούμε: – Την παραμονή του Πρωτοδικείου Αιγίου, τη στελέχωσή του με νέο μόνιμο προσωπικό. Καλούμε όλους τους Αιγιαλείς στο συλλαλητήριο, την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου και ώρα 1.00μ.μ. στην πλατεία Αγ. Λαύρας΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr