background img
banner
banner

Hμερίδα: «Έξυπνο Σύστημα Ανίχνευσης Διαρροών στο Δίκτυο Ύδρευσης Αιγίου»

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Αιγιαλείας – Εγκαταστάσεις Βιολογικού Καθαρισμού Αιγίου η 2η ημερίδα που αφορούσε την παρουσίαση αποτελεσμάτων του έργου «Έξυπνο Σύστημα Ανίχνευσης Διαρροών στο Δίκτυο Ύδρευσης Αιγίου» το οποίο επωφελείται με χρηματοδότηση ποσού 574.979,03 € από τα ΕΕΑ Grants (Χρηματοδοτικός Μηχανικός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου 2014-2021), που αντιπροσωπεύουν τη συμβολή της Ισλανδίας, του Λιχτενστάϊν και της Νορβηγίας για μια πράσινη, ανταγωνιστική Ευρώπη χωρίς αποκλεισμούς.

Η εκπόνηση της συγκεκριμένης πράξης γίνεται σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ευφυών Συστημάτων και ΑΠΕ, του Τμήματος Ηλεκτρολόγων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, με επιστημονικό Υπεύθυνο τον Αναπληρωτή Καθηγητή Δημήτρη Πυρομάλη.

Σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση παίζει επίσης ο έμπειρος Διευθυντής του Εργαστηρίου καθηγητής Παναγιώτης Παπαγέωργας, ενώ υποστηρικτικό ρόλο στην ανάπτυξη του Υποέργου 2 έχει η ομάδα του καθηγητή Παναγιώτη Νάστου, Διευθυντή Εργαστηρίου Κλιματολογίας και Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Την ημερίδα συντόνισε ο Πρεσβευτής για την Ευρωπαϊκή Συμφωνία για το Κλίμα (ΕU Climate Pact Ambassador), Άγγελος Χασιώτης, υποψήφιος διδάκτωρ στο ΕΚΠΑ για την επίδραση της κλιματικής αλλαγής στο Νερό, ο οποίος είναι και μέλος της ερευνητικής ομάδας έργου. Στην ημερίδα παρευρέθηκε πλήθος κόσμου και φορέων, καθώς αποτελεί σημαντική συνεργασία της ΔΕΥΑ με ερευνητικούς φορείς.

Μετά την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των εταίρων και των παρευρισκόμενων φορέων για την ανταλλαγή εμπειριών και καλών τεχνικών στον εντοπισμό και την παρακολούθηση διαρροών στα δίκτυα ύδρευσης.

Ο Δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος δηλώνει σχετικά: “Η ΔΕΥΑ Αιγιαλείας πρωτοπορεί και ανοίγει δρόμους στο μέλλον, δημιουργώντας νέους δρόμους και πρότυπα και αναπτύσσοντας συνέργειες υψηλού επιπέδου. Είμαστε πραγματικά όλοι ικανοποιημένοι και -τολμούμε να πούμε- υπερήφανοι για την πορεία της δημοτικής μας επιχείρησης, που οφείλεται στον σωστό σχεδιασμό και στη διαρκή δουλειά.”


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr