background img
banner
banner

Δημιουργία Μητρώου Ευάλωτων Ομάδων Πολιτών από τον δήμο

ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΑΣΙΚΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ

Μητρώο έγκαιρης απομάκρυνσης των ευάλωτων ομάδων πολιτών που διαβιούν σε δομημένες περιοχές (οικισμοί πολεοδομικά τμήματα πόλεων κ.λπ.), των οποίων οι κατοικίες συνορεύουν ή έχουν μεγάλη εγγύτητα με δάση ή δασικές εκτάσεις, συνέταξε ο δήμος Αιγιαλείας, στο πλαίσιο εκπόνησης του Ειδικού Σχεδίου Απομάκρυνσης Πολιτών , για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών εξαιτίας δασικών πυρκαγιών σε εφαρμογή του άρθρου 23 παρ. 4 του Ν. 4662/2020. Όπως έγινε γνωστό από το Τμήμα Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου, ΄΄τα ίδια τα άτομα που ανήκουν σε αυτές τις Ευάλωτες Ομάδες (ΑμεΑ, υπέργηροι, άτομα με κινητικά προβλήματα, κ.λπ.) ή οι προσωπικοί βοηθοί τους, ή τα άμεσα συγγενικά τους πρόσωπα, εφόσον το επιθυμούν, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον Δήμο για να καταγραφούν σε ένα ΜΗΤΡΩΟ προκειμένου να έχουν έγκαιρη ενημέρωση σε περίπτωση εφαρμογής του μέτρου της οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πολιτών στην περιοχή που διαβιούν”.

Τι θα περιλαμβάνει

Στο μητρώο αυτό, θα περιλαμβάνονται κατ΄ ελάχιστο: < Τα στοιχεία επικοινωνίας < Η διεύθυνση κατοικίας < Η κατηγορία αναπηρίας (Υπερήλικες με κινητικά προβλήματα, κώφωση, τύφλωση, κ.λπ.) < Η ειδική θεραπευτική – φαρμακευτική αγωγή < Τα στοιχεία επικοινωνίας των προσωπικών βοηθών ή των άμεσα συγγενικών τους προσώπων καθώς και < Το μεταφορικό μέσο που θα απαιτηθεί σε περίπτωση μετακίνησης τους (π.χ μετακίνηση με επιβατικό αυτοκίνητο, ασθενοφόρο κ.λπ.).

Για την τήρηση του ανωτέρου μητρώου, οι αιτούντες θα πρέπει να παρέχουν τη συγκατάθεσή τους εγγράφως με υπεύθυνη δήλωση ως προς τα παρεχόμενα στοιχεία, τα οποία για λόγους προστασίας των προσωπικών τους δεδομένων, σε καμία περίπτωση δεν θα δημοσιευθούν.

Το ανωτέρω μητρώο, θα τεθεί ως Παράρτημα στα Ειδικά Σχέδια Οργανωμένης Προληπτικής Απομάκρυνσης Πολιτών των Δήμων που υποχρεούνται να συντάσσουν οι Δήμοι και οι Περιφέρειες με τη συνδρομή των κατά τόπους αρμοδίων Αστυνομικών, Πυροσβεστικών, Υγειονομικών και Λιμενικών Αρχών (παρ.4,αρθ.23,Ν.4662/2020), τηρώντας βέβαια όλα στοιχεία προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Πού υποβάλλεται η αίτηση

Η Αίτηση – υπεύθυνη Δήλωση με όλα τα στοιχεία αποστέλλεται: Α) Ταχυδρομικά σε σφραγισμένο φάκελο με την ένδειξη «Για το Μητρώο Ευάλωτων Ομάδων Πολιτών », στην Δ/νση Δήμος Αιγιαλείας ,Τμήμα Υγείας ,Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής. , Ελίκης 51 ΤΚ 25100. Β) Με την κατάθεση της αυτοπροσώπως στο Τμήμα Υγείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής τις ημέρες Τετάρτη – Πέμπτη – Παρασκευή κατά τις εργάσιμες ώρες έως 31/03/2024. Γ) Οι υπεύθυνες δηλώσεις εφόσον είναι ψηφιακά υπογεγραμμένες , μπορούν να αποσταλούν και ηλεκτρονικά στο mail: [email protected].


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr