background img
banner
banner

ΚΕΔΕ: Επικράτησε ο Λάζαρος Κυρίζογλου

ΉΤΤΑ ΔΟΥΚΑ, ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΣΤΟ ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ 

Τρεις δήμαρχοι από τη Δυτική Ελλάδα εξελέγησαν κατά την καταμέτρηση που ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες την Κυριακή 3 Μαρτίου, στο νέο Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δημάρχων Ελλαδος (ΚΕΔΕ) με τον Δήμαρχο Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλο να φτάνει μια ανάσα από την εκλογή του στο Εποπτικό Συμβούλιο, για να καταταγεί τελικά πρώτος επιλαχών. Νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ εξελέγη τελικά ο Λάζαρος Κυρίζογλου, Δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης, ο οποίος είχε κατέλθει με το αυτοδιοικητικό ψηφοδέλτιο της ΝΔ «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι» και εξασφάλισε 348 ψήφους, ποσοστό 65,78% και τις 20 έδρες του νέου Δ.Σ.

Δέκα έδρες με 115 ψήφους ποσοστό 29,3% εξασφάλισε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, κοινή υποψηφιότητα ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με το ψηφοδέλτιο «Αυτοδιοίκηση Τώρα» ενώ το ‘δίπολο’ των δύο ισχυρών παρατάξεων ‘διέρρηξε’ ο δήμαρχος Πατρέων που εξελέγη με 18 ψήφους και ποσοστό 3,4%, για πρώτη φορά, ως 31ο μέλος του Δ.Σ. ως επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Μεταξύ των 18 δημάρχων του νέου Δ.Σ. έχουμε με το ψηφοδέλτιο του κ. Κυρίζογλου στην 3η θέση με 171 ψήφους τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου ενώ ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος με 65 ψήφους βρέθηκε στην 4η θέση του ψηφοδελτίου του Χάρη Δούκα.

Στις θέσεις για τους Δημοτικούς Συμβούλους απέτυχαν να εκλεγούν με τον κ. Κυρίζογλου ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων Κώστας Σβόλης και ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων Γιώργος Αγγελόπουλος που είχε συνταχθεί με τον κ. Δούκα.

Στο 7μελές εποπτικό συμβούλιο ο κ. Καλογερόπουλος εξελέγη 8ος, ως πρώτος επιλαχών με 70 ψήφους, έναντι 71 ψήφων του 7ου Κώστα Καψάλη (Δήμαρχος Πωγωνίου).

Στους εκλέκτορες στο πλευρό του κ. Δούκα και του δημάρχου κ.Καλογερόπουλου ήταν το Σάββατο στη Γ.Σ. της ΚΕΔΕ ο Αντιπρόεδρος της ∆ΕΥΑ Αιγιαλείας Γιώργος Ντίνος.

Τη Δευτέρα 4 Μαρτίου συνεδριάζει η ΚΕΔΕ για την επικύρωση της εκλογής του κ. Κυρίζογλου στην προεδρία για την 5ετία 2024 έως και το 2029. Τις επίμονες μέρες θα προχωρήσει και η συγκρότηση των νέων επιτροπών.

Τόσο ο δήμαρχος όσο και ο κ. Ντίνος συνεχάρησαν τους αυτοδιοικητικούς που εξελέγησαν στην ΚΕΔΕ. Με τον κ. Ντίνο να αναφέρει ότι «η Αιγάλεια κινείται συγκροτημένα και αποφασιστικά και επιδιώκει, μέσα στη νέα θητεία στην Περιφερειακή Ένωσης Δημάρχων Δυτικής Ελλάδος και την ΚΕΔΕ, να διεκδικήσει λύσεις για τη χειραφέτηση των δήμων με αυξημένους πόρους και άλλα εργαλεία ικανά να δώσουν την ώθηση που απαιτείται στους ΟΤΑ ώστε να προσεγγίσουν τις προδιαγραφές της σύγχρονης, ψηφιακής, εποχής της διακυβέρνησης και τις προδιαγραφές για μια βιώσιμη αστική κινητικότητα».


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr