background img
banner
banner

Νέο βήμα για την αναβάθμιση του Δημοτικού Σταδίου Αιγίου

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΑΚΗ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Στο… μικροσκόπιο της δημοτικής αρχής μπαίνει το Δημοτικό Στάδιο Αιγίου, καθώς πρόκειται για μία υποδομή που μπορεί να δημιουργήσει τεράστιες προοπτικές για τη φιλοξενία αθλητικών διοργανώσεων μεγάλου βεληνεκούς, φέρνοντας το Αίγιο στο επίκεντρο. Για να επιτευχθεί αυτό ωστόσο δεν αρκούν οι μεμονωμένες παρεμβάσεις, όπως αυτή που αφορά τον χλοοτάπητα και είναι σε εξέλιξη, ούτε η εργολαβία που ξεκινά σε λίγες ημέρες για τον εκσυγχρονισμό αθλητικών υποδομών.

Τα εν εξελίξει έργα

Στον δήμο γνωρίζουν πως το Δημοτικό Στάδιο χρειάζεται μία ολοκληρωμένη παρέμβαση, δεδομένου ότι δεν έχει γίνει εδώ και δεκαετίες. “Από τότε που το γήπεδο ανήκει στη δικαιοδοσία του Δήμου Αιγιάλειας δεν έχουν γίνει παρεμβάσεις, εκτός από αυτές που εκτελούνται τώρα, δηλαδή η αντικατάσταση του χλοοτάπητα και η ανακατασκευή του κλειστού προπονητηρίου. Για τις εργασίες αυτού μάλιστα, σε λίγες ημέρες, την τρέχουσα βδομάδα δηλαδή, θα υπογραφεί και η σύμβαση με τον ανάδοχο εργολάβο ώστε να ξεκινήσει άμεσα το έργο καθώς οι κάθε είδους έλεγχοι που έπρεπε να γίνουν, έχουν ήδη ολοκληρωθεί και είμαστε απόλυτα έτοιμοι να ξεκινήσουμε” ανέφερε στο Protionline.gr ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Παναγιώτης Ανδριόπουλος.

Μάλιστα, διευκρίνισε ότι η σύμβαση θα υπογραφεί με ένα χρονοδιάγραμμα γύρω στους 6 μήνες από σήμερα ώστε να παραδοθεί εξ ολοκλήρου το έργο. Να σημειωθεί ότι, η χρηματοδότησή του, γίνεται μέσω του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ενώ υπάρχει και συγχρηματοδότηση από τον Δήμο Αιγιαλείας. Ειδικότερα, 400.000 ευρώ είναι τα χρήματα από την Περιφέρεια και 200.000 ευρώ από τον δήμο.

Συζήτηση για τις εργασίες που πρέπει να γίνουν

Τι γίνεται όμως για τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σταδίου; Το πρωί της Παρασκευής 8 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε αυτοψία, καταγραφή των αναγκών και συζήτηση στον χώρο του σταδίου, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού Παναγιώτη Αντωνόπουλου, ο οποίος συμφώνησε ως προς τις μεγάλες προοπτικές που έχει το στάδιο, δεδομένου και του ενδιαφέροντος αθλητικών σωματείων για φιλοξενία αθλητικών διοργανώσεων. Μάλιστα, παρόντες ήταν τόσο εκπρόσωπος του Παναιγιαλείου όσο και του Αθηνόδωρου. Συμμετείχαν ακόμη οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αρίστος Τηλιγάδης και Χρήστος Μπούνιας, ο αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Ανδριόπουλος και Βασίλης Χριστόπουλος, ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Λεωνίδας Καράμπελας, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αιγίου Φάνης Ραμπαβίλας, ο βοηθός δημάρχου Χρήστος Τσερεντζούλιας και ο σύμβουλος δημάρχου Πέτρος Δαδιώτης.

“Το έργο δεν είναι ολοκληρωμένο, δεν υπάρχουν ακόμα όλες οι εγκαταστάσεις που υποστηρίζουν μια άρτια δομή, όπως πρέπει να είναι. Χρειάζονται παρεμβάσεις στα αποδυτήρια, στις τουαλέτες, στους χώρους θέσεων και συνθηκών κίνησης για τα ΑΜΕΑ και ως εκ τούτου θα χρειαστούν επιπλέον χρήματα για να φτάσουμε στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης” επισήμανε ο κ. Ανδριόπουλος.

Μελέτες και ετοιμότητα ζήτησε από τον δήμο ο κ. Αντωνόπουλος

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης ξεκαθάρισε πως για να εξετάσει η Περιφέρεια εάν μπορεί να εντάξει τις εργασίες σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, χρειάζονται συγκεκριμένες μελέτες. Από πλευράς εκπροσώπων του δήμου αναφέρθηκε πως υπάρχει η δυνατότητα προμελετών που αποτελούν άλλωστε τον μπούσουλα για την εκπόνηση κάθε μελέτης.
Να σημειωθεί πως ήδη η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών διαθέτει τεχνική έκθεση για το γήπεδο, εκεί όπου είναι καταγεγραμμένες όλες οι ανάγκες αλλά και το τι μπορεί να γίνει ώστε να αναβαθμιστούν οι εγκαταστάσεις.

Τι περιλαμβάνει ο σχεδιασμός

“Σε δεύτερο χρόνο θα γίνουν καίριες παρεμβάσεις και στις ανατολικές κερκίδες του σταδίου, αφού έχει κριθεί ότι χρήζουν πολλών παρεμβάσεων λόγω των διαβρώσεων που έχουν υποστεί από την πολυκαιρία (στεγανοποίηση, ανακατασκευή αποδυτηρίων, επεμβάσεις στα λουτρά αλλά και στα wc των επισκεπτών). Η τελευταία φάση, θα είναι η αντικατάσταση του ηλεκτροφωτισμού και των προβολέων του Δημοτικού Σταδίου Αιγίου, ενέργεια που κρίνεται αρκετά δαπανηρή. Αν για όλα τα υπόλοιπα χρειαζόμαστε περίπου 600.000 ευρώ, για τους πυλώνες και μόνο θα πρέπει να δαπανηθούν τουλάχιστον 900.000 ευρώ σύμφωνα με την τεχνική έκθεση.
Είναι ένα τεράστιο κόστος όπως καταλαβαίνει κανείς…” σημείωσε ο αντιδήμαρχος, ενώ διαβεβαίωσε ότι το συνολικό κόστος όλων των παρεμβάσεων θα αγγίξει το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου, σχολιάζοντας πάντως ότι αυτό το ποσό δεν είναι… απαγορευτικό για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς για το Εθνικό Στάδιο Αγρινίου κατά την περσινή περίοδο, δαπάνησε περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ για την πλήρη ανακατασκευή του.

Πιστοποίηση του ταρτάν

“Ενδεχομένως το έργο μπορεί να ενταχθεί και σε μία άλλη χρηματοδότηση, μέσω ΕΣΠΑ. Προηγουμένως, πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα έστω και με ιδία κεφάλαια σε μία πιστοποίηση του ταρτάν προκειμένου αυτό να είναι έτοιμο εν όψει της διοργάνωσης του ερχόμενου μήνα. Θα πρέπει να εξασφαλίσουμε την απαραίτητη πιστοποίηση που χρειάζεται για να πληρούμε τις προϋποθέσεις για τους συγκεκρικριμένους αγώνες και προσπαθούμε να κάνουμε το απαραίτητο κοντρόλ των οικονομικών επί συνόλου. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τις γενικές συνθήκες των εγκαταστάσεων” ήταν η απάντηση του αντιδημάρχου σε ανάλογη ερώτηση του Protionline.gr, καθώς στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο Λογοδοσίας, ειπώθηκαν πολλά για ανεπάρκεια των εγκαταστάσεως ως έχουν και επικινδυνότητα σε σχέση με τον πυλώνα που βρίσκεται στο έδαφος.

Η τεχνική έκθεση

Από πλευράς Τεχνικής Υπηρεσίας πάντως, έχει προταθεί να γίνουν έλεγχοι και μετρήσεις σε κολώνες που πιθανόν να χρειάζονται ενίσχυση, καθώς το θέμα της στατικότητας λόγω της καθίζησης είναι το πλέον σημαντικό. Έχει προταθεί να γίνει στεγανοποίηση των στεγάστρων και επιπλέον με τη νέα εργολαβία να αξιοποιηθεί το τμήμα κάτωθεν από τις κερκίδες, ώστε να βελτιωθούν και να αυξηθούν οι δυνατότητες του σταδίου γενικότερα. Επιπλέον έγινε συζήτηση για τη διαμόρφωση του χώρου άθλησης του επί κοντώ, έργο αξίας 18.000 ευρώ και διάφορες άλλες παρεμβάσεις σε αποδυτήρια, χώρους υγιεινής, καθώς και γενικές επιδιορθώσεις σε σημεία που υπάρχει διάβρωση λόγω υγρασίας.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr