background img
banner
banner

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τ. Παπαδόπουλος στις Βρυξέλλες

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ (ECI)

Η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών [(ECI) European Citizens’ Initiative] αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για τη συμμετοχική δημοκρατία σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η ετήσια συνάντηση των μελών έγινε το διήμερο 5-6 Μαρτίου στις Βρυξέλλες, στο κτήριο Berlaymont, το οποίο στεγάζει την έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Europe DirectRegion of Western Greece εκπροσωπήθηκαν από τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, Τάκη Παπαδόπουλο, ο οποίος επεσήμανε σχετικά με την συνάντηση: “Η συμμετοχική δημοκρατία αποτελεί πλέον αναπόσπαστο τμήμα του Ευρωπαϊκού μοντέλου κοινωνίας.

Η συμμετοχή συνιστά, μετά και τη Συνθήκη της Λισσαβόνας, δικαίωμα των πολιτών και η επικουρικότητα γίνεται πυλώνας της συμμετοχικής δημοκρατίας. Ήμουν παρών στην ετήσια συνάντηση των μελών του ECI και κατέθεσα στα υπόλοιπα μέλη, απ’ όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδέες, δράσεις και πρωτοβουλίες που ενισχύουν την συμμετοχή των πολιτών στη διαμόρφωση του κοινού Ευρωπαϊκού οράματος”.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr