background img
banner
banner

Τμήμα Πρόνοιας δήμου Αιγιαλείας και ΑΜΚΕ πηγαίνουν… «Together»

ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Την άμεση συνεργασία Τμήματος Πρόνοιας Δήμου Αιγιαλείας και ΑΜΚΕ «Go2gether» για μία πιο ολιστική παρέμβαση στη φροντίδα ευπαθών ομάδων πληθυσμού (π.χ. ασθενείς, άποροι, ηλικιωμένοι, χρόνιοι πάσχοντες), σφραγίζει το συμφωνητικό που έχει εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας, δίνοντας ουσιαστικά το «πράσινο φως» για τη συνέχιση του προγράμματος, του οποίου απολαμβάνουν δεκάδες πολίτες.

Πρόκειται για την υλοποίηση κατ’ οίκων παρεμβάσεων και παρεμβάσεων στην Κοινότητα με την ονομασία «Go2gether επισκέψεις ζωής» που εφαρμόζει η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία η οποία διαθέτει συσσωρευμένη εμπειρία στη συγγραφή και υλοποίηση προγραμμάτων που σχετίζονται με την κοινωνική συνοχή (υγεία, κοινωνία, απασχόληση). Με το Συμφωνητικό Συνεργασίας του Δήμου Αιγιαλείας με την Go2gether, έχει σαν στόχο την υλοποίηση κατ’ οίκον παρεμβάσεων και παρεμβάσεων στην κοινότητα, οι οποίες αφορούν εξατομικευμένες και ολιστικές κατ’ οίκον παρεμβάσεις υγιεινής, ασφάλειας και ενδυνάμωσης οικογενειών, ΑΜΕΑ, ηλικιωμένων και φροντιστών, χρόνιων πασχόντων, απόρων που πραγματοποιεί η εξειδικευμένη ομάδα της.

Τι προσφέρεται

Όπως εξήγησε στο Protionline.gr ο αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας Γιώργος Αγγελόπουλος, ΄΄κατά τη διάρκεια των παρεμβάσεων παρέχονται συμβουλές φροντίδας και αυτοφροντίδας, ψυχολογική εκτίμηση, διαχείριση άγχους, συμβουλευτικής οικογένειας, γίνονται εργονομικές παρεμβάσεις, προσφέρεται υγειονομικό υλικό ή βοηθήματα βάδισης, στήριξης και μετακίνησης. Ακόμα, μια σημαντική στήριξη αποτελεί η δωρεάν προσφορά τροφίμων σε άπορα νοικοκυριά, απομονωμένα άτομα που διαμένουν σε απομακρυσμένες περιοχές μέσω της Τράπεζας Τροφίμων Δυτικής Ελλάδας΄΄.

Μέσα από τις παρεμβάσεις υπάρχει η δυνατότητα να δοθεί σε οικογένειες του Δήμου και Δομές (π.χ. Ορφανοτροφείο, Οίκους Ευγηρίας, Συλλόγους ΑμεΑ): – Τρόφιμα μακράς διάρκειας (π.χ. όσπρια, μακαρόνια και ρύζι, κονσέρβες) – Απορρυπαντικά (π.χ. καθαριστικά κατοικίας, ρούχων) 7 – Αλεύρι, αλάτι, φρούτα και λαχανικά κα

Τι έχει γίνει μέχρι σήμερα

Σημειωτέον ότι μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του πρώτου Συμφωνητικού: • 91 κατ’ οίκον παρεμβάσεις όπου επιλύθηκαν θεματικές όπως η ασφάλεια στο σπίτι, η ψυχολογική στήριξη και συμβουλές νοσηλευτικής φροντίδας. • 16 παραδόσεις υγειονομικού υλικού σε τρείς κοινωνικούς φορείς και 13 ατομικούς ωφελούμενους. • 39 διανομές τροφίμων σε ατομικούς ωφελούμενους. • 3 παρεμβάσεις στην κοινότητα (ομάδες συνηγορίας για τα δικαιώματα των ηλικιωμένων).

Ο σκοπός της νέας συνεργασίας

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, ΄΄σκοπός του νέου Συμφωνητικού Συνεργασίας είναι η συνέχιση της συνεργασίας μας για μία πιο ολιστική παρέμβαση στη φροντίδα ευπαθών ομάδων πληθυσμού΄΄. Ως προς το τι περιλαμβάνει, θέτει τους όρους όσον αφορά την οργάνωση της εργασίας μεταξύ των Φορέων της Σύμπραξης, την εσωτερική οργάνωση των δράσεων, τον καθορισμό των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων των φορέων της σύμπραξης, καθώς και τη διαχείριση των θεμάτων που σχετίζονται με τα Δικαιώματα Πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα των ωφελούμενων.

Παροχή βοήθειας, υγειονομικού υλικού και βοηθημάτων

Κατά τη διάρκεια των παρεμβάσεων δίνονται συμβουλές φροντίδας και αυτοφροντίδας σε όλα τα μέλη της οικείας, υπάρχει δυνατότητα παραπομπής σε ψυχολόγο, υλοποιούνται εργονομικές παρεμβάσεις (π.χ. τοποθέτηση αυτοκόλλητων ταινιών και φωτάκια νυκτός για αποφυγή ατυχημάτων, ανυψωτές λεκάνης), συμβουλευτική στη χρήση φαρμάκων, στην αποθήκευσή τους και στην απόρριψη όσων είναι ληγμένα. Επίσης μέσα από τις παρεμβάσεις υπάρχει η δυνατότητα να δοθεί δωρεάν υγειονομικό υλικό σε δομές υγείας και κοινωνικής πρόνοιας και βοηθήματα βάδισης και κίνησης όπως: – αναπηρικά αμαξίδια, περπατητήρες – ηλεκτρικά κρεβάτια και σκούτερ – μάσκες, γάντια – αποστειρωμένες γάζες – χειρουργικά σετ Τα παραπάνω προϊόντα προσφέρονται σε άτομα που χρήζουν βοηθείας και θα διερευνηθεί από την Co2gether. Σε κάθε περίπτωση τα άτομα θα πρέπει να πληρούν τα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια του προγράμματος solidarity.co2gether.gr.

Η ομάδα εργασίας

Να σημειωθεί ότι από το Δημοτικό Συμβούλιο έχει οριστεί ως άτομο επικοινωνίας του Δήμου η Κοινωνική Λειτουργός Κωνσταντίνα Μαγκλάρα Κωνσταντίνα. Την ομάδα εργασίας αποτελούν οι υπηρεσίες του Δήμου Αιγιαλείας, όπως οι Κοινωνικές Υπηρεσίες: Κέντρα Κοινότητας, Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΑΠΗ κ.ά. Η ομάδα εργασίας της Co2gether απαρτίζεται από εξειδικευμένο προσωπικό με: – Γεροντολόγο – Νοσηλεύτρια καθώς και εξωτερικούς συνεργάτες (υγιεινολόγο, λογοθεραπεύτρια, κοινωνική λειτουργό, φυσικοθεραπεύτρια). – Διοικητικό προσωπικό – Υπεύθυνη υπηρεσιών κοινωνικής καινοτομίας – Δημοσιογράφο – Κινηματογραφιστή και Δημιουργό ψηφιακού περιεχομένου

Νέα εθελοντική αιμοδοσία από την Εθελοντική Ομάδα Νέων σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Υγείας

Εν τω μεταξύ, κατόπιν τριών επιτυχημένων εθελοντικών αιμοδοσιών, η Εθελοντική Ομάδα Νέων Αιγιαλείας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Υγείας συνεχίζουν τις εθελοντικές αιμοδοσίες. Η νέα εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Απριλίου από 9:30 έως 13:30 στην Πλατεία Αγίας Λαύρας σε συνεργασία με το τμήμα αιμοδοσίας του Γ.Ν. Αιγίου και την κινητή μονάδα αιμοδοσίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. «Δώσε αίμα! Σώσε μια ζωή! Η προσφορά είναι δύναμη και η αγάπη μας κάνει όλους πιο δυνατούς!», αναφέρεται στην πρόσκληση.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr