background img
banner
banner

Προγραμματισμός προσλήψεων στον δήμο

ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Σε πολυετή Προγραμματισμό Προσλήψεων Ανθρώπινου Δυναμικού στον Δήμο Αιγιαλείας για την περίοδο 2025-2028, προχώρησε την Τρίτη 19 Μαρτίου η Δημοτική Επιτροπή Αιγιαλείας που συνεδρίασε γι’ αυτό τον σκοπό.

Συνολικά, το αίτημα που θα σταλεί από τον δήμο, αφορά την έγκριση 32 προσλήψεων, όσες δηλαδή προβλέπεται να είναι και οι αποχωρήσεις – συνταξιοδοτήσεις υπαλλήλων ως το 2028. Άλλωστε έχει ζητηθεί να ληφθεί υπόψη η τήρηση των δημοσιονομικών δεσμεύσεων και ιδίως του λόγου µια αποχώρηση προς µια πρόσληψη για το τακτικό προσωπικό.

Σημειωτέον ότι η απόφαση για τον προγραμματισμό προσλήψεων ήταν ομόφωνη από την Δ.Ε. μιας και από πλευράς των δύο συμβούλων της αντιπολίτευσης τονίστηκε ότι αφορούσε εισήγηση των διοικητικών υπηρεσιών και έχει να κάνει με τις ελλείψεις του δήμου σε ανθρώπινο δυναμικό, ωστόσο υπάρχει περιορισμός ως προς τον αριθμό των αιτούμενων προσλήψεων.
Και βέβαια, δεδομένης της μεγάλης έλλειψης προσωπικού στον δήμο, αφού βάσει οργανογράμματος περίπου οι μισές θέσεις είναι καλυμμένες, προκύπτουν δύο ερωτήματα: Αφενός εάν θα εγκριθούν οι θέσεις που ζητούνται και αφετέρου εάν για όσες εγκριθούν θα προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες για την πλήρωσή τους.

Ποιες προσλήψεις θα ζητηθούν για την τετραετία

Έτσι το αίτημα του Δήμου Αιγιαλείας για την κάλυψη θέσεων για την τετραετία 2025 -2028 περιλαμβάνει: Για το 2025 μία θέση ΠΕ ψυχολόγων, δύο θέσεις ΠΕ/ ΤΕ κοινωνικών λειτουργών, μία θέση δε διοικητικού λογιστικού και μία θέση ΔΕ οδηγών, σύνολο πέντε θέσεις. Ανάλογος είναι και ο αριθμός των αποχωρήσεων που θα σημειωθούν το 2025.

Για το 2026 προβλέπεται η αποχώρηση έξι υπαλλήλων γι’ αυτό και ζητείται η πλήρωση των αντίστοιχων θέσεων που έχουν ως εξής: Μία θέση ΠΕ ψυχολόγων και πέντε θέσεις ΔΕ διοικητικού λογιστικού. Για το 2027 ο Δήμος ζητάει δύο θέσεις ΔΕ νοσηλευτών, δύο θέσεις ΔΕ τεχνικού δομικών έργων, μία θέση ΔΕ αποθηκάριων, μία θέση ΔΕ οδηγών, τρεις θέσεις ΥΕ εργατών γενικών καθηκόντων, σύνολο εννέα θέσεις όσες και οι αποχωρήσεις μέσα στο έτος 2027. Για το 2028 το αίτημα περιλαμβάνει δύο θέσεις ΤΕ μηχανικών πολιτικών μηχανικών, μία θέση ΤΕ διοικητικού λογιστικού, δύο θέσεις ΤΕ παιδαγωγών πρώιμης παιδικής ηλικίας, τέσσερις θέσεις ΔΕ διοικητικού λογιστικού, μία θέση ΔΕ τεχνικού υδραυλικών, μία θέση ΔΕ τεχνικού ηλεκτρολόγων και μία θέση ΥΕ οικογενειακών βοηθών, σύνολο 12 θέσεις όσες και οι αποχωρήσεις που προβλέπονται για το 2028.

Τα αιτήματα για 2023 και 2024 και τι εγκρίθηκε

Σε σχέση πάντως με το πόσες από τις προσλήψεις θα εγκριθούν, είναι χαρακτηριστικό ότι για το 2023 είχαν ζητηθεί δύο θέσεις ΠΕ πολιτικών μηχανικών που εγκρίθηκαν, μία θέση ΠΕ διοικητικού που εγκρίθη και μία θέση ΤΕ πολιτικών μηχανικών έργων υποδομής που εγκρίθηκε.

Επίσης, είχαν ζητηθεί τέσσερις θέσεις ΔΕ διοικητικού και δεν εγκρίθηκε καμιά όπως επίσης και δύο θέσεις ΔΕ τεχνητών που δεν εγκρίθηκε καμιά. Ωστόσο εγκρίθηκαν δύο θέσεις ΔΕ Χ.Μ.Ε. που είχαν ζητηθεί ενώ δεν εγκρίθηκε καμιά από τις δύο θέσεις ΥΕ εργατών καθαριότητας που είχαν ζητηθεί, ούτε ικανοποιήθηκε το αίτημα για ένα άτομο ΥΕ καθαριστριών εσωτερικών χώρων.
Για το 2024 δεν ικανοποιείται το αίτημα για κάλυψη μίας θέσης ΠΕ πολιτικών μηχανικών ενώ αντί ενός ΠΕ μηχανικού αρχιτέκτονα μηχανικού εγκρίνονται δύο. Ικανοποιείται το αίτημα για ένα άτομο ΠΕ μηχανικών ηλεκτρολόγων μηχανικών και το αίτημα για ένα άτομο ΠΕ μηχανικών μηχανολόγων μηχανικών όπως επίσης και το αίτημα για ένα άτομο ΤΕ μηχανικών πολιτικών μηχανικών.

Αντίθετα στο αίτημα για έξι άτομα ΔΕ διοικητικού λογιστικού διοικητικού εγκρίνεται μόλις ένα, ενώ από τα δύο άτομα που ζητήθηκαν με ειδικότητα ΔΕ τεχνικού δομικών έργων εγκρίθηκε η θέση του ενός. Επιπλέον ζητήθηκαν 10 άτομα ΥΕ προσωπικού καθαριότητας εξωτερικών χώρων Και δεν εγκρίθηκε καμία από αυτές τις δέκα θέσεις.
Οι εγκριθείσες θέσεις των ετών 2023 και 2024 βρίσκονται στο στάδιο έκδοσης προκήρυξης από το ΑΣΕΠ για τη κάλυψή τους.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr