background img
banner
banner

Κλείσιμο τμημάτων μόνο όταν νοσήσουν τουλάχιστον οι μισοί μαθητές…

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΕΞΗΓΕΙ ΣΤO PROTIONLINE.GR Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΤΗΣ

Την ίδια στιγμή, χωρίς πολλά προβλήματα στελεχιακού δυναμικού ξεκινούν Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της Αιγιάλειας, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις. Βεβαίως, υπάρχουν και οι άδειες ειδικού σκοπού ή ευπαθών ομάδων από τις οποίες θα φανούν οι πραγματικές ελλείψεις με την έναρξη των μαθημάτων.

Ο προβληματισμός των εκπαιδευτικών πάντως έχει να κάνει περισσότερο με την απόφαση του υπουργείου σε ό,τι αφορά πιθανά κρούσματα covid. Όπως αναφέρει στo protionline.gr ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ. Αιγιαλείας και διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Ελίκης Δημήτρης Ελευθεριώτης, ΄΄όταν το υπουργείο Παιδείας αποφασίσει ότι για να πάψει να λειτουργεί ένα τμήμα σχολείου θα πρέπει να έχει νοσήσει το 50% συν ένας μαθητής, προκύπτει το εξής ερώτημα: «Ποιος γονιός θα στείλει το παιδί του στο σχολείο ξέροντας π.χ. ότι μέσα στο τμήμα έχουν νοσήσει 7-8 παιδιά;»

Πολύ φοβάμαι ότι το μάθημα θα γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις με 5 μαθητές από τους 20 που έχει κάθε τμήμα. Κάπως έτσι θα χάνεται και το δικαίωμα της τηλεκπαίδευσης όταν οι νοσούντες είναι λιγότεροι από τους μισούς. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Το ζήσαμε ήδη και πέρυσι. Είχε νοσήσει γονέας μαθητή στο Νηπιαγωγείο και δεν έστελναν τα παιδιά στο Δημοτικό΄΄. Παράλληλα, εξέφρασε τον προβληματισμό του ότι είναι πολύ πιθανή αύξηση κρουσμάτων στην κοινωνία με το άνοιγμα των σχολείων. ΄΄Έτσι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση, δεν αποκλείεται να δούμε κι εδώ πολύ μεγάλη αύξηση των νοσούντων, όπως έγινε στην Αμερική. Εύχομαι να διαψευστώ. Όμως εκείνο που πρέπει να γίνει είναι η ελάφρυνση των τμημάτων από αριθμό μαθητών΄΄, πρόσθεσε ο κ. Ελευθεριώτης.

Ερωτηθείς σχετικά με το θέμα της επάρκειας των εργατοωρών των καθαριστριών για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας στην Αιγιάλεια, ο πρόεδρος της Σ.Ε., είπε: ΄΄Αυτό θα το δούμε στην πράξη.
Εάν χρειαστεί θα προχωρήσουμε σε βελτιωτικές κινήσεις. Καλό είναι να υπάρχει καθαριότητα σε όλη τη διάρκεια της σχολικής ζωής, σε κάποια έχει γίνει. Όλοι θέλουμε τη βέλτιστη λειτουργία του σχολείου στην οποία εμπεριέχεται η καθαριότητα. Από εκεί και πέρα θα το δούμε και με καλή διάθεση θα το λύσουμε΄΄.

Να ανεβαίνουν κοιτάζοντας κατάματα τον στόχο, εύχεται στους μαθητές ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης

Επίσης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, σε μήνυμά του προς τους γονείς και μαθητές, σημειώνει: «Ανέβα… Όλο μπρος, ‘Όλο ψηλά. Ανέβα, Ανέβα, Πάντα Ανέβαινε… Ανέβα… Και πες “ευχαριστώ”. Όχι στα τριαντάφυλλα, όχι στα μαχαίρια. Πες ευχαριστώ στη δύναμη, που σ’ έκανε ν’ ανέβεις…» Μενέλαος Λουντέμης. Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες, Αγαπητοί Μαθητές, Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς 2021-22, σας εύχομαι να έχετε Υγεία, Δύναμη και διαρκώς να ανεβαίνετε… Υγεία ως προϋπόθεση ευτυχίας και επιτυχίας και Δύναμη για να ανταποκριθείτε με έμπνευση και δημιουργία στο κάλεσμα της μάθησης που περιμένει να την κατακτήσετε.
Τέλος να συνεχίσετε να ανεβαίνετε κοιτάζοντας κατάματα το στόχο σας παρά τις όποιες αντιξοότητες. Ειδικά και φέτος, όπου η πανδημία είναι ακόμα εδώ, χρειάζεται από όλους μας να δείξουμε αντοχές, προσοχή και ορθή τήρηση των κανόνων αντιμετώπισης της πανδημίας. Είμαι βέβαιος πως όλοι βρισκόμαστε συνοδοιπόροι σε μία κοινή προσπάθεια να νικήσει η εκπαίδευση αυτήν την πανδημία και να βγούμε όλοι, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί νικητές. Θα είμαστε εδώ για να ακούσουμε και να εργαστούμε σε κοινή κατεύθυνση προκειμένου να έχετε το καλύτερο μαθησιακό περιβάλλον. Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου να εξασφαλιστεί για εσάς ένα περιβάλλον ασφάλειας και δημιουργίας.
Σας εύχομαι ολόψυχα… να ανέβετε! Καλή Σχολική Χρονιά με υγεία!΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr