background img
banner
banner

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΡΓΟ ORGANIC ECOSYSTEM: Εργαστήρια Βιολογικής Γεωργίας

Τελετή λήξης εργαστηρίων βιολογικής γεωργίας με επίσκεψη παραγωγών και επιστημόνων από όλη την Ελλάδα, στο Αίγιο

Ο οργανισμός INNOPOLIS Κέντρο Καινοτομίας και Πολιτισμού με γραφεία στο Αίγιο δραστηριοποιείται στην υλοποίηση έργων που αφορούν στην ευρωπαϊκή ενοποίηση στους τομείς της εκπαίδευσης, του περιβάλλοντος, του τουρισμού, της υγείας, της αειφόρου ανάπτυξης, της γεωργίας και των νέων τεχνολογιών. Διαθέτει πολύχρονη εμπειρία στην υλοποίηση διακρατικών έργων INTERREG αλλά και εκπαιδευτικών προγραμμάτων Erasmus+. Ένα από τα έργα στα οποία συμμετέχει αυτή την περίοδο είναι το έργο ORGANIC ECOSYSTEM, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα INTERREG ENI-CBC MED.

Λίγα λόγια για το έργο Organic Ecosystem

Το έργο «Boosting cross border Organic Ecosystem through enhancing agro-food alliances» «Ενίσχυση του διασυνοριακού βιολογικού οικοσυστήματος μέσω της προώθησης των αγροδιατροφικών συμμαχιών» (ORGANIC ECOSYSTEM) στοχεύει στην ενίσχυση των ΜΜΕ που δραστηριοποιούνται στον τομέα των οργανικών/βιολογικών προϊόντων μέσω της δημιουργίας ενός βιολογικού οικοσυστήματος σε συνεργασία με τις δημόσιες αρχές και τους ιδιωτικούς φορείς. Το έργο περιλαμβάνει εταίρους από 5 χώρες της Μεσογείου, με την Ελλάδα να συμμετέχει μέσω του οργανισμού INNOPOLIS. Οι τελικοί δικαιούχοι είναι οι ΜΜΕ παραγωγής γεωργικών τροφίμων και οι καταναλωτές που ωφελούνται σε όλα τα επίπεδα από έναν αξιόπιστο οργανικό/γεωργικό τομέα.

Οι εταίροι του έργου

Το έργο ORGANIC ECOSYSTEM υλοποιείται από ένα εταιρικό σχήμα με επικεφαλής το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο Αμάν της Ιορδανίας. Οι υπόλοιποι εταίροι είναι η Ένωση Εξαγωγέων και Παραγωγών της Ιορδανίας για Φρούτα και Λαχανικά, το Εμπορικό, Βιομηχανικό και Γεωργικό Επιμελητήριο Ζαλέ και Μπεκάα στο Λίβανο, το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Μπάρι στην Ιταλία, o οργανισμός INNOPOLIS Κέντρο Καινοτομίας και Πολιτισμού στην Ελλάδα και η Ένωση Μεσογειακών Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων ASCAME στην Ισπανία.

Από αριστερά προς τα δεξιά: Κατερίνα Σωτηροπούλου Πρόεδρος InnoPolis• Ελένη Ζώτου, Παραγωγός της εταιρείας GOLDEN TREE Θεσσαλονίκη, Αθηνά Θεοδωρακοπούλου Ερευνήτρια.

Η τελετή λήξης εργαστηρίων βιολογικής γεωργίας στο Αίγιο

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, στον φιλόξενο χώρο του Harmony hotel στον Λόγγο Αιγιαλείας συναντήθηκαν 15 εκπρόσωποι των παραγωγών και επιστημόνων που συμμετείχαν στα εργαστήρια βιολογικής γεωργίας στο έργο. Η InnoPolis ως οικοδεσπότης ανέλαβε τον ρόλο του συντονιστή των δραστηριοτήτων στα εργαστήρια με στόχο την ανάδειξη καινοτόμων ιδεών οι οποίες θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό προκειμένου να αναπτυχθούν συνεργασίες μεταξύ παραγωγών της βόρειας και Νότιας Μεσογείου.

Οι συμμετέχουσες αγροτικές επιχειρήσεις στα εργαστήρια και τελετή λήξης τους

Τα επόμενα βήματα του έργου

Στις επόμενες δράσεις του έργου περιλαμβάνονται ταξίδια στις χώρες της Νότιας Μεσογείου (Ιορδανία και Λίβανο), συμμετοχή των παραγωγών σε διεθνή έκθεση αγροτικών προϊόντων και βράβευση μίας καινοτομίας επιχειρηματικής ιδέας από κάθε χώρα.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr