background img
banner
banner

Η απόφαση που “ρίχνει λάδι” στην “φωτιά” της προεκλογικής αντιπαράθεσης

Από διαφωνίες επί βασικών θεμάτων χαρακτηρίστηκε η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το 2023. Ιδιαίτερος λόγος έγινε για την εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφορικά με τις αρμοδιότητες της Οικονομικής Επιτροπής και τη λήψη αποφάσεων για τα σημαντικά θέματα αποκλειστικά από το Δημοτικό Συμβούλιο, με την αντιπολίτευση να ζητά συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, αίτημα που ωστόσο δεν έγινε αποδεκτό, καθώς έγγραφο του υπουργείου δίνει την κατεύθυνση να πορευτεί όπως μέχρι τώρα.

Το αίτημα υπέγραφαν οι τρεις παρατάξεις των Χρήστου Γούτου, Βάσως Ψυχράμη και Τάκη Παπακωνσταντινόπουλου καθώς και ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι, με τον δήμαρχο ωστόσο να απαντά πως εντός των ημερών περιμένει να υπάρξουν διευκρινίσεις από το υπουργείο. Μάλιστα, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Γιδά, ανέγνωσε το περιεχόμενο εγγράφου που ελήφθη από το υπουργείο σύμφωνα με το οποίο δεν έχει επιδοθεί ακόμη η απόφαση του ΣτΕ, άρα, όπως είπε ο δήμαρχος, πορευόμαστε με την ισχύουσα νομοθεσία και με βάση αυτά που ως τώρα γνωρίζουμε. Τόνισε μάλιστα πως αν έρθει άλλη οδηγία, τότε θα τεθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Για το θέμα της σύμβασης του ηλεκτροφωτισμού, είπε: ΄΄Εμείς ως δημοτική αρχή έχουμε κάνει ό,τι παραπάνω μπορούμε να μην χάνεται χρόνος.
Έχουμε να απαντήσουμε αρκετές φορές στο Ελεγκτικό Συνέδριο, όπως φαίνεται. Πιθανολογώ ότι έχετε προσωπικούς διαύλους επικοινωνίας θεωρώ πως αν δεν υπήρχαν αυτές οι ενστάσεις, θα είχε ξεκινήσει, εγώ λέω ότι είναι εντός των συμφερόντων του δήμου, εσείς λέτε όχι΄΄.

Β. Ψυχράμη: «Η φεουδαρχική έπαρση του δημάρχου»

Για αλαζονική συμπεριφορά κατηγόρησε τον δήμαρχο η κ. Ψυχράμη, «καυτηριάζοντας» την φράση του δημάρχου στην ομιλία του μέσα στον Μητροπολιτικό Ναό την Πρωτοχρονιά «να αφήσουμε το εγώ και να προχωρήσουμε στο εμείς».

Όπως είπε, ΄΄το θεώρησα μεγάλη υποκρισία καθώς ο δήμαρχος στην πράξη εφαρμόζει το εντελώς αντίθετο. Λέει εσείς στα άσχημα και εγώ στα καλά. Ποτέ εμείς. Βασίζει τη διοίκηση σε ένα μοντέλο που σταθερά και μόνιμα παρακάμπτει τα όργανα του δήμου. Προσκαλεί μόνο όταν θέλει να κάνει προσχηματικές συναντήσεις για να εμφανιστεί δημοκράτης αλλά δεν προσκαλεί τις παρατάξεις στα χαρμόσυνα γεγονότα και επιδίδονται και κάποιοι της παράταξής του σε εμφανίσεις τύπου σταρ. Χαιρετάει συνοδευόμενος από κάμερα΄΄. Στη συνέχεια έθεσε ερωτήματα όπως: ΄΄Πού δαπανήθηκαν τα χρήματα του covid;

Γιατί κρύβει ο δήμαρχος τα δικόγραφα από τη Νομική Υπηρεσία;΄΄. και πρόσθεσε: ΄΄Όλα γίνονται για το αλαζονικό «εγώ» του δημάρχου.
Γι αυτή τη φεουδαρχική έπαρση με την οποία διοικεί. Με στενοχωρεί που παρασύρει σε αυτή τη διοίκηση τους νέους ανθρώπους της παράταξής του. Τους καλώ να τον αφήσουν μόνο του σε αυτή την κατηφόρα΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr