background img
banner
banner

Νέα… τρίτη και φαρμακερή την Παρασκευή

ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΑΠΑΡΤΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

Αναβλήθηκε και η ειδική συνεδρίαση (Δευτέρα 22 Μαΐου) του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας για έγκριση του προϋπολογισμού 2023 για τον δήμο Αιγιαλείας, καθώς οι παρατάξεις των κ. Γούτου και Ψυχράμη αλλά και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι που πρόσκεινται στην παράταξη του Κ. Σπηλιόπουλου, δεν παρέστησαν και δεν κατέστη εφικτή η απαρτία. Είναι σαφής η πρόθεση της δημοτικής αρχής να μην χαθεί άλλος χρόνος, αποστέλλοντας αμέσως νέα πρόσκληση για το μεσημέρι της προσεχούς Παρασκευής.

Η συνεδρίαση της Δευτέρας ήταν η δεύτερη αναβληθείσα συνεδρίαση για τον ίδιο λόγο, ενώ στην τρίτη λαμβάνονται οι αποφάσεις από όσους συμμετέχουν, ανεξάρτητα από το εάν ξεπερνούν του 50% του Σώματος. Υπενθυμίζεται ότι κάτι ανάλογο είχε συμβεί και τον προηγούμενο μήνα όπου η αντιπολίτευση σύσσωμη προσήλθε στην τρίτη συνεδρίαση εκεί όπου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, η εναλλακτική πρόταση της αντιπολίτευσης που όμως δεν είχε τη «σφραγίδα» της Οικονομικής Υπηρεσίας του δήμου, εστάλη στην Αποκεντρωμένη για έλεγχο και απορρίφθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο. Το γεγονός προκάλεσε τις γνωστές ανακοινώσεις και τα «πυρά» μεταξύ των παρατάξεων.

«Δεν υπάρχει η νόμιμη απαρτία κατόπιν αυτού δεν μπορούμε να συνεδριάσουμε, θα σας στείλουμε νέα πρόσκληση» ανέφερε η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Γιδά χθες το μεσημέρι, μετά την λήψη παρουσιών και μετά από λίγη ώρα εστάλη η νέα πρόσκληση για ειδική συνεδρίαση, για την Παρασκευή 26 Μαΐου στις 2.30 το μεσημέρι.

Ο χρόνος πιέζει ως την 31η Μαΐου

Η στάση που θα τηρήσει η αντιπολίτευση στην τρίτη πρόσκληση, είναι άγνωστη όπως βέβαια και το εάν εξακολουθεί να υφίσταται η πρόθεση από πλευράς δημοτικής αρχής για να αποδεσμευτούν κάποιοι κωδικοί, προκειμένου η αντιπολίτευση να είναι σε θέση να καταθέσει σύννομη εναλλακτική πρόταση. Οι μέρες ωστόσο περνούν και είναι προφανές πως η ύστατη αυτή προσπάθεια κρύβει την ελπίδα ότι θα εγκριθεί σύννομος προϋπολογισμός την Παρασκευή, ούτως ώστε να σταλεί αμέσως για έγκριση και πριν την εκπνοή του Μαΐου, ο δήμος να μπορέσει να λειτουργήσει με αυτόν. Η 31η Μαΐου είναι κομβική ημερομηνία καθώς με το «ξημέρωμα» του Ιουνίου ο δήμος χωρίς εγκεκριμένο προϋπολογισμό, μπαίνει σε περιπέτειες, αφού θα λειτουργεί υπό το άρθρο 158, δηλαδή σε στενό οικονομικό κλοιό.

Μ. Σταυροπούλου: ΄΄Λησμονούν την εντολή που έχουν λάβει από τους Αιγιαλείς΄΄

Σε σχόλιό της, μετά την αναβολή της  συνεδρίασης, η αντιδήμαρχος Οικονομικών Μαρία Σταυροπούλου σχολίασε: «Με αφορμή τις εθνικές εκλογές: Όλοι εμείς που ασκήσαμε το συνταγματικά κατοχυρωμένο και με αγώνες αναγνωρισμένο δικαίωμα να ψηφίζουμε τους εκπροσώπους μας στη Βουλή άμα τι άλλο αναμένουμε πράγματι να μας εκπροσωπούν και να παρίστανται στις κρίσιμες για την πορεία του τόπου συνεδριάσεις της Βουλής,του ανώτατου οργάνου που συγκαλείται στο όνομα του Λαού! Την ίδια στάση αναμένουν και οι δημότες του Δήμου Αιγιαλείας από τους εδώ εκπροσώπους τους! Όμως, ακόμα μια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας για την ψήφιση νόμιμου προϋπολογισμού δεν πραγματοποιήθηκε εξαιτίας της αποχής παρατάξεων της αντιπολίτευσης και τεσσάρων ανεξάρτητων συμβούλων, που συστηματικά “λησμονούν” την εντολή που έχουν λάβει από τους Αιγιαλείς!».


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr