background img
banner
banner

Στην τελική ευθεία για τις υποψηφιότητες

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Τρεις κάλπες πρόκειται να στηθούν την Κυριακή 13 Μαΐου στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου “Αλέκος Μέγαρης”, με αφορμή τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών στη Νέα Δημοκρατία.

Η πρώτη κάλπη που έχει και τη βαρύτερη σημασία για την Αιγιάλεια, θα είναι αυτή που αφορά την εκλογή νέου προέδρου και μελών στη Δημοτική Τοπική Οργάνωση.

Υποψήφιοι για την προεδρία είναι ο νυν πρόεδρος και εκ νέου υποψήφιος Βασίλης Σταθακάρος και η νυν Γραμματέας της Οργάνωσης Άννα Σουφλή.

Το ψηφοδέλτιο είναι ένα και οι ψηφοφόροι θα μπορούν να βάζουν έναν σταυρό για τον – την πρόεδρο της προτίμησής τους και μέχρι τρεις σταυρούς για τους υποψηφίους που θέλουν να στελεχώσουν το εννεαμελές συμβούλιο.
Στις υποψηφιότητες για μέλη υπάρχει ποσόστωση 30% το λιγότερο γυναίκες και ο αριθμός αυτών, πρέπει να είναι τουλάχιστον 9 (στις εκλογές του 2016 ήταν 30).

Για να είναι κάποιος υποψήφιος πρόεδρος, θα πρέπει από την Τετάρτη 25 Απριλίου στις 10 το πρωί μέχρι την Παρασκευή 27 Απριλίου στις 7 το απόγευμα, να έχει καταθέσει στην αρμόδια επιτροπή διεξαγωγής εκλογών στην Πάτρα είκοσι υπογραφές στήριξης και να έχει καταβάλει παράβολο 50 ευρώ.

Το νέο συμβούλιο που θα προκύψει θα είναι δεκαμελές (πρόεδρος και εννέα μέλη) εκτός και αν η δεύτερη υποψηφιότητα ξεπεράσει το 40% των ψήφων, οπότε συμμετέχει αυτοδίκαια στο συμβούλιο της ΔΗΜ. Τ.Ο. Αιγιαλείας, που γίνεται ενδεκαμελές.

Η δεύτερη κάλπη που θα στηθεί θα αφορά την εκλογή προέδρου και μελών για τη Νομαρχιακή Οργάνωση (ΝΟΔΕ Αχαΐας) και έχει τα ιδια χαρακτηριστικά: 1 + 3 σταυροί προτίμησης όπως και στην πρώτη κάλπη. Υποψήφιοι για την προεδρία της ΝΟΔΕ είναι ο νυν πρόεδρος Ανδρέας Μαζαράκης και ο νεοεμφανιζόμενος Γιώργος Νικολάου.
Η τρίτη κάλπη θα αφορά την εκλογή των 25 Συνέδρων που θα εκπροσωπούν το νομό στα συνέδρια του κόμματος και η δυνατότητα σε αυτή την περίπτωση φτάνει μέχρι τους 8 σταυρούς.

“Αγκάθι” στην όλη διαδικασία αποτελούν τα 12 ευρώ που ζητά το κόμμα έως εγγραφή συνδρομής μέλους, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα ψήφου.

Στις εκλογές του 2016 εγγεγραμμένοι στην Αιγιάλεια ήταν 1900 περίπου, αλλά στις κάλπες προσήλθαν και ψήφισαν 905.
Με δεδομένο ότι το κόστος της συνδρομής αποτελεί ανατρεπτικό λόγο για κάποιους να πάνε να ψηφίσουν, οι υποψήφιοι το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να επιδωθούν σε έναν αγώνα δρόμου προσέκλυσης ψηφοφόρων, ώστε να υπάρχει ενδιαφέρον στην εκλογική αναμέτρηση, αφού η συσπείρωση ανέκαθεν ήταν το ζητούμενο.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr