background img
banner
banner

Χάθηκε πολύτιμο έδαφος για Πούντα και Ελαιώνα…

ΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΑΡΑΛΙΕΣ  ΚΑΝΕΙ ΓΝΩΣΤΕΣ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Εξαιρετικά δύσκολο έως απίθανο είναι πλέον το ενδεχόμενο Πούντα και Ελαιώνας να ξαναδιεκδικήσουν του χρόνου τις Γαλάζιες Σημαίες, καθώς, σύμφωνα με τα λεγόμενα του αντιδημάρχου Ανάπτυξης Βασίλη Χριστόπουλου, χάθηκε πολύτιμο έδαφος. Αντιθέτως, η Αλυκή φαίνεται πως διεκδικεί ξανά με αξιώσεις το πολύτιμο σύμβολο, ενώ εκτός απροόπτου και ο Ελαιώνας θα έχει ξανά Γαλάζια Σημαία.

Πάντως, ο κ. Χριστόπουλος δίνει την δική του απάντηση στα όσα περί έλλειψης ενδιαφέροντος του καταλογίζουν οι πρόεδροι Τράπεζας και Ελαιώνα, Ξανθή Παπακανέλλου και Βασίλης Τζαβάρας αντίστοιχα, επαναλαμβάνοντας πως το ενδιαφέρον του είναι το ίδιο έντονο για κάθε σημείο του δήμου. Επιπλέον, ο αντιδήμαρχος σημειώνει πως ο δήμος προχώρησε σε όλα όσα χρειάζονταν οι δύο παραλίες ώστε να διεκδικήσουν εκ νέου Γαλάζια Σημαία, τονίζοντας ότι αυτό δεν θα γίνει εξαιτίας του ελλιπούς ενδιαφέροντος των συμβουλίων των δύο Κοινοτήτων!

Συγκεκριμένα, αναφέρει πως ο δήμος προχώρησε στην δημιουργία υποδομών στον Ελαιώνα όπως στην δημιουργία επτά νέων αποδυτηρίων και εγκατάσταση sea track για άτομα με κινητικό πρόβλημα. Επίσης, είπε πως στην Πούντα έγινε συντήρηση των αποδυτηρίων με επισκευή και βάψιμο, ενώ και στις δύο παραλίες έγιναν αντικατάσταση πινακίδων, ράμπες ΑμεΑ, τοποθετήθηκαν νέα καλάθια απορριμμάτων, δοχεία για αποτσίγαρα, καινούρια ντους και παγκάκια, χημικές τουαλέτες.

΄΄Δυστυχώς όμως οι πρόεδροι δεν φρόντισαν να διατηρούν τις παραλίες καθαρές και να προβούν στις παρεμβάσεις που εντάσσονται στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν απευθύνθηκαν ούτε μία φορά στην αντιδημαρχία Ανάπτυξης ή στην Τεχνική Υπηρεσία του δήμου να ζητήσουν κάτι, μόνο μία φορά ο πρόεδρος του Ελαιώνα με ένα έγγραφό του΄΄, σημείωσε ακόμη ο αντιδήμαρχος, αναφέροντας τις αρμοδιότητες των προέδρων που, όπως είπε, είναι: Μέριμνα για την βελτίωση της κατάστασης της εσωτερικής και αγροτικής οδοποιίας των κοινοτήτων τους, μέριμνα για την καθαριότητα κοινοχρήστων χώρων, μεταξύ των οποίων και οι παραλίες, μέτρα άμεσης αποκατάστασης ζημιών, αποκατάσταση ζημιών για καλή λειτουργία φωτισμού, καταγραφή των μέσων και να αντιμετωπίζουν τα ζητήματα φυσικών καταστροφών και να προφυλάσσουν την δημοτική περιουσία, όπως επίσης και να ενεργούν πληρωμές από την παγία προκαταβολή που λαμβάνουν.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr