background img
banner
banner

Έδειξαν καλή θέληση, επέστρεψαν στα καθήκοντά τους…

Ο «ΕΦΙΑΛΤΗΣ» ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΚΡΑΤΗΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Λίγα μόνο εικοσιτετράωρα κράτησε ο… εφιάλτης των απορριμμάτων στους δρόμους της Αιγιάλειας εξαιτίας των δικαιολογημένων κινητοποιήσεων των συμβασιούχων στην καθαριότητα, καθώς, παρά το γεγονός ότι- τουλάχιστον μέχρι εκείνη την στιγμή – δεν διασφαλίζονταν εργασιακά, προέταξαν το καλό της τοπικής κοινωνίας και επέστρεψαν στα καθήκοντά τους. Λίγες ώρες μετά, και σε πανελλαδικό επίπεδο, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση, έκαναν ένα βήμα πίσω αναστέλλοντας τις κινητοποιήσεις, αναμένοντας ωστόσο την ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση και ευελπιστώντας ότι δεν θα βρεθούν πάλι με… το ένα πόδι στην ανεργία.

Από την Τετάρτη οι συμβασιούχοι του δήμου Αιγιαλείας προχώρησαν σε κινητοποιήσεις, με έκτακτες γενικές συνελεύσεις και των δύο σωματείων, πραγματοποιώντας κατάληψη στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων και στο γκαράζ, εμποδίζοντας την έξοδο οχημάτων και απορριμματοφόρων. Πολύ γρήγορα τα σκουπίδια σχημάτισαν… λόφους στους δρόμους, δημιουργώντας μία ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση, εξαιτίας και των υψηλών θερμοκρασιών. Ο δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος, τάχθηκε στο… πλευρό των συμβασιούχων, εκφράζοντας και στους ίδιους την συμπαράστασή του. Τόνισε παράλληλα, πως καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, αναφέροντας χαρακτηριστικά το γεγονός ότι χρειάζονται 43 άτομα για να καλυφθεί η καθαριότητα στον δήμο και οι μόνιμοι είναι μόλις 20…

Όσο όμως οι ώρες περνούσαν και τα σκουπίδια παρέμεναν στους δρόμους, η κατάσταση γινόταν ασφυκτική. Έτσι, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Δημαρχείο, με την συμμετοχή του δημάρχου, του αντιδημάρχου Δημήτρη Φιλιππάτου, των προέδρων των δύο σωματείων εργαζομένων στον δήμο και εκπροσώπων των συμβασιούχων, πρυτάνευσε η λογική, καθώς οι συμβασιούχοι πείστηκαν να επιστρέψουν στην αποκομιδή των απορριμμάτων, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια υγεία. Σημειώνεται ότι η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία μεταξύ των συμβασιούχων. ΄΄Πράγματι, υπήρξε διάλογος μεταξύ ημών, των εκπροσώπων των εργαζομένων και των συμβασιούχων και εκεί έδειξαν τον σπουδαίο χαρακτήρα τους αφού, παρά τα δίκαια αιτήματά τους, προέταξαν το γενικό συμφέρον και πείστηκαν να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους. Πραγματικά, τους έχω ξεχωρίσει για την υπεύθυνη στάση τους. Η απόφαση αυτή τους τιμά και τους ευχαριστώ που συνεργάστηκαν για το καλό του δήμου μας΄΄, επισήμανε στo “protionline.gr” ο κ. Παναγόπουλος.

Κάπως έτσι, το βράδυ της Παρασκευής και την νύχτα σε δύο βάρδιες (9.30-2.00 και 4.00-10.30) έγινε η πρώτη επιχείρηση αποκομιδής του τεράστιου όγκου των απορριμμάτων που είχε συγκεντρωθεί κυρίως μέσα στην πόλη, ενώ μέχρι το βράδυ του Σαββάτου είχε καθαριστεί όλη η περιοχή.

Την ίδια στιγμή, ο δήμος προχωρά τις διαδικασίες για την πρόσληψη 26 ατόμων μέσω οκτάμηνων συμβάσεων αλλά και για 10 με δίμηνες, ενώ από τη Δευτέρα 26 Ιουνίου προωθείται η ρύθμιση που προτίθεται να καταθέσει άμεσα για ψήφιση στην Βουλή η Κυβέρνηση, αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα που δημιούργησε η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους συμβασιούχους. Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης δεσμεύτηκε ότι θα προκηρύξει άμεσα μόνιμες θέσεις εργασίας, κάτι που ήταν και είναι πάγιο αίτημα των εργαζομένων. Η δε ΠΟΕ-ΟΤΑ ανέστειλε τις κινητοποιήσεις εκτιμώντας ότι ταυτόχρονα με την Νομοθετική ρύθμιση διασφαλίζεται και η συνέχιση της εργασίας όλων των συμβασιούχων ακόμη και πέραν του τέλους του 2017 και τουλάχιστον ως την έκδοση των προσωρινών πινάκων της προκήρυξης του ΑΣΕΠ και πάντως όχι πέραν τις 31-3-2018 όπως προβλέπει η Διάταξη.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr