background img
banner
banner

Ολοκληρωμένες χωρικές επενδύσεις και αναπτύξεις

ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ

Η γενιά νέων έργων, όπως οι ολοκληρωμένες χωρικές επενδύσεις και οι βιώσιμες αστικές αναπτύξεις και η συμμαχία για την επιχειρηματικότητα, με στόχο τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αποτελούν τις τρεις βασικές προτεραιότητες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σύμφωνα με τα όσα επισήμανε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.
Ειδικότερα, ο Περιφερειάρχης επισημαίνει ότι ΄΄η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σχεδιάζει με γνώμονα τον πολίτη, την ποιότητα της ζωής του, την ενίσχυση των υποδομών, και την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος, με στόχο την οικονομική ανάταση, τόσο της ευρύτερης περιοχής μας, όσο και εθνικά. Σηκώνουμε, ως Περιφέρεια, το κύριο βάρος της περιφερειακής ανάπτυξης, αλλά παρά την κρίση και την έλλειψη πόρων, έχουμε καταφέρει να διαμορφώσουμε ένα ρεαλιστικό και οραματικό σχέδιο, και σήμερα βρισκόμαστε στην κρίσιμη φάση της υλοποίησής του. Δεν σταματάμε να διεκδικούμε ακόμη περισσότερους πόρους΄΄.

Ο κ. Κατσιφάρας μιλά για τα έργα καθώς και για το γεγονός ότι ΄΄είναι σε εξέλιξη οι δύο στρατηγικές βιώσιμης αστικής ανάπτυξης Πάτρας και Αγρινίου, σε δύο πόλεις με μεγάλη πυκνότητα πληθυσμού, με ιδιαίτερα οξυμμένο κοινωνικό πρόβλημα (ανεργία – φτώχεια), αλλά και ευκαιρίες, ενώ στο σχεδιασμό μας βρίσκονται και αστικές αναπλάσεις σε μικρότερες πόλεις της Δυτικής Ελλάδας΄΄.

Δίπλα στις επιχειρήσεις

Επίσης, αναφέρεται στο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας και στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στους τομείς της μεταποίησης, της βιομηχανίας, της παραγωγής υλικών, του πολιτισμού, του τουρισμού και της ενέργειας, που αξιοποιούν την έρευνα, η οποία παράγεται στα ερευνητικά κέντρα και στα πανεπιστήμια της Δυτικής Ελλάδας.

΄΄Ο ρόλος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι κομβικός στην προσπάθεια ενίσχυσης της οικονομίας» και όπως εξηγεί, «παραμένει ο πλέον αρμόδιος φορέας για τη χάραξη αναπτυξιακής στρατηγικής σε τοπικό επίπεδο και ταυτόχρονα διαχειρίζεται σημαντικούς πόρους, που συμβάλλουν με άμεσο ή έμμεσο τρόπο στην ενίσχυση του επιχειρείν΄΄, επισημαίνει ο Περιφερειάρχης, προσθέτοντας πως ΄΄η περιφερειακή στρατηγική για την ανάπτυξη αναβαθμίστηκε σημαντικά τα τελευταία χρόνια σε επίπεδο σχεδιασμού, με τη χρήση εργαλείων, όπως η στρατηγική έρευνας και τεχνολογίας για την έξυπνη εξειδίκευση και της ευρωπαϊκής πολιτικής για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις΄΄.

Τέλος, αναφέρει πως μείζονος σημασίας είναι και η βράβευση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας από την Επιτροπή των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως μιας εκ των τριών ευρωπαϊκών επιχειρηματικών περιφερειών για το έτος 2017, με σκοπό την ανάδειξη και επιβράβευση των περιφερειών της Ε. Ε. που εφαρμόζουν εξαιρετικές πολιτικές στον τομέα της επιχειρηματικότητας, ανεξαρτήτως του μεγέθους, της οικονομικής τους επιφάνειας και των λοιπών δυνατοτήτων τους.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr