background img
banner
banner

Σε κρίσιμο σταυροδρόμι η μείζονα αντιπολίτευση

ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΟΙ “ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ” ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Αιγιάλειας, Στάθης Θεοδωρακόπουλος, έχει ένα παράπονο και το “φωνάζει” όπου βρεθεί και όπου σταθεί. Η θητεία η δική του ως πρώτος δήμαρχος Αιγιαλείας δεν ήταν ολόκληρη, έτσι δεν είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει το έργο που είχε σχεδιάσει. Αντίθετα ο διάδοχος του Θανάσης Παναγόπουλος, όπως όλα δείχνουν θα κάτσει στο δημαρχιακό θώκο δύο χρόνια περισσότερο, εγκαινιάζοντας έργα, που επί Θεοδωρακόπουλου είχαν δρομολογηθεί.
Με δεδομένο ότι είναι ο Στάθης Θεοδωρακόπουλος ο παλαιότερος εν ενεργεία δημοτικός παράγοντας, είναι βέβαιο ότι δε θα ήθελε να αποχωρήσει από τη δημοτική πολιτική σκηνή με το παράπονο.

Οι συμβουλές του πρώην Δημάρχου

Τα πράγματα δεν είναι όμως εύκολα για τον έμπειρο αυτοδιοικητικό αφού θα πρέπει να πείσει ότι «δικαιούται» μια δεύτερη θητεία. Ο ίδιος είναι φειδωλός στις δηλώσεις του «Εμείς θα κατέβουμε σαν παράταξη» συνεχίζει να λέει αλλά μέχρι εκεί. Κάποιοι εντός της παράταξης εκτιμούν ότι χρειάζεται διάδοχος, για να συνεχίσει η παράταξη ανανεωμένη, ωστόσο όλοι ξέρουν ότι με άλλον αρχηγό, η παράταξη δε θα είναι η ίδια.

Σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο με αφορμή το “διαζύγιο” του δημάρχου με τον Γενικό Γραμματέα, ξάφνιασε όταν απεύθυνε μήνυμα ενότητας προς τη συμπολίτευση, για μην πληρώσει ο τόπος, όπως είπε, τα σπασμένα για άλλη μια φορά . Από την άλλη όμως έκανε παρατήρηση στην Παναγόπουλο γιατί δε φέρθηκε καλά, σε αυτόν που τον βοήθησε να γίνει δήμαρχος, στον Καλογερόπουλο δηλαδή. Εξάλλου, ο Θεοδωρακόπουλος είχε προτείνει στον Καλογερόπουλο να συνεργαστούν τον Ιανουάριο του 2014, αλλά ο δεύτερος προτίμησε τον Παναγόπουλο.

Εντωμεταξύ δυναμώνουν οι φωνές που λένε ότι ο Στάθης και κάποιοι σύμβουλοί του “βάζουν πλάτη” στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να διευκολύνουν το δήμαρχο να ξεκαθαρίσει τα του οίκου του. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο σημερινός δήμαρχος προέρχεται από τα σπλάχνα της παράταξης που δημιούργησε ο Στάθης Θεοδωρακόπουλος και μάλιστα ήταν αντιδήμαρχος Έργων, επί θητείας του.

Οι “μνηστήρες” της παράταξης

Ο Θεοδωρακόπουλος που διανύει το 73ο έτος της ηλικίας του, σε πρόσφατη εκδήλωση στον Πλάτανο δήλωσε ότι έχει εγκαταλείψει την πολιτική, πολύ δύσκολα όμως θα δώσει το “δαχτυλίδι”, αν δεν πειστεί ο ίδιος πρώτα ότι δε μπορεί να ηγηθεί. Στην ομάδα του, δύο πρόσωπα είναι εκείνα που όπως όλα δείχνουν ενδιαφέρονται να ηγηθούν ενός ανανεωτικού ψηφοδελτίου, με τις ευλογίες του Θεοδωρακόπουλου.
Πρώτος είναι ο οδοντίατρος Χρήστος Γούτος, ο οποίος έχει διατελέσει αντιδήμαρχος Αιγίου την περίοδο 2007-08 και έχει ξεκινήσει ήδη να κάνει γνωστή αυτή του την πρόθεση, χωρίς ωστόσο να αμφισβητεί το λόγο του Στάθη Θεοδωρακόπουλου. Δεύτερος ενδιαφερόμενος, που όμως έχει τις αμφιβολίες του, είναι ο γιατρός Φάνης Σπηλιόπουλος, αδελφός του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σπηλιόπουλου .
Αν πρέπει να διακινδυνεύσουμε μια διάγνωση, θα λέγαμε ότι ο Θεοδωρακόπουλος θα προτιμούσε τον δεύτερο, για λόγους ιστορικούς, αλλά και προσωπικούς. Η βοήθεια της οικογένειας Σπηλιόπουλου στις προσπάθειες που είχε κάνει ο Θεοδωρακόπουλος στο δημοτικό στίβο την τελευταία δεκαετία, ήταν καθοριστική. Αντίθετα ο Γούτος ήρθε κοντά με το Στάθη μόλις το 2014, παλιότερα ήταν κοντά με τον άσπονδο εχθρό του πρώην δημάρχου Αιγιαλείας, τ. δήμαρχο Αιγίου, Αποστόλη Καραφωτιά.
Εξάλλου χρειάστηκε να παρακαλέσει υπερβολικά το Γούτο να μπει στο ψηφοδέλτιο, κάτι που έγινε την τελευταία στιγμή με τον πρώην αντιδήμαρχο να του φέρνει 1.000 ψήφους που όμως δεν φάνηκαν αρκετοί για να κερδίσει τον Παναγόπουλο.

Όπως Μέγαρης – Σιαβελής

Τι θα γίνει όμως αν ο Γούτος επιμένει να ηγηθεί που όπως όλα δείχνουν είναι διατεθειμένος να το κάνει; Τι θα γίνει επίσης αν επιβεβαιωθούν οι φήμες που κάνουν λόγο για την επιστροφή του Απ. Καραφωτιά στα κοινά, που είναι και ένα χρόνο μεγαλύτερος. Τι θα κάνει αν η οικογένεια Σπηλιόπουλου, θέλει και πάλι τον ίδιο να ηγηθεί . Ο ίδιος θα έλεγε ότι ο πολιτικός χρόνος είναι μεγάλος και περιμένει, αλλά μέχρι τότε θα βλέπει το «δικό» του Παναγόπουλο να ισχυροποιεί τη θέση του στα δημοτικά πράγματα.

Εξάλλου μετά το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο οι δύο δήμαρχοι είχαν την ευκαιρία να τα πουν, με τον Θεοδωρακόπουλο, να ζητάει από τον Παναγόπουλο να αξιοποιήσει στενό του συνεργάτη. «Μα αυτός θέλει να πάει με το Γούτο» απάντησε ο Θανάσης, για να του πει ο Στάθης « αν δεν είμαι υποψήφιος εγώ, θα είναι μαζί σου».
Με άλλα λόγια, εάν ο Παναγόπουλος θέλει να “μοιάσει” του Μέγαρη, ο Θεοδωρακόπουλος “βλέπει” τον εαυτό του σαν τον Σιαβελή και  ο Λέλος έχανε από τον Αλέκο και αντίστροφα!


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr