background img
banner
banner

Συντονισμός στην Περιφέρεια για να «τρέξουν» έργα…

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΡΓΑ ΥΨΟΥΣ 38 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ- ΕΠΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ 49 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Με στόχο τον συντονισμό για την υλοποίηση σημαντικών υποδομών και την απορρόφηση των διαθεσίμων κονδυλίων, πραγματοποιήθηκε σήμερα  Τετάρτη 3 Ιανουαρίου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα με τους Αντιπεριφερειάρχες και τις αντίστοιχες τεχνικές υπηρεσίες.

΄΄Είμαστε στην αρχή μιας κρίσιμης χρονιάς, στη διάρκεια της οποίας οφείλουμε να διαμορφώσουμε ένα ελκυστικό παραγωγικό περιβάλλον για τη Δυτική Ελλάδα. Έχουμε διαμορφώσει έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό, έχουμε διεκδικήσει και εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση, επομένως, είναι ώρα να τρέξουμε την υλοποίησή των έργων. Στο πλαίσιο αυτό χρειάζεται να είμαστε παραγωγικοί και αποτελεσματικοί΄΄, ανέφερε ο Περιφερειάρχης στην εισαγωγική του τοποθέτηση και ζήτησε να τεθούν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης.

Ο προγραμματισμός αφορά έργα, ύψους 38.000.000 ευρώ, ήδη ενταγμένα, που είτε υλοποιούνται, είτε δημοπρατούνται. Επίσης, έξι έργα που εντάχθηκαν προ ημερών στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (μεταξύ των οποίων και η σύνδεση του λιμένος Αιγίου με την Ολυμπία Οδό) και ένα που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, συνολικού προϋπολογισμού 49.000.000 ευρώ.

Για όλα τα παραπάνω ο κ. Κατσιφάρας ζήτησε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και ορισμό υπευθύνων, τονίζοντας ότι αναλαμβάνει προσωπικά, σε συνεργασία με ομάδα υπευθύνων, την παρακολούθηση της πορείας υλοποίησης των έργων, με στόχο την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων.

Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Αγγελόπουλος, οι Αντιπεριφερειάρχες των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων Χριστίνα Σταρακά (Αιτωλοακαρνανίας), Γρηγόρης Αλεξόπουλος (Αχαΐας), Γιώργος Γεωργιόπουλος (Ηλείας), καθώς επίσης οι Αντιπεριφερειάρχες Οικονομικών Παναγιώτης Μπράμος, Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας, η Εκτελεστική Γραμματέας της ΠΔΕ Διονυσία Μαράτου, διευθυντές Τεχνικών Υπηρεσιών και υπηρεσιακοί παράγοντες.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr