background img
banner
banner

Ξεκίνησαν τα προγράμματα ΛΑΕΚ 1-30 έτους 2017

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΓΙΟΥ

Από τον Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αιγίου, έγινε γνωστό ότι ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τα επιδοτούμενα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων σε μικρές επιχειρήσεις οι οποίες απασχολούν από 1 έως 30 άτομα μέσω προγραμμάτων ΟΑΕΔ – ΛΑΕΚ 1-30 έτους 2017. Ο κάθε εκπαιδευόμενος που θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα, θα λάβει εκπαιδευτικό επίδομα 5,00€ ανά εκπαιδευτική ώρα (συνολικά 160€) και θα χορηγηθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Σύμφωνα με το Ε.Κ.Α., δικαίωμα συμμετοχής στα εν λόγω προγράμματα έχουν οι εργαζόμενοι για τους οποίους έχει καταβληθεί η εργοδοτική εισφορά 0,24% ενώ, ο εργαζόμενος δεν δικαιούται να συμμετάσχει σε περισσότερα του ενός προγράμματος επιμόρφωσης. Στα συγκεκριμένα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης μπορούν να ενταχθούν επιχειρήσεις οι οποίες: Επιθυμούν να καταρτίσουν το προσωπικό τους δωρεάν. Έχουν καταβάλει στο ΙΚΑ την εργοδοτική εισφορά ΛΑΕΚ (0,24%) για τους εργαζόμενους. Απασχολούν από 1 έως 30 εργαζομένους.

Στο ανωτέρω πρόγραμμα κατάρτισης δίνεται η δυνατότητα, να συμμετέχουν και εργαζόμενοι ως ανεξάρτητοι που προέρχονται από επιχειρήσεις που απασχολούν από 1 έως 30 άτομα: των οποίων οι εργοδότες δεν καλύπτονται από φορείς εκπροσώπησης εργοδοτών, των οποίων οι εργοδότες δεν επιθυμούν τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα κατάρτισης μέσω του φορέα εκπροσώπησης του κλάδου τους ή το αντικείμενο απασχόλησής τους δεν τους επιτρέπει να έχουν σταθερό εργοδότη υπό τον όρο ότι καταβάλλεται γι’ αυτούς η εργοδοτική εισφορά ΛΑΕΚ (0,24%).

Για να δηλώσουν συμμετοχή, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Γραμματεία του Ε.Κ. Αιγίου από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 με 13:00 στο τηλέφωνο 2691022519.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr