background img
banner
banner

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην πρόεδρος του Ε.Κ.Α. Γιάννης Χατζησοφιανός

ΕΙΧΕ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΙΟΥ

Το Εργατικό Κίνημα της Αιγιάλειας με πόνο ψυχής αποχαιρέτησε το Σάββατο 16 Μαρτίου τον πρώην Πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αιγίου, Γιάννη Χατζησοφιανό. Ο Γιάννης Χατζησοφιανός ηγήθηκε του Εργατικού Κέντρου Αιγίου από το 1983 έως το 1989, στην πιο σκληρή περίοδο αποβιομηχάνισης της περιοχής και με αγώνες ιστορικούς και μνημειώδης, κατάφερε επί των ημερών του να παρατείνει τη λειτουργία των εργοστασίων του Αιγίου, που μέσα από αυτά «έτρωγε ψωμί» όλη η πόλη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα των αγώνων του Γιάννη Χατζησοφιανού, όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αιγίου, ήταν η απεργία πείνας για να μην κλείσει η Χαρτοποιία, όπου είχε σαν αποτέλεσμα την ένταξη του εργοστασίου στο πρόγραμμα εξυγίανσης προβληματικών επιχειρήσεων, κάτι που αρνούνταν κατηγορηματικά η τότε κυβέρνηση.

Κανείς δεν μπορεί να λησμονήσει επίσης τους μεγαλειώδης αγώνες για την ΕΤΕΛ, τον ΡΕΤΣΙΝΑ και κάθε άλλο μεγάλο ή μικρό εργατικό ζήτημα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει, επιτυγχάνοντας πολλές φορές το ακατόρθωτο.

Οι αγώνες του όμως δεν ήταν μόνο για το εργατικό κίνημα αλλά και για όλους τους Αιγιαλείς ανεξαιρέτως. Είναι χαρακτηριστικοί οι αγώνες του για τη λειτουργία του νέου Νοσοκομείου, την επάνδρωση των ιατρείων του ΙΚΑ αλλά και την κατασκευή Εργατικών Κατοικιών στην πόλη.

΄΄Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αιγίου, συντετριμμένη καλείται να αποχαιρετήσει έναν άνθρωπο σταθμό στα συνδικαλιστικά πράγματα της περιοχής. Πρόεδρε Γιάννη, ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει΄΄, καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.

Επίσης, το Ε.Κ.Α. εξέδωσε και ψήφισμα στο οποίο αναφέρει: «Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αιγίου, στη θλιβερή αναγγελία του θανάτου του πρώην Προέδρου του Ε.Κ. Αιγίου Γιάννη Χατζησοφιανού, (1983-1989), συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα το πρωί και ομόφωνα αποφάσισε τα κάτωθι: Να παραστούν τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Κ. Αιγίου, στην εξόδιο ακολουθία. Να κατατεθεί στεφάνι εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Κ. Αιγίου. Να εκφραστούν τα θερμά συλλυπητήρια του Δ.Σ. του Ε.Κ. Αιγίου, στην οικογένεια του εκλιπόντος. Να αναγνωσθεί το παρόν ψήφισμα στην εξόδιο ακολουθία. Να επιδοθεί στην οικογένεια. Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον Τύπο».


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr