background img
banner
banner

Δέκα με… τόνο στο Καρναβάλι Διακοπτού 2024! | ΦΩΤΟ

ΜΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΚΟΡΠΙΣΕ ΚΕΦΙ ΚΑΙ ΧΑΡΑ

Το… «10 το καλό» ήταν το καλύτερο, το πιο πολύχρωμο, «πικάντικο» και κεφάτο Καρναβάλι, στο Διακοπτό που «βούλιαξε» από κόσμο το απόγευμα της Κυριακής 17 Μαρτίου. Με 17 γκρουπ και άρματα, με περίπου 800 καρναβαλιστές και χιλιάδες θεατές που δεν κάμφθηκαν ούτε όταν ξέσπασε μπόρα, αποτέλεσε την κορύφωση της φετινής αποκριάς και σκόρπισε σε όλους τη χαρά που τόσο έχουν ανάγκη…

Η παρέλαση του καρναβαλιού σηματοδότησε το τέλος μιας διαδρομής καρναβαλικών δρώμενων που ξεκίνησαν στις 11 Φεβρουαρίου και πρόσφεραν το χαμόγελο και τη ζεστή επικοινωνία σε ντόπιους και επισκέπτες.

Η καρναβαλική ομάδα (Χρήστος Κακκαβάς, Πανωραία Μελισσιώτη, Βάσω Βούλγαρη, Παναγιώτης Ευθυμιόπουλος, Άντα Σώη, Ασπασία Κακαβά), κατάφεραν να δημιουργήσουν μία μεγάλη εστία κεφιού. Επίσης, με πολλή οργάνωση φρόντισαν όλοι οι επισκέπτες να βρεθούν στο σημείο της παρέλασης (μπροστά από τον δρόμο του σταθμού), με τη συμβολή πολλών νεαρών εθελοντών που καθοδηγούσαν τους οδηγούς των αυτοκινήτων σε σημεία που μπορούσαν να παρκάρουν.

Σάτιρα, γέλιο και κεράσματα

Τα γκρουπ παρουσίασαν πλούσια θέματα, υπηρετώντας τη σάτιρα στο έπακρον και σκορπώντας γέλιο σε όλους όσοι είχαν κατακλύσει κάθε σημείο, δεξιά κι αριστερά του δρόμου, με τους καρναβαλιστές να παρασύρουν και τους θεατές σε ένα τρελό κεφάτο χορό. Τα άρματα ήταν άκρως εντυπωσιακά με τον βασιλιά καρνάβαλο να περνά επιβλητικός και να τραβά τα βλέμματα. Τόσα όσα εστίασαν και στην όμορφη βασίλισσα του καρναβαλιού, τη νεαρή Σταυρούλα Γιαννακοπούλου που έδωσε λίγη ακόμη λάμψη στην εκδήλωση. Γαρίφαλα, σοκολάτες, καραμέλες και… χαρτονομίσματα πετιούνταν στους θεατές, σε μία «έκρηξη» γλύκας. Γιατί το δέκατο καρναβάλι Διακοπτού τα είχε όλα. Ως και την πελώρια… τούρτα που έκλεισε την παρέλαση, υπενθυμίζοντας πως την τελευταία αυτή δεκαετία, κάθε χρόνο, το Διακοπτό προσέφερε τόσα πολλά στην περιοχή.

Πλούσια θεματολογία εμπνευσμένη από την επικαιρότητα

Τα γκρουπ που έλαβαν μέρος και τα θέματα που παρουσιάστηκαν, ήταν: Ο βασιλιάς Καρνάβαλος, η βασίλισσα του Καρναβαλιού, το «Επόμενη στάση Αλαλούμ» (Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Διακοπτού), το «Don’t worry be… Χίπις!» (Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Διακοπτού), «Ο πόλεμος των άστρων» (Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου), η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αιγιαλείας, «Μάγοι και κολοκύθες του Χέλοουγουιντ» (Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Ελίκης και Νηπιαγωγείου Νικολεΐκων), «Η χώρα του Αλί Μπαμπά» (Κωνσταντίνα Σπανού και φίλοι, από την κόρη του ιδρυτή και εμπνευστή του καρναβαλιού Διακοπτού), «Φάε λάδι και έλα βράδυ…» (Πολιτιστικός Σύλλογος “Νέα Πνοή” Διακοπτού), «Δεν “μασάει…”» (Φιλοπροοδευτικός Σύλλογος “Ηρακλής” Ζαχλωρίτικα), «Ποιος θέλει να γίνει τραπεζίτης;» (Σύλλογος Γυναικών Τράπεζας “Σύβαρις”), «Χεβιμεταλάδες» (Ασπασία Κακκαβά και φίλοι), «Μια μοντέρνα απ’ την Αθήνα» (Πολιτιστικός Σύλλογος Βρόσθενας) και τέλος το άρμα των δέκα χρόνων Καρναβαλιού Διακοπτού με μια γλυκιά ικανοποίηση κυρίως για τους ακούραστους διοργανωτές.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στους παρουσιαστές Γιώργο Γεωργόπουλο και Κούλα Χριστοπούλου που και φέτος έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Μάλιστα, η κ. Χριστοπούλου εμπνεύστηκε από τα άρματα και το παρακάτω ποίημα που αξίζει να διαβαστεί.

Χρόνια και χρόνια δέκα τριγυρνώ

το καρναβάλι για να βρω στο Διακοπτό

το έμαθε στην ξενιτιά ακόμα και ο Αλή Μπαμπά

και έστειλε χανούμισσες για τα χορευτικά

έρχονται και κάποιοι μάγοι ζωηροί

με κολοκύθα τροφαντή

έτοιμοι τον πόλεμο ν’ αρχίσουν

τα άστρα για να κατακτήσουν

έφτασε ένα φορτηγάκι λουλουδάτο

με κάτι τύπους γεμάτο

χίπιδες τους λέγανε

και όλοι οι υπόλοιποι κλαίγανε

από τα γέλια φυσικά μην πάει ο νους σας στο κακό

γλεντάμε εμείς εδώ στο Διακοπτό

πω πω τι άγχος είναι αυτό

δεν ξέρουμε αν θα φτάσει το γλυκό

ευτυχώς έρχονται οι τραπεζίτες φορτωμένοι με χρυσό.

Υπάρχει και η άλλη λύση λάδι εκλεκτό

να δώσουμε στους καλεσμένους

να τους αφήσουμε ενθουσιασμένους.

Έμαθε και μια μοντέρνα απ’ την Αθήνα

ότι περνάμε όμορφα τσαχπίνα φίνα

και έφτασε στο Διακοπτό μακάρι να βρεθεί τυχερός

έπεσε πάνω σε κάτι χεβιμεταλλάδες και έγινε ο πανικός

πείτε στους Ζαχλωρίτες να προσέχουν γίνεται χαμός

τίποτα όμως δεν τους κρατάει μακριά από τον θεσμό

είναι τύποι που δεν μασάνε και τα λόγια τους δεν κρατάνε.

Σφυρίζει το τρενάκι την έναρξη να δώσει

αλαλούμ όλοι μαζί μέχρι να ξημερώσει.

Λίγη ώρα αργότερα πραγματοποιήθηκε ο χορός με το παραδοσιακό γαϊτανάκι και η καύση του Καρνάβαλου στην παραλία του Διακοπτού.

 


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr