background img
banner
banner

Με μεγάλη συμμετοχή, άφθονο τσίπουρο και αυθεντική διασκέδαση! | ΦΩΤΟ

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η 3η ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η επιτυχία της 3ης Γιορτής Τσίπουρου στην Παρασκευή Αιγίου, της εκδήλωσης που αναδεικνύει μοναδικά το όμορφο ορεινό χωριό της Αιγιάλειας, τους δοτικούς ανθρώπους του, αλλά και το εύγευστο τοπικό ποτό που συντροφεύει εξαιρετικά κάθε στιγμή. Η Γιορτή Τσίπουρου πραγματοποιήθηκε προχθές Κυριακή υπό την άρτια διοργάνωση του Φιλοπροοδευτικού Συλλόγου Παρασκευής και με την παρουσία εκατοντάδων ανθρώπων ντόπιων και επισκεπτών που μετέτρεψαν την Παρασκευή σε… σημείο αναφοράς του Σαββατοκύριακου.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Γιορτή Τσίπουρου στην κοινότητα Παρασκευής κατάφερε να γίνει γνωστή έξω από τα όρια του δήμου Αιγιάλειας, καθώς και του νομού Αχαΐας και να σημαίνει, εκτός από ένα αντάμωμα των απανταχού Παρασκευιτών, μια συνάντηση για τους λάτρεις του παραδοσιακού ελληνικού ποτού, της διασκέδασης και της φύσης.

Τα «Αλώνια» γέμισαν κόσμο!

Οι εκδηλώσεις έλαβαν χώρα στο πάρκο στην θέση «Αλώνια» στην είσοδο του χωριού. Για πολλούς φέτος η βόλτα ξεκίνησε από το πέτρινο τοξωτό γεφύρι και το καταπράσινο μονοπάτι, για να επιστρέψουν στα Αλώνια για να δοκιμάσουν το αρωματικό τσίπουρο, των παραγωγών Διονύση Παπαχριστοδουλόπουλου, Παναγιώτη Νικολάου, Σταύρου Καρανικολά και Νικου Χριστοδουλόπουλου, που συνοδευόταν από υπέροχους σπιτικούς μεζέδες εντελώς δωρεάν. Γκιούλμπασι, βραστό, σουβλάκι, σαλάτες, πίτες και άφθονο κρασί σε φιλικές τιμές, συνόδευσαν όμορφες στιγμές τις οποίες οι παριστάμενοι, θα θυμούνται για καιρό.

Στα Αλώνια, το γλέντι κορυφώθηκε προς το μεσημέρι και κράτησε ως αργά με το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Τέμενης να σκορπά κέφι και να… παρασύρει όλο τον κόσμο στο χορό! Επίσης, στο σημείο λειτουργούσε και μικρή αγορά με γνήσια τοπικά προϊόντα. Σταφίδες, πετιμέζι, κρασιά, ροδοζάχαρη, τσάι του βουνού και φυσικά τσίπουρο! Στη διάθεση των επισκεπτών ήταν και δύο εκθέσεις φωτογραφίας, με αναφορές στην πρόσφατη ιστορία του χωριού, καθώς και σε σπίτια της Παρασκευής. Βεβαίως, οι επισκέπτες δεν παρέλειψαν να επισκεφθούν τα τσιπουράδικα, παρακολουθώντας τη διαδικασία της απόσταξης.

Ικανοποίηση για τη διοργάνωση

Οι άνθρωποι του Συλλόγου δεν έχουν παρά να εκφράσουν την ικανοποίησή τους για την Γιορτή και την διαρκώς αυξανόμενη, χρόνο με το χρόνο, ανταπόκριση του κόσμου, διαπιστώνοντας πως η Γιορτή του Τσίπουρου είναι πλέον ένα «εργαλείο» που μπορεί να δώσει πολλά σε ένα χωριό που πριν μερικά χρόνια είχε ουσιαστικά πάψει να υπάρχει, ωστόσο παραμένει ζωντανό και με μεγάλες προοπτικές, χάρη στις προσπάθειες της τοπικής κοινότητας, του συλλόγου και των εθελοντών του!


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr