background img
banner
banner

Απαραίτητοι οι εργαζόμενοι στον δήμο μέσω του κοινωφελούς προγράμματος του ΟΑΕΔ

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΤΟΥΣ ΖΗΤΑ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Την παράταση τοποθέτησης των απασχολούμενων στον Δήμο Αιγιάλειας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωφελούς χαρακτήρα του ΟΑΕΔ, με πλήρη απασχόληση στις υπηρεσίες του Δήμου, ζητά μέσω ψηφίσματός του προς το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και την Γενική Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιάλειας.

Όπως τονίζει, ΄΄είναι γεγονός ότι η παρουσία των υπαλλήλων αυτών είναι ιδιαιτέρως βοηθητική και απαραίτητη, στο χώρο των σχολείων, απ’ όπου και η εμπειρία μας, εισηγούμαστε την παράταση της απασχόλησής τους΄΄.

Αναλυτικότερα, επισημαίνει: ΄΄Το προσωπικό, που προσελήφθη με την υπ.αριθμ.584/26-4-2017 πράξη, υπογεγραμμένη από το Δήμαρχο Αιγιάλειας, φροντίζει για θέματα λειτουργίας της κάθε σχολικής μονάδας, επικουρεί στην καθαριότητα και σε όποιο θέμα προκύψει στο κάθε σχολείο με προθυμία και καλή διάθεση. H παρουσία των υπαλλήλων Γενικών καθηκόντων κρίνεται αναγκαία στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, όπου βρίσκεται σε αρχικό στάδιο ο θεσμός των Σχολικών γευμάτων και η βοήθεια που προσφέρουν είναι σημαντική. Έχει παρατηρηθεί ότι στις σχολικές μονάδες που απασχολούνται εργαζόμενοι από το Κοινωφελές Πρόγραμμα, η διαδικασία των Σχολικών γευμάτων εξελίσσεται χωρίς προβλήματα, αφού οι υπάλληλοι Γενικών καθηκόντων παίζουν το ρόλο επιστάτη, καθαριστή, τραπεζοκόμου, βοηθώντας τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές΄΄. ΄΄Δεδομένου ότι στις μεγάλες σχολικές μονάδες οι ανάγκες είναι αυξημένες καταλήγουμε ζητώντας ικανοποίηση του αιτήματός μας που αποτελεί κοινή απόφαση Διευθυντών και Συλλόγων διδασκόντων των σχολείων της Αιγιάλειας΄΄, καταλήγει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr