background img
banner
banner

Πτωτικά η τοπική αγορά κατά την διάρκεια των εκπτώσεων

10-15% ΚΑΤΩ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΠΕΡΣΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ…

Έπεσε χθες η… αυλαία των χειμερινών εκπτώσεων και παρά τα πολύ μεγάλα ποσοστά σε όλα τα εμπορικά καταστήματα σε αυτό το διάστημα των πενήντα ημερών, η τοπική αγορά κινήθηκε πτωτικά σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, γεγονός που αποδίδεται στην συρρίκνωση των εισοδημάτων και τις υποχρεώσεις των καταναλωτών. Από την άλλη πάντως, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη πως η εικόνα στις εκπτωτικές αγορές άλλων πόλεων ήταν σε ακόμη χειρότερα επίπεδα, αν αναλογιστεί κανείς ότι στο Αίγιο η πτώση κυμάνθηκε στο 10-15% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή εκπτωτική περίοδο.

Όπως και να έχει, το κάθε «πέρυσι και καλύτερα», ισχύει και στην περίπτωση της τοπικής αγοράς, με πτώση του τζίρου και τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, σε σχέση με πέρυσι. Οι έμποροι παρατηρούν ότι ο Ιανουάριος σε γενικές γραμμές ήταν λίγο καλύτερος από το Φεβρουάριο, κάτι που συμβαίνει σχεδόν κάθε χρόνο, δεδομένου ότι ο Φεβρουάριος είναι συνήθως μήνας αποκριών, με τους καταναλωτές να προτιμούν να διαθέσουν κάποια χρήματα σε διασκέδαση, θέτοντας σε δεύτερη μοίρα και τρίτη μοίρα τις αγορές από τα εμπορικά.

Οι τιμές… έπεσαν μέχρι και 75%!

Κατά γενική ομολογία πάντως, ο τζίρος των χειμερινών εκπτώσεων ήταν μειωμένος, καθώς το προηγούμενο διάστημα δεν υπήρξαν διαθέσιμα χρήματα. Οι καταναλωτές προσπάθησαν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες, τις φορολογικές τους υποχρεώσεις και άφησαν τελευταία τα εμπορικά είδη. Οι καταστηματάρχες τις προηγούμενες ημέρες μείωσαν τις τιμές, με τα ποσοστά των εκπτώσεων να φτάνουν το 70% – 75% γεγονός που σημαίνει ότι υπήρξε η διάθεση των επιχειρηματιών να ρευστοποιήσουν τα προϊόντα και να ικανοποιήσουν τους πελάτες τους. Πάντως, δεν ήταν λίγοι οι καταναλωτές που εκμεταλλεύτηκαν τις ιδιαίτερα χαμηλές τιμές και προμηθεύτηκαν από τώρα είδη ένδυσης και υπόδησης με την προοπτική να τα έχουν και την επόμενη χρονιά.

Περίοδος… μεγάλων ευκαιριών

΄΄Η αγορά του Αιγίου παρουσιάζει μεγάλες ευκαιρίες, αφού μπορούμε να ψωνίσουμε εκλεκτά, ποιοτικά χειμερινά και εποχικά είδη σε πολύ χαμηλές τιμές. Όπως επίσης, κάποια καταστήματα διαθέτουν και περσινά καλοκαιρινά κομμάτια τα οποία πωλούνται σε τιμές κόστους και πραγματικά αποτελούν πολύ συμφέρουσα πρόταση αγοράς. Είναι γεγονός ότι η αγορά στις χειμερινές εκπτώσεις κινήθηκε σε χαμηλότερα επίπεδα από πέρυσι, όπως αναλογικά με το ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα που επικρατεί, θεωρώ ότι η κίνηση στα καταστήματα θα μπορούσε να είναι και χειρότερη΄΄, επισήμανε στο Protionline.gr η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας Μαίρη Χρονοπούλου. Παράλληλα, όπως επισήμανε, ΄΄ευελπιστούμε σε μία πιο «θερμή» άνοιξη για όλους τους εμπόρους, θέλουμε να πιστεύουμε ότι επειδή το Πάσχα πέφτει νωρίς φέτος, θα κινηθεί πιο νωρίς και η αγορά των ανοιξιάτικων ειδών. Ταυτόχρονα, εμείς, σαν Εμπορικός Σύλλογος με φρέσκιες ιδέες προωθούμε κάποιες ενέργειες που εκτιμούμε ότι θα τονώσουν την αγορά και το ηθικό του καταναλωτή΄΄.

Με το τέλος των εκπτώσεων, από σήμερα τη «σκυτάλη» παίρνουν οι προσφορές, με τις τιμές των χειμωνιάτικων να υποχωρούν κι άλλο, με τους εμπόρους να προσπαθούν και να προωθήσουν το εμπόρευμά τους ώστε να μην μείνει αδιάθετο και να δώσουν ώθηση στον κόσμο να κάνει τις αγορές του.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr