background img
banner
banner

Μία μεγαλειώδης εκδήλωση, αντάξια της πορείας του Χορευτικού στον χρόνο…

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ  ΤΟ  ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ  ΓΙΑ ΤΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ  ΟΜΙΛΟΥ ΑΙΓΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ

Η  εκδήλωση της Κυριακής  του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου για τον εορτασμό των 40 χρόνων αδιάκοπης και παραγωγικής δραστηριότητας με τίτλο «Μεράκι, τέχνη και ψυχή ο χορευτής σαν βάζει – η κάθε μια φιγούρα του με έργο τέχνης μοιάζει…» είχε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που έχουν καταστήσει τον Όμιλο ως ένα τεράστιο κεφάλαιο στον Πολιτισμό του τόπου.
Οι ατελείωτες ώρες προβών και παραστάσεων, η γνώση, το μεράκι, οι φορεσιές, η λεβεντιά, η ψυχή, οι άνθρωποι, η αγάπη για την παράδοση και όλα όσα η Ελλάδα πρεσβεύει, πλημμύρισαν την κατάμεστη αίθουσα του «Απόλλωνα» με μουσικές και χορούς που «ταξίδεψαν» το κοινό, όπως μόνο ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου ξέρει και μπορεί…

Ήταν μία μεγαλειώδης εκδήλωση, αντάξια της πορείας του Ομίλου στον χρόνο, που θα θυμούνται για καιρό όσοι αφέθηκαν χθες στην μυσταγωγία των χορών και της μουσικής. Στο άψογο αποτέλεσμα, συντέλεσε και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, μέλη του οποίου διάβασαν τα συνοδευτικά κείμενα για τις τοποθεσίες από τις οποίες προέρχονταν οι χοροί που παρουσίασαν οι χορευτές του Ομίλου. Τις παρουσιάσεις έκαναν από τον Σύνδεσμο Φιλολόγων ο Γιώργος Γεωργόπουλος, η Ελένη Σπανού, η Κατερίνα Μαρινοπούλου και η Δώρα Μαστραπά.

Χοροί από Μικρά Ασία, Καππαδοκία, Μακεδονία, Αν. Ρωμυλία, Μέτσοβο και Λέσβο αποδόθηκαν άψογα υπό την συνοδεία των μουσικών Μάνου Κουτσαγγελίδη (κανονάκι – τραγούδι), Γιάννη Παυλόπουλου (βιολί – τραγούδι), Θοδωρή Γιαννόπουλου (λαούτο), Βασίλη Γραμματικού (γκάιντα), Θοδωρή Τασούλα (κλαρίνο – καβάλι), Γιάννη Γευγελή (κρουστά).

Νούμερα που σπάζουν ρεκόρ από έναν σύλλογο… φαινόμενο

Η εκδήλωση όμως ξεκίνησε με τον σύντομο χαιρετισμό του προέδρου του Ομίλου Χρήστου Κιλιά και την βράβευση της επί 12 ετών πρώην προέδρου Ελένης Αρβανίτη – Καφεντζή, η οποία εξέφρασε τις ευχαριστίες της για όλα όσα έζησε όλα αυτά τα χρόνια με τον Χορευτικό. Ο κ. Κιλιάς μίλησε για την συμβολή της κ. Αρβανίτη – Καφεντζή ενώ αναφέρθηκε στην πορεία του Ομίλου, λέγοντας πως έχει γυρίσει όλο τον κόσμο εκτός από την Αυστραλία, με παρουσία σε 111 πόλεις του εξωτερικού με 174 παραστάσεις! ΄΄Αυτό που έχουμε καταφέρει είναι μοναδικό. Ο Χορευτικός μας είναι ένα φαινόμενο και ελπίζουμε να συνεχιστεί αυτή η εντυπωσιακή πορεία΄΄, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κιλιάς εκφράζοντας τις ευχαριστίες του και προτρέποντας τον κόσμο να είναι πάντα μαζί με τον Χορευτικό.

Ακολούθησαν οι χοροί: Μ. Ασίας: Συρτός και Μπάλος (Άιντε ώπλες), Συρτό Κωνσταντινούπολης (Σαν πας στα ξένα), Άτταρης, Τέσσερα μάτια δυο καρδιές- Καρσιλαμάς (η αγάπη είναι καρφίτσα). Χοροί Καππαδοκίας: Εζ Βασίλη και Ντί Πάσχα, Άη Σάββα, Σεϊτατά και Ονιμά, χορός των μαχαιριών, κόνιαλι, Σουρουτίνα. Χοροί Μακεδονίας: Συρτό Μακεδονίας, Λεβέντικος, Ζάικος, Σόφκα, Χασαπιά Μακεδονίας. Χοροί Ρωμυλίας: Μπογδάνος, Μηλίσσω, Κουκίτσα, Καλλινίτικος, Σούστα Θράκης. Χοροί Μετσόβου: Μετσοβίτικος (Να πάρτε ντι Μάρε Λάια, Κώστα Τάτση, Ντόου λάι φιάτι), Τσάμικο Μετσόβου, Συγκαθιστοί Μετσόβου. Χοροί Λέσβου: Φωτιές, Αϊσέ, Συρτό (πάρε Μαριώ τη ρόκα σου), Τα ξύλα, Μαζωμένος.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr