background img
banner
banner

Κίνδυνοι από τα σκουπίδια και ανάγκη για αίμα

ΕΠΙΣΤΟΛΗ… ΑΝΗΣΥΧΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΑΝΑΤ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ «Ο ΔΕΣΜΟΣ»

Επιστολή προς κάθε κατεύθυνση για την κατάσταση των σκουπιδιών και την μείωση προσφερόμενων μονάδων αίματος, λόγω ασθενειών, λοιμώξεων, επιδημιών που θα πλήξουν τους εθελοντές αιμοδότες, απέστειλε ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ανατολικής Αιγιάλειας «Ο Δεσμός».

Αναλυτικά, τονίζει τα εξής: ΄΄Στο Δήμο Αιγιαλείας έχει σταματήσει η αποκομιδή των απορριμμάτων από το Φεβρουάριο του 2018, γεγονός που έχει οδηγήσει σε μία τεράστια συσσώρευση σκουπιδιών σε όλο το δήμο. Σύμφωνα και με δημοσίευση του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου, οι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία είναι αμέτρητοι.

Όλο αυτό θα έχει ως άμεση συνέπεια τη μείωση των προσφερόμενων μονάδων αίματος, λόγω ασθενειών, λοιμώξεων, επιδημιών που θα πλήξουν τους εθελοντές αιμοδότες μας αλλά ενδεχομένως να δημιουργηθούν και νέες ανάγκες για αίμα. Σε πολλές περιοχές πανελλαδικά, οι εθελοντές αιμοδότες έχουν αποκλειστεί λόγω κρουσμάτων ιού Δυτικού Νείλου. Η δυτική Αχαΐα ανήκει σε αυτές τις περιοχές. Λόγω των παραπάνω γεγονότων κινδυνεύει πλέον και η ανατολική Αχαΐα. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα απέβαινε μοιραίο κυρίως για τους χρόνιους ασθενείς του νομού μας. Τα συσσωρευμένα απορρίμματα πλέον προσελκύουν τρωκτικά και έντομα, τα οποία μεταδίδουν σοβαρές ασθένειες όπως ελονοσία και τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Σε αυτή την περίοδο, που γίνονται τεράστιες προσπάθειες για αύξηση των μονάδων αίματος, οι κίνδυνοι που προκύπτουν από τη συσσώρευση των απορριμμάτων δυναμιτίζουν την προσπάθεια και μας πάνε χρόνια πίσω. Ως ένας σύλλογος, με αμέτρητους εθελοντές αιμοδότες από όλο το Δήμο Αιγιαλείας παρακαλούμε θερμά να γίνουν όλες εκείνες οι ενέργειες που απαιτούνται για την άμεση αποκομιδή των απορριμμάτων. Το θέμα είναι άκρως σοβαρό. Η ζωή των χρόνιων και μη ασθενών δε θα πρέπει με τίποτα να διαταραχθεί΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr