background img
banner
banner

Το Περιφερειακό Συμβούλιο… άνοιξε τον δρόμο!

ΜΕ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΑΙΓΙΟΥ – ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ 

Το… νερό στο αυλάκι μπαίνει πλέον για την υλοποίηση της διασύνδεσης του λιμένος Αιγίου με τον νέο αυτοκινητόδρομο Πατρών – Αθηνών, μετά και την χθεσινή έγκριση αποδοχής χρηματοδότησης και τρόπου ανάθεσης του έργου, από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας. Κάπως έτσι, πρόκειται άμεσα να ξεκινήσει η εκτέλεση ενός έργου που αναμένεται να δώσει τεράστια ώθηση στην περιοχή, δίνοντας… μπόνους λειτουργίας στο νέο λιμάνι Αιγίου…
Ήδη το ποσό είχε εγκριθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με συνολικό προϋπολογισμό 6.450.000 ευρώ. Μάλιστα, από το ποσό αυτό, τα 6 εκατ. ευρώ αφορούν τις εργασίες κατασκευής της οδικής αρτηρίας που θα ξεκινάει από το λιμάνι και θα καταλήγει στην εθνική οδό και οι υπόλοιπες 450.000 τις απαλλοτριώσεις που πρέπει να γίνουν, δεδομένου ότι ο νέος δρόμος θα περνά μέσα από ιδιωτικές εκτάσεις.

Ικανοποιημένος ο Περιφερειάρχης

Πρόκειται για ένα έργο οραματικό και εμβληματικό το οποίο θα αποτελέσει ορόσημο και θα αλλάξει τη φυσιογνωμία της ευρύτερης περιοχής που ξεκινά πλέον χωρίς καμία καθυστέρηση. Μετά και την χθεσινή έγκριση της χρηματοδότησης, αναμένεται να κινηθούν οι διαδικασίες δημοπράτησης ώστε το έργο να ξεκινήσει άμεσα.
Σε δηλώσεις του στο Protionline.gr , ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας, τόνισε: ΄΄Είναι γεγονός ότι πρόκειται για ένα σπουδαίο αναπτυξιακό έργο με τεράστια οφέλη για την Αιγιάλεια και την ευρύτερη περιοχή. Η Περιφέρεια το διεκδίκησε, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και θα το υλοποιήσει προς όφελος της κοινωνίας΄΄.
Ευχαριστημένος για την εξέλιξη εμφανίστηκε χθες και ο Αιγιώτης περιφερειακός σύμβουλος, Χρήστος Μπούνιας, που ήταν αρωγός στην όλη προσπάθεια.

Τι περιλαμβάνει η μελέτη

Σε ό,τι αφορά το τεχνικό μέρος, η μελέτη που έχει εγκριθεί από τον Ιούλιο του 2014 από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, περιλαμβάνει τοπογραφική, συγκοινωνιακή, υδραυλική και στατική μελέτη που εκπονήθηκε από εξειδικευμένες μελετητικές εταιρείες. Με βάση την χάραξη, η αρτηρία θα έχει μήκος 1.597 μέτρα, θα περνά δίπλα στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑ στην Μυρτιά, στην συνέχεια πάνω από τον ποταμό Μεγανίτη και θα συνδέεται με την Ολυμπία οδό στον κόμβο δυτικά του Αιγίου. Το πλάτος του δρόμου προβλέπεται στα 12 μέτρα. Η δε οικονομική μελέτη σε σχέση με τον προϋπολογισμό και τις απαλλοτριώσεις που θα χρειαστεί να γίνουν, είχε παραδοθεί πριν από περίπου δύο χρόνια, με την Περιφέρεια να «τρέχει» το θέμα, μη αφήνοντας άλλο πολύτιμο χρόνο να πηγαίνει χαμένος.

Είναι κοινώς αποδεκτό πάντως, πως η τόσο ταχεία και άμεση πρόσβαση των οχημάτων στην Ολυμπία οδό, μόνο οφέλη μπορεί να αποδώσει συνολικά στην περιοχή και θεωρείται κάτι παραπάνω από απαραίτητη για την λειτουργία του λιμανιού. Επιπλέον, η ανεμπόδιστη πρόσβαση φορτηγών και πούλμαν στο νέο λιμάνι, αντί της διέλευσης μέσα από την πόλη και τη στενή παραλιακή οδό Ζ. Πηγής, εκτιμάται ότι θα αποσυμφορήσει τον αστικό ιστό και θα το καταστήσει άκρως λειτουργικό.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr