background img
banner
banner

«Η απόφαση παραβιάζει την ισχύουσα νομοθεσία»!

ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΤΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΥΣ

 

Το γεγονός ότι ο αγώνας τους όχι μόνον δεν σταματάει, αλλά θα συνεχιστεί σε νέα βάση, που διασφαλίζει θετικές προοπτικές, επισημαίνουν σε κοινή δήλωσή τους οι πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, φορείς και κάτοικοι της Δυτικής Αιγιάλειας που αντιδρούν στην δημιουργία ΧΥΤΑ στην θέση «Παπανικολού». Υπενθυμίζουν ακόμη ότι η σημερινή νομοθεσία για την διαχείριση των αποβλήτων και για την υγειονομική ταφή τους, δεν επιτρέπει τη συνέχιση των εργασιών…

Όπως αναφέρεται στην δήλωση, ΄΄πριν από λίγες μέρες, δημοσιεύθηκε η υπ’ αριθμ. 1302/2018 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία ακυρώνεται η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης του 2015. Να θυμίσουμε ότι με την τελευταία, αναστέλλονται οι εργασίες κατασκευής του ΧΥΤΑ στη θέση Παπανικολού. Θέλουμε να τονίσουμε ότι η παραπάνω απόφαση του ΣτΕ, είναι μία απόφαση σκοπιμότητας, διότι παραβιάζει την ισχύουσα νομοθεσία και τη μέχρι τώρα νομολογία του δικαστηρίου. Είναι αναγκαίο να τονιστεί ότι με την παραπάνω απόφαση, δεν δίνεται αυτομάτως το δικαίωμα στην Περιφέρεια να συνεχίσει τις εργασίες στο ΧΥΤΑ Παπανικολού, διότι θα πρέπει να εκδοθούν νέες διοικητικές πράξεις για να καταστεί δυνατή η επανέναρξη των εργασιών στο χώρο΄΄.

Δηλώνουν ακόμη με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι θα προσβάλουν ενώπιον των αρμόδιων δικαστηρίων, οποιαδήποτε διοικητική πράξη θα δίνει τη δυνατότητα επανέναρξης των εργασιών.

Παράλληλα, υπογραμμίζουν τα εξής: ΄΄Με την ευκαιρία αυτή, θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε ότι η νομοθεσία που ισχύει σήμερα για τη διαχείριση των αποβλήτων και για την υγειονομική ταφή τους, δεν επιτρέπει τη συνέχιση των εργασιών, διότι απαιτεί όρους και προϋποθέσεις που δεν υπήρχαν στην Περιβαλλοντική Άδεια του 2003 (π.χ. η υποχρέωση για χωριστή διαλογή στη πηγή, ανακύκλωση και αξιοποίηση/κομποστοποίηση σε ποσοστό 65% επί του συνόλου των παραγόμενων αποβλήτων κλπ.) και που πρέπει τώρα να ικανοποιούνται, πράγμα που δεν συμβαίνει΄΄.

Και καταλήγουν: ΄΄Καθιστούμε, λοιπόν, σαφές σε όλους ότι ο αγώνας μας εναντίον της κατασκευής και λειτουργίας του ΧΥΤΑ Παπανικολούς, όχι μόνον δεν σταματάει, αλλά θα συνεχιστεί σε νέα βάση, που διασφαλίζει θετικές προοπτικές για τον αγώνα μας. Θα θέλαμε να βεβαιώσουμε ότι ο αγώνας μας αυτός θα έχει νικηφόρα αποτελέσματα, γιατί αυτό επιβάλει τόσο η καινούργια νομοθεσία, όσο και η ανάγκη προστασίας του ευαίσθητου περιβάλλοντος της περιοχής, που εδώ και λίγους μήνες εντάχθηκε στις αυστηρά προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA 2000΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr