background img
banner
banner

Δημιουργία πάρκινγκ κάτω από την Παναγία Τρυπητή!

«ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ» ΕΔΩΣΕ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΟΣΕ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΑΡΑΙΝΕΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΔΑΔΙΩΤΗ

Με δύο πολύ σημαντικά αποτελέσματα εξήλθε από τα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ που επισκέφθηκε χθες το πρωί στην Αθήνα, ο Αιγιώτης σύμβουλος της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά, Πέτρος Δαδιώτης. Το ένα έχει να κάνει με την δημιουργία χώρου στάθμευσης κάτω από την Παναγία Τρυπητή και το άλλο με την στάση των δρομολογίων των λεωφορείων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και στο ύψος του Αιγίου.

Διαδραματίζοντας τον ρόλο του εκπροσώπου της Αιγιάλειας, του τόπου που ανιδιοτελώς υπηρετεί, ο κ. Δαδιώτης ανέβαλε να μεταφέρει τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας προς την διοίκηση του ΟΣΕ και έλαβε τις αντίστοιχες διαβεβαιώσεις για την ικανοποίησή τους! Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που ο σύμβουλος της υπουργού Τουρισμού παίρνει την πρωτοβουλία να ωθήσει καταστάσεις προς όφελος της περιοχής, καλύπτοντας… αδυναμίες ή και την αδράνεια των υπευθύνων σε πολλά θέματα.

Το αίτημα του Μητροπολίτη

Μετά την αποστολή εγγράφου του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου προς τον διοίκηση του ΟΣΕ, σχετικά με την παραχώρηση χώρου της πρώην σιδηροδρομικής γραμμής κάτω από το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Τρυπητής για την δημιουργία πάρκινγκ, με σκοπό να εξυπηρετούνται λεωφορεία και Ι.Χ. επισκεπτών του Ιερού Προσκυνήματος, ο κ. Δαδιώτης επισκέφθηκε ο ίδιος τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ Παναγιώτη Θεοχάρη προκειμένου να προωθήσει το αίτημα. Εξήγησε δε πόσο σημαντικό είναι το Ιερό Προσκύνημα και τον ρόλο που διαδραματίζει στον θρησκευτικό τουρισμό και την επισκεψιμότητα στην περιοχή, τονίζοντας πως δεν μπορεί να στερείται χώρου στάθμευσης.
Να σημειωθεί ότι ο χώρος που ζητείται είναι η έκταση πέραν των 5 μέτρων που βρίσκεται ανάμεσα στην Παλαιά Εθνική Οδό έως και την παλιά σιδηροδρομική γραμμή, η οποία δέκα χρόνια τώρα παραμένει ανεκμετάλλευτη. Μάλιστα, η απάντηση που έλαβε ο κ. Δαδιώτης ήταν θετική από τον διευθύνοντα σύμβουλο, που ήταν ενήμερος για το θέμα από τον Μητροπολίτη.

Επίσκεψη του γενικού διευθυντή του δικτύου το επόμενο διάστημα στο Αίγιο

Μιλώντας στο Protionline.gr, ο κ. Δαδιώτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την θετική βούληση του διευθύνοντος συμβούλου, κάνοντας γνωστό πως παρών στην συνάντηση ήταν και ο γενικός διευθυντής του δικτύου ΟΣΕ Γρηγόρης Σαμπατακάκης, ο οποίος ανέφερε πως τις επόμενες ημέρες πρόκειται να επισκεφθεί το Αίγιο, ώστε να πάει στο σημείο και να δει πώς μπορεί να διαμορφωθεί. Μάλιστα, δεν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο να συνεισφέρει και ο Οργανισμός για το έργο.
΄΄Μετά και από αυτή την εξέλιξη, αναμένουμε την μέριμνα του ΟΣΕ από μέρα σε μέρα, ώστε να ικανοποιηθεί αυτό το αίτημα της τοπικής εκκλησίας που εκφράζει όλους μας΄΄, επισήμανε ο κ. Δαδιώτης.

Υπόσχεση για στάση των λεωφορείων του ΟΣΕ στο ύψος του Αιγίου…

Παράλληλα, με αφορμή την επίσκεψή του στον ΟΣΕ, ο Αιγιώτης σύμβουλος της υπουργού Τουρισμού, δεν παρέλειψε να θέσει ένα ακόμη ζήτημα που, παρότι δεν παρουσιάζει ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας, εντούτοις δεν έχει ικανοποιηθεί για την περιοχή. Πρόκειται για την στάση των λεωφορείων του ΟΣΕ που μεταφέρουν επιβάτες από τον προαστιακό στο Κιάτο προς Πάτρα, και στο Αίγιο. Το αίτημα, ως γνωστόν, είχε εκφραστεί στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ από την διοίκηση του Επιμελητηρίου Αχαΐας, με τον Αιγιώτη α΄ αντιπρόεδρο του φορέα και επικεφαλής της Π.Α.Ε.Κ. Αρίστο Τηλιγάδη, να ζητά έστω μία στάση στο 175ο χιλιόμετρο στα πρατήρια υγρών καυσίμων στην εθνική οδό στο ύψος του Αιγίου, ούτως ώστε να εξυπηρετούνται οι επιβάτες που κατεβαίνουν από τον προαστιακό και έχουν προορισμό το Αίγιο. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ορισμένοι που δεν γνώριζαν ότι δεν γίνεται στάση στο Αίγιο παρά μόνο λίγων δρομολογίων στο Διακοπτό, έφτασαν στην Πάτρα και με λεωφορείο του ΚΤΕΛ επέστρεψαν στο Αίγιο…

Όπως είναι φυσικό, η κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει αγανάκτηση στην τοπική κοινωνία και το κλίμα αυτό μετέφερε και ο κ. Δαδιώτης στους υπευθύνους του ΟΣΕ, επισημαίνοντας πως οι λόγοι ασφαλείας που επικαλείται η εταιρεία δεν ισχύουν, δεδομένου ότι ο χώρος είναι ασφαλής και για πολλά χρόνια πραγματοποιούν στάση εκεί τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ.
Όπως μετέφερε ο κ. Δαδιώτης, αμέσως ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ επικοινώνησε με την ΓΑΙΑΟΣΕ και τον κ. Σχίζα, τονίζοντάς του πως το αίτημα είναι δίκαιο και πρέπει να ικανοποιηθεί.

Το γεγονός ήρθε να ικανοποιήσει και τον κ. Τηλιγάδη που είχε ζητήσει από τον κ. Δαδιώτη να μεταφέρει το αίτημα. Μάλιστα, ο α΄ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, επισήμανε στο Protionline.gr : ΄΄Είναι πράγματι πολύ θετική αυτή η εξέλιξη και είναι καθοριστικός ο ρόλος του κ. Δαδιώτη, τον οποίο οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr