background img
banner
banner

Νέα κόντρα για τις μπάλες απορριμμάτων

Ο ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΖΗΤΗΣΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ, Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, το απόγευμα της Δευτέρας, κινήθηκε ήρεμα και όλα τα θέματα, που έφερε η Δημοτική Αρχή, υπερψηφίστηκαν χωρίς παραφωνίες.

Σε πολιτικό επίπεδο όμως, ενδιαφέρον είχε η πρόταση του Χρήστου Σπηλιωτόπουλου για τη συγκρότηση επιτροπής, που θα ελέγξει εάν οι μπάλες απορριμμάτων βρίσκονται εντός του Σταθμού Μεταφόρτωσης, προκειμένου να σταματήσουν οι φήμες που τις θέλουν να έχουν μεταφερθεί στο ΧΥΤΑ της Αιγείρας.

Είχε προηγηθεί ερώτηση του Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου, για το ίδιο θέμα, με το δήμαρχο να μοιράζει φωτοτυπίες με τα ευρήματα των “ανασκαφών” στο ΣΜΑ, με αφορμή την εγκατάσταση της πρέσας απορριμμάτων στο χώρο.

Στη φωτογραφία φαίνεται ότι οι μπάλες έχουν γίνει ένα με το χώμα, με το Θανάση Παναγόπουλο να τονίζει πως είναι αδύνατο να μετρηθούν οι μπάλες που βρίσκονται στο ΣΜΑ, ώστε να αποδειχθεί του λόγου το αληθές. Ο δήμαρχος είχε πει σε προηγούμενο συμβούλιο, ότι καμία μπάλα δεν έφυγε από το Σταθμό. Μάλιστα, ο Παπαναγόπουλος θύμισε και τη φωτιά που ξέσπασε πέρυσι το καλοκαίρι, που για να σβήσει έπεσαν τόνοι χώμα επάνω στις μπάλες απορριμμάτων, που στοίχειωσαν στην Τέμενη από το 2009.

“Για το πόρισμα της επιτροπής, δεν χρειάζεται να ξεθαφτούν οι μπάλες” υπεραμύνθηκε της πρότασης ο Γιώργος Ντίνος, αλλά ο Παναγόπουλος ζήτησε, εφόσον γίνει το “χατίρι” του Σπηλιωτόπουλου, να διαταχθεί έρευνα για τα τελευταία 18 χρόνια, για όλο το ΣΜΑ.

“Πυροσβέστης” ο Φιλιππάτος

Η κόντρα άρχισε να “φουντώνει “επικίνδυνα αλλά παρενέβη ο Δημήτρης Φιλιππάτος για να σβήσει τη “φωτιά” που άναψε ο Χρήστος Σπηλιωτόπουλος.
“Να το πάρει πίσω ο Χρήστος, έχουν μπει τέσσερις φωτιές στις μπάλες, όλα είναι καταγεγραμμένα από την Υπηρεσία, δεν χρειάζεται επιτροπή”, είπε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, που κάλυψε το Δήμαρχο .

Το θέμα μπήκε τελικά σε ψηφοφορία και καταψηφίστηκε από την πλειοψηφία του Δ.Σ. Αιγιαλείας. Ο Σπηλιωτόπουλος ρώτησε τον Παναγόπουλο επίσης, γιατί δεν καλέστηκε στη συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας, το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής. “Δεν καλεστήκαμε στη δημοτική ομάδα, δεν έχετε δήλωση ανεξαρτησίας, εκτός αν προτιμάτε να προσεταιρίζεσθε άλλη παράταξη του Δημοτικού Συμβουλίου. Επειδή δεν ψηφίσαμε κάποια θέματα, δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να μας καλείτε στη δημοτική ομάδα” είπε ο δημοτικός σύμβουλος, αλλά απάντηση δεν πήρε.

Από τα παραπάνω έγινε φανερό, πως οι δύο άνδρες έχουν αποδεχτεί το διαζύγιο και πλέον κινούνται μετωπικά, αφού όσα τους ένωσαν το 2014 έπαψαν να υπάρχουν. Ο δήμαρχος θέλει να κόψει “τον ομφάλιο λώρο” με τα πρωτοκλασάτα στελέχη της παράταξης που συνεργάστηκε μαζί του στις δημοτικές εκλογές, η οποία έχει αρχηγό τον πρώην πρόεδρο του Νομικού Προσώπου, ο οποίος προχωρά μαζί με τον Καλογερόπουλο, στην ανασυγκρότηση της “Αυτοδιοικητικής Δράσης”. Γρίφος η στάση Φιλιππάτου, που ανήκει σε αυτή την παράταξη, αλλά “άδειασε” το Σπηλιωτόπουλο, το βράδυ της Δευτέρας, στο θέμα των απορριμμάτων, την ώρα που η δημοτική αρχή σκέφτεται να τον αλλάξει από τη Διοίκηση του Ταμείου. Μάλλον μετά το προχθεσινό, ο δήμαρχος θα το ξανασκεφτεί για την αλλαγή.

Προς εγκατάσταση η πρέσα

Όσον αφορά τώρα το έργο της εγκατάστασης της πρέσας στο ΣΜΑ, σύμφωνα με τον Παναγόπουλο, προχωρά, αφού τα μηχανήματα, που σκούριαζαν επί μια δεκαετία στις αποθήκες της παραλίας, έχουν αποκατασταθεί και ο εργολάβος κάνει τις απαραίτητες χωματουργικές εργασίες, ώστε αυτά να πατήσουν σε στέρεο έδαφος.
Όταν λειτουργήσει η πρέσα, σε συνδυασμό με την προμήθεια άλλου μηχανήματος, που θα κάνει μηχανική διαλογή, τα σύμμικτα απορρίμματα θα μειωθούν αισθητά, σε ότι αφορά τον όγκο τους.
Εντωμεταξύ ο δήμαρχος απάντησε σε ερώτηση της Μαρίας Τσουκαλά, για την άδεια στο ΧΥΤΑ της Αιγείρας, λέγοντας πως έχει κατατεθεί ο φάκελος, αλλά η αρμόδια υπάλληλος βρίσκεται σε άδεια.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr