background img
banner
banner

Ημερήσιο τέλος λαϊκής 1.00 ευρώ για όλους

ΘΑ ΕΙΣΗΓΗΘΕΙ O ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ – ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΕΛΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗΣ

Το ίδιο ποσό θα πληρώνουν πλέον ως ημερήσιο τέλος για την κατάληψη χώρου στην λαϊκή αγορά, τόσο οι έμποροι βιομηχανικών ειδών όσο και οι παραγωγοί και πωλητές αγροτικών προϊόντων. Το τελικό ποσό θα προσδιοριστεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αλλά θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι μειώνεται αισθητά το τέλος, ιδίως για τους εμπόρους βιομηχανικών ειδών.

Ως γνωστόν, οι προσερχόμενοι στις λαϊκές αγορές της χώρας κάτοχοι επαγγελματικών ή παραγωγικών αδειών υποχρεούνται να καταβάλουν ημερήσιο ανταποδοτικό τέλος στους φορείς λειτουργίας αυτών, το οποίο προορίζεται για την κάλυψη των πάσης φύσεως λειτουργικών αναγκών, τη διασφάλιση συνθηκών δημόσιας υγείας, τη φύλαξη των χώρων λειτουργίας των λαϊκών αγορών, τον εκσυγχρονισμό, τη βελτίωση και την προβολή αυτών.

Όπως εξήγησε στο Protionline.gr , ερωτηθείς σχετικά, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Περικλής Παπαγιαννακόπουλος, ΄΄με βάση την νέα νομοθεσία, πρέπει να υπάρχει εξομοίωση στο ποσό που υποχρεούνται να καταβάλουν οι παραγωγοί και οι έμποροι λαϊκών αγορών ως ημερήσιο τέλος. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, το τέλος για τους παραγωγούς ήταν στο 1,40 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο και για τους εμπόρους στα 4,20 ευρώ. Το ποσό αυτό θα πρέπει να είναι το ίδιο για όλο τον νομό και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δέχεται τις εισηγήσεις των δήμων. Η δική μας απόφαση ήταν να εισηγηθούμε τέλος 1,00 ευρώ το τ.μ. για όλους΄΄.

Ωφελημένοι κυρίως οι έμποροι βιομηχανικών ειδών

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αρχική πρόταση του δήμου ήταν να καθιερωθεί τέλος ύψους 1,40 ευρώ για όλους, ωστόσο, όπως φαίνεται, υπάρχουν δήμοι που εισηγούνται πολύ χαμηλότερο ποσό, γεγονός που ώθησε τον δήμο Αιγιαλείας στο να εισηγηθεί 1,00 ευρώ για όλους. Βεβαίως, το ποσό αυτό δεν είναι βέβαιο ότι θα υιοθετηθεί αφού μπορεί να είναι και χαμηλότερο.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι και οι παραγωγοί αλλά και κυρίως οι έμποροι θα καταβάλλουν πολύ λιγότερα χρήματα για να διαθέσουν τα είδη τους στην λαϊκή αγορά του Αιγίου.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr