background img
banner
banner

Σε κλίμα έντονου προβληματισμού…

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥΧΩΝ – ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΞΟΥΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ – ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ

Με την παρουσία αρκετών μελών της Ένωσης Καπνοπωλών Περιπτερούχων και καταστημάτων Παντοπωλείων Ψιλικών και Συναφών ειδών και σε κλίμα έντονης ανησυχίας, πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα η τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης, στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου. Λίγο πριν οι περιπτερούχοι της περιοχής οδηγηθούν στα… δικαστήρια μετά τα ειδοποιητήρια από την Αστυνομία για παραβάσεις, το Δ.Σ. της Ένωσης θα επιδιώξει συνάντηση με τους αρμοδίους του δήμου ώστε να δοθεί λύση στο… σήριαλ της έκδοσης αδειών λειτουργίας στα περίπτερα.
Κατά την Γενική Συνέλευση εγκρίθηκε ομόφωνα ο Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός καθώς και η έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής της Ένωσης.

Τέθηκε όμως και θέμα από πολλούς περιπτερούχους που αγωνιούν για το μέλλον τους, σχετικά με την μη εφαρμογή του Νόμου από την Δημοτική Αρχή στην έκδοση αδειών λειτουργίας στα περίπτερα, ενώ δεν λείπει ο έλεγχος από τα Αστυνομικά όργανα ελλείψει Δημοτικής Αστυνομίας, σε συχνά χρονικά διαστήματα.

Όπως μετέφερε στo Protionline.gr  ο πρόεδρος της Ένωσης Γιώργος Τσινάκης, ΄΄για ελέγχους που διενεργήθηκαν από την Αστυνομία τον περασμένο Φεβρουάριο, έχουμε τα δικαστήρια τον Οκτώβριο, ενώ στο μεταξύ δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία έκδοσης των αδειών από τον δήμο. Το θέμα αυτό δεν παίρνει άλλη αναβολή και πρέπει να διευθετηθεί άμεσα. Θα επιδιώξουμε συνάντηση με τους αρμοδίους του δήμου και εάν δεν υπάρξει λύση, θα το προωθήσουμε ξανά στο Δημοτικό Συμβούλιο΄΄.

Πάγιο αίτημα η αδειοδότηση

΄΄Κύριο και πάγιο αίτημα των Περιπτερούχων του δήμου Αιγιαλείας, η εφαρμογή των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και η αδειοδότηση όλων των περιπτέρων από την αρμόδια Υπηρεσία του δήμου Αιγιαλείας.
Το θέμα αυτό θα θέσει σε συνάντηση η Ένωση για ακόμα μία φορά, στον δήμαρχο Θανάση Παναγόπουλο, στην αρμόδια αντιδήμαρχο με ευθύνη τα περίπτερα Βάσω Ψυχράμη καθώς και εγγράφως ως θέμα συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας, ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή και να επιλυθεί το χρονοβόρο και πρωτοφανές πρόβλημα σε Σύλλογο της πόλης, δηλαδή το θέμα της αδειοδότησης των περιπτέρων με όσα προβλήματα συνεπάγονται κυρίως νομικά και οικονομικά για τους συναδέλφους΄΄, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακαίνιση του Συλλόγου.
Επίσης, καταλήγει ως εξής:
΄΄Τέλος η ‘’άστεγη’’ Ένωσή μας ευχαριστεί θερμά την Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας κα. Χρονοπούλου, για την παραχώρηση της αίθουσας συνεδριάσεων του Εμπορικού Συλλόγου τόσο για την Γενική Συνέλευση όσο και για την διεξαγωγή των Διοικητικών Συμβουλίων΄΄, καταλήγει η Ένωση.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr