background img
banner
banner

Πτυχίο… με τα καλύτερα εφόδια από το Τμήμα Φυσικοθεραπείας Αιγίου! | ΦΩΤΟ

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΣΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΛΗΘΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥ

Σε κλίμα χαράς και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 29/6 στο «Πολύκεντρο» Συνεδριακό Κέντρο η τελετή καθομολόγησης του Τμήματος Φυσικοθεραπείας ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, Παραρτήματος Αιγίου. Περισσότεροι από πενήντα τελειόφοιτοι έλαβαν τα πτυχία τους που τους ανοίγουν δρόμους στην γνώση και την επαγγελματική αποκατάσταση.

Στην κατάμεστη αίθουσα, βρέθηκαν γονείς, φίλοι και βέβαια οι καθηγητές του Τμήματος, ευχόμενοι τα καλύτερα στους νέους αυτούς ανθρώπους που φεύγουν από το Αίγιο με τα καλύτερα εφόδια, αφού φοίτησαν σε ένα από τα κορυφαία Τμήματα ΤΕΙ της χώρας, κάτι που επιβεβαιώνουν το επίπεδο σπουδών και ο υψηλός βαθμός που απαιτείται για να εισαχθεί κανείς σε αυτό!

Τον κόσμο καλωσόρισε η υπεύθυνη γραμματείας του Τμήματος Ντίνα Ασημακοπούλου, καλώντας τους τελειόφοιτους να ανέβουν στην σκηνή. Μεταφέροντας τις ευχές του Μητροπολίτη προς τους τελειόφοιτους για καλή σταδιοδρομία, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας π. Ιωακείμ Βενιανάκης, αφού συνεχάρη τους πτυχιούχους, επισήμανε: ΄΄Σήμερα επιβραβεύονται οι αγώνες των γονέων σας που τόσο σας στήριξαν και που σήμερα έχουν κάθε λόγο να σας καμαρώνουν συγκινημένοι και να αισθάνονται εξαιρετικά υπερήφανοι. Ένα μεγάλο «μπράβο» αξίζει και σε σας αγαπητοί γονείς, για τους δικούς σας αγώνες και τις θυσίες. Σήμερα όμως επιβραβεύονται και οι καθηγητές σας που με ιδιαίτερη χαρά βλέπουν στα πρόσωπά σας τις προσπάθειές τους να ευοδώνονται. Αφήνετε το ΤΕΙ, το δεύτερο σπίτι σας, έναν χώρο που είχατε την ευκαιρία να εμπλουτίσετε τις γνώσεις και να αποκομίσετε βασικά εφόδια για το μέλλον σας, σπουδάζοντας μία σχετικά πολλά υποσχόμενη δυναμική, κοινωνική και ανθρωπιστική επιστήμη, όπως αυτή της Φυσικοθεραπείας και επίσης ως σπουδαστές είχατε την ευκαιρία να ζήσετε τις εμπειρίες της φοιτητικής ζωής αλλά και να κάνετε φιλίες που εύχομαι να επενδύσετε σε αυτές και να διατηρηθούν το ίδιο ζωντανές για όλη σας τη ζωή΄΄.

Σημαντική η διά βίου μάθηση

Και τα όμορφα λόγια του Πρωτοσύγκελου προς τους πτυχιούχους, ολοκληρώθηκαν ως εξής: ΄΄Από εδώ και στο εξής, άλλοι από εσάς θα συνεχίσετε τις σπουδές σας σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα αλλά και οι περισσότεροι από εσάς θα προσπαθήσουν να εισέλθουν στον στίβο της επαγγελματικής ζωής, πράγμα που σας εύχομαι να πραγματοποιηθεί με απόλυτη επιτυχία. Να έχετε μία επιτυχημένη σταδιοδρομία που θα συνεισφέρει στην προσωπική, οικογενειακή σας ευτυχία και πρόοδο. Βέβαια θα συναντήσετε πολλά προβλήματα και εμπόδια όμως «τα εμπόδια και τα προβλήματα είναι εκείνα τα φοβερά πράγματα που βλέπει κανείς όταν παίρνει τα μάτια του από τον στόχο». Εύχομαι εσείς να κρατάτε πάντοτε σταθερά το βλέμμα σας στους στόχους σας. Συγχαρητήρια σε όλους σας, ο Θεός να είναι αρωγός και βοηθός στις προσπάθειές σας΄΄.

Παρών ήταν όμως και ο πρώτος προϊστάμενος του ΤΕΙ στο Αίγιο που συνέβαλε στην δημιουργία του. Ο ομότιμος καθηγητής Κωνσταντίνος Αντωνακόπουλος, όταν εκλήθη να μιλήσει, τόνισε: ΄΄Μπορεί κάποιοι από εσάς να μην με γνωρίζετε. Είμαι ο πρώτος προϊστάμενος του Τμήματος, το οποίο ήταν το πρώτο που ήρθε στο Αίγιο και με πολλή αγάπη δημιουργήσαμε και φτάσαμε στο σημερινό σημείο. Εύχομαι στα νέα μας παιδιά, πρώτον υγεία. Δεύτερον, θέλω να τους πω πως μόνο με την διά βίου μάθηση, την συνεχή εκπαίδευση θα μπορέσουν να εκπλήρωσουν τις επιθυμίες και επιδιώξεις τους. Από εδώ αρχίζει μία άλλη πορεία, την οποία πρέπει να αξιοποιήσετε. Οι καθηγητές σας είναι πάντα εδώ να σας βοηθήσουν και να σας καθοδηγήσουν. Να έχετε καλή πρόοδο΄΄.

Μία επιστήμη που συνεχώς εξελίσσεται…

Η πρόεδρος του Τμήματος Φυσικοθεραπείας Ευδοκία Μπίλλη, στον χαιρετισμό της, ανέφερε: ΄΄Σας καλωσορίζω όλους εδώ με έντονα συναισθήματα χαράς και συγκίνησης γι’ αυτή την τόσο ξεχωριστή στιγμή. Συγχαρητήρια σε όλους σας που σε λίγο θα κρατήσετε στα χέρια σας τα πτυχία σας, καθώς και στις οικογένειές σας που με αμέριστη συμπαράσταση όλα αυτά τα χρόνια υποστήριξαν τα παιδιά για να μπορέσουν σήμερα να φτάσουν εδώ. Ευχαριστώ όλους τους καθηγητές του Τμήματος, οι οποίοι με ζήλο και ιδιαίτερη προθυμία και όρεξη έχουν βοηθήσει και έχουν συμβάλλει στο να καταρτιστούν και να εκπαιδευτούν οι φοιτητές μας, όσο καλύτερα γίνεται. Πιστεύω ότι έχουμε ένα πολύ καλό δυναμικό από εκπαιδευτικό προσωπικό, που αναβαθμίζει το Τμήμα μας΄΄. Τέλος, ευχαρίστησε την γραμματεία του Τμήματος Φυσικοθεραπείας για όλη την υποστήριξη, καλωσορίζοντας δύο νέα μέλη.

΄΄Η Φυσικοθεραπεία είναι ένας υπέροχος κλάδος και ελπίζω να τον αγαπήσετε και να τον υπηρετήσετε όπως πρέπει. Εάν κάνετε αυτό θα δείτε ότι θα σας προσφέρει ικανοποίηση και προσωπική και ουσιαστική. Η πορεία και η εκπαίδευσή σας δεν σταματάει εδώ. Η Φυσικοθεραπεία είναι μία επιστήμη που εξελίσσεται. Έχει πολύ μεγάλη σημασία να συνεχίζετε την εκπαίδευση και την ενημέρωση. Τα αντικείμενα είναι πολλά και μπορείτε να εμβαθύνετε σε όποιο κομμάτι της Φυσικοθεραπείας επιθυμείτε. Πλέον, η διά βίου μάθηση είναι πολύ προσιτή σε όλους. Μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε μέσο ώστε να επιμορφωθεί κάποιος. Σας εύχομαι καλή σταδιοδρομία και πιστεύω ότι τα καλύτερα είναι αυτά που θα ζήσετε από εδώ και στο εξής΄΄, πρόσθεσε ακόμη η πρόεδρος του Τμήματος.

Στην συνέχεια, η κ. Ασημακοπούλου κάλεσε τον τελειόφοιτο με την υψηλότερη βαθμολογία (8,12), Χαράλαμπος Τσάκος, να αναγνώσει τον όρκο, ενώ όλοι οι τελειόφοιτοι επαναλάμβαναν. Ακολούθως, έγινε η επίδοση των πτυχίων μέσα σε κλίμα έντονου ενθουσιασμού με πανό να αναρτώνται και κομφετί να δίνουν χρώμα και χαρά!


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr