background img
banner
banner

Μήνας εργασιών ο Αύγουστος σε σχολεία της Αιγιάλειας

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΣΕ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΥΛΙΑ

Οικοδομικός οργασμός επικρατεί στα σχολεία της Αιγιάλειας. Σχολικές Επιτροπές του δήμου και Τεχνική Υπηρεσία προχωρούν σε σημαντικά έργα αλλά και παρεμβάσεις μικρότερης κλίμακας στις εγκαταστάσεις των σχολείων, ώστε να βελτιώσουν την κατάσταση εντός αυτών, διαμορφώνοντας τις κατάλληλες συνθήκες για την νέα σχολική χρονιά 2018-2019 που ξεκινά μόλις σε ένα μήνα.

Δύο σημαντικά έργα σε 1ο Γυμνάσιο και Εργαστηριακό Κέντρο Αίγιου

Στην υλοποίηση παλιών αλλά και νεότερων αποφάσεων Δ.Σ. προχωρά η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δήμου Αιγιαλείας, έχοντας προχωρήσει ως τώρα σε δύο σημαντικά έργα. Το πρώτο έχει να κάνει με την ανακατασκευή των τουαλετών των καθηγητών στο 1ο Γυμνάσιο Αιγίου, το οποίο, ως γνωστόν είναι το παλαιότερο σχολικό συγκρότημα του δήμου. ΄΄Το έργο αυτό κρίθηκε αναγκαίο, δεδομένου ότι δεν είχαν γίνει στο παρελθόν ανάλογες εργασίες. Δημιουργήθηκαν σύγχρονες τουαλέτες που πληρούν τους κανόνες υγιεινής΄΄, επισήμανε στο Protionline.gr  η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δ.Ε. Αλέκα Τηλιγάδη.

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο σημαντικό έργο το οποίο ολοκληρώνεται οσονούπω, αφορά την στεγανοποίηση της ταράτσας στο Εργαστηριακό Κέντρο Αιγίου που στεγάζεται στο κτίριο του ΕΠΑΛ, στην Ξηρολιθίων. Σύμφωνα με την κ. Τηλιγάδη, ΄΄επρόκειτο για ένα χρόνιο αίτημα και κρίθηκε επιτακτική η ανάγκη να προχωρήσει, για την ασφάλεια των μαθητών και την ομαλή λειτουργία των εργαστηρίων. Το έργο προχώρησε σε δύο φάσεις. Αρχικά έγινε στεγανοποίηση των 700τ.μ. και εν συνεχεία, μετά από ένα δεκαήμερο, των υπολοίπων. Συνολικά το έργο αφορά στεγανοποίηση 1.580 τετραγωνικών μέτρων΄΄.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κόστος των εργασιών ανέρχεται σε περίπου 30.000 ευρώ.

Εργασίες μικρότερης κλίμακας σε Γυμνάσια και Λύκεια

Οι εργασίες ωστόσο στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον δήμο Αιγιαλείας, δεν σταματούν εδώ. ΄΄Προχωράμε και σε παρεμβάσεις μικρότερης κλίμακας που έχουν όμως κριθεί αναγκαίες. Για παράδειγμα, προχωρήσαμε σε βάψιμο όλων των κοινοχρήστων χώρων στο κτίριο του Λυκείου Ακράτας. Είχε προηγηθεί ο ελαιοχρωματισμός των αιθουσών διδασκαλίας από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου΄΄. Επιπλέον, η κ. Τηλιγάδη αναφέρθηκε και στο έργο της επισκευής της στέγης στην αίθουσα που στεγάζει τις εγκαταστάσεις του καλοριφέρ στο Γυμνάσιο Ακράτας το οποίο επίσης υλοποιήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία σε συνεργασία με την Σχολική Επιτροπή.

΄΄Έχουμε δρομολογήσει κι άλλα έργα, όπως η αντικατάσταση των τουαλετών των μαθητών του 1ου Γυμνασίου αλλά και των τζαμαριών (από σιδερένιες σε αλουμινένιες) στο Χημείο του Λυκείου Καμαρών. Επίσης, ανάλογες εργασίες θα γίνουν και στο χώρο του γραφείου καθηγητών και της διευθύντριας, στο Γυμνάσιο Καμαρών, όπως και στο Γυμνάσιο – Λύκειο Αιγείρας που μπάζουν αέρα και υγρασία΄΄, σημείωσε ακόμη η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δ.Ε. του δήμου. Τέλος, η κ. Τηλιγάδη δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην πολύ καλή συνεργασία της Σχολικής Επιτροπής με την Τεχνική Υπηρεσία. ΄΄Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι έχουμε μία τόσο καλή συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου και τους ευχαριστώ θερμά γι’ αυτό΄΄, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Περίπου 30 αιτήματα πρέπει να ιεραρχηθούν και να προχωρήσουν…

Η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δήμου Αιγιαλείας, επίσης προχωρά σε εργασίες που σχετίζονται με ελαιοχρωματισμούς σε σχολικά κτίρια, ενώ ταυτόχρονα αναμένει από τον δήμο να συγκεντρώσει τα αιτήματα που έχουν υποβληθεί από τα σχολεία σε Σχολική Επιτροπή, Τεχνική Υπηρεσία ή και Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, να τα ιεραρχήσει και να προχωρήσει στην εκτέλεσή τους.

Όπως έκανε γνωστό στo Protionline.gr ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Π.Ε. Κώστας Παπακωνσταντίνου, ΄΄αυτά τα αιτήματα, περίπου 30 τον αριθμό, έχουν συγκεντρωθεί, πρέπει να αξιολογηθούν και να δρομολογηθεί η ικανοποίησή τους ανάλογα με την αναγκαιότητα που παρουσιάζουν και να προχωρήσουν οι κατασκευές από τον δήμο. Εάν δεν ιεραρχηθούν οι προτεραιότητες δεν μπορούν να προχωρήσουν τα έργα΄΄. ΄΄Πιστεύω ότι με τα χρήματα που μπορούν να αξιοποιηθούν από το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» και από το κοινδύλι που διαθέτει ο δήμος γι’ αυτούς τους σκοπούς, τα έργα αυτά μπορούν να εκτελεστούν΄΄, πρόσθεσε ο πρόεδρος της Επιτροπής, τονίζοντας πως ΄΄από εκεί και πέρα είναι στο… χέρι των Τεχνικών Υπηρεσιών πόσο γρήγορα θα προχωρήσουν και επειδή βρισκόμαστε ήδη στον Αύγουστο, πρέπει να το επισπεύσουν΄΄.

Ως παράδειγμα έργων που πρέπει να εκτελεστούν καθώς αφορούν παρεμβάσεις κρίσιμες για την σωστή λειτουργία σχολείων, ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε τα νηπιαγωγεία στα οποία δημιουργούνται πλέον νέες ανάγκες με την διετή υποχρεωτική φοίτηση. ΄΄Αυτά είναι θέματα που πρέπει να τα δει άμεσα και με ιδιαίτερη προσοχή η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου΄΄, σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Ελαιοχρωματισμοί και εργασίες σε πόρτες και κάγκελα

Όσον αφορά τις εργασίες που εκτελεί η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αυτές έχουν να κάνουν με ελαιοχρωματισμούς στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, στο Δημοτικό Σχολείο Καμαρών και στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, εξωτερικά. Επίσης, σε άλλα σχολεία θα γίνουν εργασίες σε πόρτες και κάγκελα όπως στο 2ο Δημοτικό Ακράτας που θα προχωρήσουν άμεσα αυτές τις μέρες, ενώ δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν κι άλλα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία του δήμου.

Παράλληλα, προχωρούν οι διαγωνισμοί για τα δύο κυλικεία αντίστοιχων Δημοτικών Σχολείων και τις καθαρίστριες και είναι βέβαιο ότι μέχρι την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα έχουν διευθετηθεί.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr