background img
banner
banner

Πρώτο κουδούνι με καλούς οιωνούς!

 ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΟ ΑΓΙΑΣΜΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ  Η ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

 Το ξεκίνημα κάθε σχολικής χρονιάς, αποτελεί μία νέα ελπίδα για την κοινωνία! Με τους καλύτερους οιωνούς, με τους καθιερωμένους αγιασμούς, άνοιξαν την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της Αιγιάλειας. Το… πρώτο κουδούνι βρήκε τους εκπαιδευτικούς παρόντες (με εξαίρεση κάποια ολοήμερα και ειδικότητες), τα βιβλία στις θέσεις τους και τα σχολεία έτοιμα και καθαρά για να προσφέρουν στους μαθητές τις ευκαιρίες που τους αξίζουν!

Χώροι ευχάριστοι, τάξεις όμορφες, καθαρές και περιποιημένες βρήκαν οι μαθητές καθώς η Αιγιάλεια δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα σε υποδομές, πλην κάποιων εξαιρέσεων που έχουν να κάνουν με λυόμενες αίθουσες διδασκαλίας και περιορισμένα προαύλια.

Εκπρόσωποι της τοπικής (και όχι μόνο) αυτοδιοίκησης, έδωσαν το «παρών» στους αγιασμούς, ευχόμενοι «καλή και δημιουργική χρονιά» στα παιδιά και «καλή δύναμη» στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. Οι σχολικοί τροχονόμοι ήταν στις θέσεις τους, ενώ στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου γινόταν από νωρίς το πρωί διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων από την Τροχαία.

Για την αποδοχή της διαφορετικότητας και την δύναμη της αγάπης μίλησε η Σία Αναγνωστοπούλου

Την Αιγιάλεια επισκέφθηκε   το πρωί της Τρίτης  η πρώην αναπλ. υπουργός Παιδείας και Εσωτερικών και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας Σία Αναγνωστοπούλου, όπου παρέστη στον αγιασμό που τελέσθηκε στο 10ο Δημοτικό, 5ο Νηπιαγωγείο και 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αιγίου. Την υποδέχθηκαν εκεί οι διευθυντές των σχολείων, με τον διευθυντή του 10ου Δημοτικού Χρήστο Μαράντη να την ευχαριστεί για την παρουσία της στο σχολείο, όπως επίσης και την αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων και πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Βάσω Ψυχράμη που ήταν παρούσα (αργότερα παρέστη και στον αγιασμό του ΕΕΕΕΚ μαζί με την πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δήμου Αιγιαλείας, Αλέκα Τηλιγάδη). Μάλιστα τόσο στην κ. Ψυχράμη όσο και στην κ. Αναγνωστοπούλου προσφέρθηκαν ανθοδέσμες από μαθητές. Επίσης, παρών ήταν και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Δυτικής Ελλάδας και πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αιγιάλειας Μένιος Κουτρόπουλος.

Αμέσως μετά την τέλεση του αγιασμού από τον π. Δαμιανό Σταυρίδη, ο οποίος επίσης ευχήθηκε τα καλύτερα, η κ. Αναγνωστοπούλου μίλησε στα παιδιά για την χαρά της μάθησης που προσφέρει στο σχολείο, για την αγάπη και την διαφορετικότητα. Είπε χαρακτηριστικά: ΄΄Κι εγώ δασκάλα είμαι σε μεγάλο σχολείο, με μεγάλα παιδιά, εκεί όπου θα είσαστε κι εσείς κάποτε με την βοήθεια των δασκάλων, των γονιών σας και την δική σας θέληση. Εύχομαι καλή χρονιά με αρκετό διάβασμα, με πολύ παιχνίδι γιατί χρειάζεται κι αυτό, με αγάπη για τους δασκάλους σας, να μην τους βασανίζετε να τους ακούτε. Καλή δύναμη ειδικά στα παιδάκια που έρχονται για πρώτη φορά στο σχολείο. Εδώ θα μάθετε σιγά – σιγά τον μεγάλο κόσμο. Θα μάθετε επίσης ότι δεν μοιάζουμε όλοι οι άνθρωποι μεταξύ μας αλλά είμαστε όλοι ίσοι. Όλοι μπορούμε να παίξουμε, όλοι μπορούμε να διαβάσουμε, ο καθένας με τις δυνατότητές του. Γι’ αυτό πρέπει να αγαπάμε ο ένας τον άλλο. Καλό κουράγιο καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς και κυρίως στα παιδιά΄΄.

Από την πλευρά της η κ. Ψυχράμη, ευχήθηκε καλή δύναμη στους συναδέλφους της εκπαιδευτικούς, λέγοντας: ΄΄Το επάγγελμά μας είναι λειτούργημα. Δεν είναι μόνο ότι μεταφέρουμε γνώσεις στα παιδιά με τα μαθήματα, τα μαθαίνουμε και κανόνες και ανθρώπινες αξίες΄΄. ΄΄Να μας αγαπάτε εμάς τους δασκάλους γιατί εμείς σας αγαπάμε πολύ, να αγαπάτε τους γονείς σας. Κι άμα σας πικραίνουμε καμιά φορά, θέλουμε το καλό σας΄΄, ανέφερε απευθυνόμενη στα παιδιά, προτρέποντας τα παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων να ξεναγήσουν τα «πρωτάκια» στο νέο τους σχολείο. Ακόμη, η κ. Ψυχράμη ευχαρίστησε τον διευθυντή του σχολείου καθώς και την κ. Αναγνωστοπούλου. ΄΄Σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας και την προσφορά σας στον δήμο, ιδιαίτερα στον τομέα της Ειδικής Αγωγής που είχαμε συνεργαστεί πριν δύο χρόνια, υγεία΄΄, πρόσθεσε η αντιδήμαρχος, ευχόμενη δύναμη και καλή σχολική χρονιά σε όλους.

Ο κ. Κουτρόπουλος καλωσόρισε τα «πρωτάκια» που ανέβηκαν το δεύτερο σκαλί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ξεκινούν έναν διαφορετικό αγώνα από αυτόν που ήξεραν ως σήμερα, ευχόμενος καλή και δημιουργική χρονιά. Στους μεγαλύτερους μαθητές απηύθυνε ανάλογες ευχές, προτρέποντάς τους να βάζουν πρώτα το ήθος και τον σεβασμό. Να αγαπούν τους εκπαιδευτικούς τους γιατί – όπως είπε – αγωνίζονται να τους μεταδώσουν γνώσεις και πρέπει και οι μαθητές με ηρεμία και καλή θέληση να πάρουν όσα περισσότερα μπορούν για να γίνουν αξιόλογοι πολίτες στην κοινωνία. Ευχαρίστησε την κ. Αναγνωστοπούλου για την παρουσία της όπως και την κ. Ψυχράμη, σημειώνοντας: ΄΄Η Πολιτεία γνωρίζει ότι η Παιδεία είναι ο πυλώνας ανάπτυξης της κάθε περιοχής. Σαν γονείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ώστε τα παιδιά μας να έχουν ένα καλό περιβάλλον στο σχολείο στο οποίο θα δημιουργούνται άριστες προοπτικές για το μέλλον΄΄.

Στα Σταφιδάλωνα δήμαρχος και πρόεδρος ΝΠΔΔ

Ο δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός, Κοινωνική Προστασία Στράτο Βαρδάκη συμμετείχαν στην τελετή αγιασμού του 7ου Δημοτικού Σχολείου και του 8ου Νηπιαγωγείου Αιγίου που βρίσκονται στην περιοχή των Σταφιδαλώνων.

Εκεί, η διευθύντρια του Δημοτικού Γιώτα Ντούκα και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων υποδέχθηκαν με χαμόγελο και αισιοδοξία τους μαθητές στην «οικογένεια» του σχολικού συγκροτήματος. ΄΄Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε ώστε η σχολική χρονιά να κυλήσει ήρεμα και δημιουργικά, ευχάριστα και αποτελεσματικά. Με την δική σας βοήθεια και συνεργασία μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο. Να είσαστε κοντά μας, να μας επισκέπτεστε, να ζητάτε πληροφορίες για την πρόοδο των παιδιών σας. Η εποικοδομητική παρουσία σας, μας ενθαρρύνει και συνεισφέρει στην επίτευξη των στόχων του σχολείου που δεν είναι άλλοι από την ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών μας΄΄, ανέφερε η κ. Ντούκα αμέσως μετά τον αγιασμό που τέλεσαν οι πατέρες Κωνσταντίνος Λουκόπουλος και Βασίλειος Γιαννακόπουλος, προσθέτοντας: ΄΄Συνεχίζουμε να βιώνουμε όλοι δύσκολες καταστάσεις λόγω της κοινωνικοοικονομικής κρίσης. Ελπίζουμε όμως σε καλύτερες μέρες και πιστεύουμε πως έχουμε υποχρέωση να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε τα παιδιά μας να ζήσουν σε ένα πιο δίκαιο, πιο ανθρώπινο, πιο αληθινό κόσμο. Είμαστε εδώ για να κάνουμε το χρέος μας απέναντι στη γενιά του αύριο΄΄. Παράλληλα, η διευθύντρια, αφού απηύθυνε ξεχωριστό καλωσόρισμα στα νήπια και τα παιδιά της Α΄ Δημοτικού, έκανε γνωστό ότι στο χώρο του σχολείου θα λειτουργήσει Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά, με πρωτοβουλία του δήμου. ΄΄Θεωρώ πολύ σημαντική την λειτουργία του Κέντρου αφού θα προσφέρει διεξόδους και δεξιότητες στα παιδιά και τις απογευματινές ώρες΄΄, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος εξέφρασε την συγκίνηση αλλά και την χαρά του για την παρουσία του στον αγιασμό, λέγοντας πως βρίσκεται σε ένα από τα καλύτερα σχολεία, μπορεί και το καλύτερο που έχει επισκεφθεί όλα αυτά τα χρόνια. ΄΄Μακάρι να ξαναήμουν παιδί και να ερχόμουν εδώ, από αυτά που έχω ζήσει, θα τα έδινα όλα να ερχόμουν σε αυτό το σχολείο!΄΄, είπε, ενώ μιλώντας στα παιδιά, ανέφερε: ΄΄Ξέρω ότι δεν είσαστε πολύ χαρούμενα που επιστρέψατε κι εγώ την πρώτη μέρα που πήγαινα στο σχολείο γνώριζα ότι θα περιοριζόταν το παιχνίδι αλλά πρέπει να γνωρίζετε ότι στο σχολείο θα περάσετε πολύ καλύτερα και από το καλοκαίρι. Το σχολείο δεν είναι τίποτα άλλο από την πηγή της γνώσης και της δημιουργίας! Πρέπει να ξέρετε ότι από το σχολείο ξεκινούν όλα για την υπόλοιπη ζωή, για την κοινωνία που ζούμε, για τα λάθη που κάνουμε και τις επιτυχίες μας΄΄. Επιπλέον, ο δήμαρχος υπογράμμισε τα εξής: ΄΄Το διδακτικό προσωπικό των σχολείων της περιοχής μας είναι πολύ υψηλού επιπέδου, έχουν αλλάξει πολλά πράγματα προς το καλύτερο επ’ ωφελεία των παιδιών και οι υποδομές βρίσκονται σε ικανοποιητικό επίπεδο και η παροχή των γνώσεων είναι η καλύτερη δυνατή΄΄.

Δημιουργία νέου Κ.Δ.Α.Π.

Αναφορά έκανε και στο νέο ΚΔΑΠ Σταφιδαλώνων στο οποίο μπορεί οποιοσδήποτε γονέας επιθυμεί να αφήνει τα παιδιά του από τις 4.30 το απόγευμα ως τις 8.00 το βράδυ στο σχολείο, εκεί όπου θα υπάρχουν εκπαιδευτικοί που θα απασχολούν τα παιδιά και με μάθηση και με παιχνίδια ώστε να εκμεταλλεύονται δημιουργικά τον χρόνο τους. ΄΄Ό,τι και να κάνετε με τα παιδιά σας, φροντίστε να μειώσουν τις ώρες στα τάμπλετ και τους υπολογιστές, μειώστε την τηλεόραση, είναι καλύτερα να παίζουν έξω, παρά μπροστά σε μία οθόνη. Εύχομαι υπομονή στους δασκάλους και στους γονείς και καλή και δημιουργική χρονιά στα παιδιά΄΄, τόνισε.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Βασίλης Καρναχωρίτης με ευχές για καλή σχολική χρονιά και καλή δύναμη, προβλέποντας ότι με την ανάλογη θέληση θα πάνε όλα καλά!

Στο Δημοτικό Ελίκης ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευάγγελος Πασσάς

Πολύ σημαντική θεωρείται η παρουσία του Δ/ντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας Ευάγγελου Πασσά στην  Αιγιάλεια και δη στην Περιφέρεια. Παρευρέθηκε στον Αγιασμό του Δ.Σ. Ελίκης. Στο χαιρετισμό του ανέφερε ότι η σχολική μονάδα πρέπει να είναι κύτταρο δημιουργίας και προοπτικής, ένα δημόσιο σχολείο που στοχεύει συνεχώς ψηλότερα. Θεωρεί ότι το δημοτικό σχολείο είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του εκπαιδευτικού μας οικοδομήματος και η αγαστή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων μερών και φορέων μεγιστοποιεί το παραγόμενο εκπαιδευτικό έργο.

Ο διευθυντής του σχολείο Δημήτρης Ελευθεριώτης τόνισε ότι ΄΄υπηρετούμε ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία, συλλογικότητας, αλληλεγγύης που εκτός από παροχέας γνώσης στοχεύει σε θέματα αγωγής για τη δημιουργία ενεργών πολιτών ενταγμένων στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Πιστεύουμε ότι και φέτος το ταξίδι της γνώσης θα είναι ευχάριστο, δημιουργικό, συναρπαστικό και γεμάτο έμπνευση΄΄.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παναγιώτης Φράγκος δεσμεύτηκε για τη συνέχιση της συνεργασίας γονέων και εκπαιδευτικών που αποφέρει τη συνεχή αναβάθμιση της παραγόμενης εκπαίδευσης στη σχολική μονάδα.

Αργότερα οι δάσκαλοι του  Δημοτικού Σχολείου Ελίκης και οι γονείς μετά την επιτυχημένη επίσκεψη του Δ/ντή Αχαΐας στη Σχολική τους Μονάδα, μετέβησαν σε παραλιακό κατάστημα στα Νικολέικα. Το κλίμα ήταν χαλαρό και η συζήτηση εκτός από θέματα Παιδείας συμπεριελάμβανε  και γενικότερου ενδιαφέροντος, που χαρακτήρισαν την ανθρώπινη αυτή σχέση και επαφή΄΄.

Ανάλογες τελετές πραγματοποιήθηκαν και στα υπόλοιπα σχολεία της περιοχής με τους μαθητές να φεύγουν νωρίτερα λόγω πρώτης μέρας. Ουσιαστικά, η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει σήμερα αφού ήδη έχουν διαμορφωθεί τα τμήματα και έχει γίνει η παραλαβή των βιβλίων.

1ο Γυμνάσιο Αιγίου

4ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου

4ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου

10ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου

7ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου

2ο Νηπιαγωγείο Αιγίου

Ε.Ε.ΕΚ Αιγίου

7ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου

7ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr