background img
banner
banner

Σημαντική εκδήλωση με συμπεράσματα που μπορούν να σώσουν ζωές

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜ. Τ.Ο. Ν.Δ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

 Ελπιδοφόρα μηνύματα… ζωής εστάλησαν από την ιδιαίτερα επιτυχημένη εκδήλωση που πραγματοποίησε χθες το βράδυ στο café «Μονόδρομος» στο Αίγιο, η Δημοτική Τοπική Οργάνωση Νέας Δημοκρατίας Αιγιαλείας, στο πλαίσιο των κοινωνικών δραστηριοτήτων της. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τα Παραρτήματα της Αντικαρκινικής Εταιρείας Πατρών και Αιγίου, και είχε ως θέμα την «Ενημέρωση για την πρόληψη του καρκίνου».

Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών» σε αυτή την τόσο χρήσιμη ενημερωτική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα ζεστό και φιλικό κλίμα, με την ΔΗΜ. Τ.Ο. Ν.Δ. Αιγιαλείας να αποδεικνύει πως ο ρόλος της δεν περιορίζεται μόνο στα κομματικά πλαίσια, αλλά στέκεται, πάνω απ’ όλα, δίπλα στον άνθρωπο και την κοινωνία.

Ο πρόεδρος της Οργάνωσης, Βασίλης Σταθακάρος, αφού καλωσόρισε τον κόσμο, ανέλυσε το σκεπτικό τής εκδήλωσης τονίζοντας ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες ανάλογες δράσεις. Παράλληλα, εξέφρασε ευχαριστίες προς όλους όσοι παρίσταντο και ειδικά προς τους Ιάσονα Φωτήλα βουλευτή Αχαΐας και αναπλ. Τομεάρχη Υγείας Ν.Δ., Θανάση Νταβλούρο τ. βουλευτή Αχαΐας Ν.Δ., Έλενα Κονιδάρη, μέλος Τομέα Υγείας Ν.Δ., προς τον εκπρόσωπο του βουλευτή Ν.Δ. Ανδρέα Κατσανιώτη Άρη Πατσόπουλο και τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης: Τον αντιπρόεδρο της ΔΗΜ. Τ.Ο. και αντιδήμαρχο Πρόνοιας και Κοινωνικής Προστασίας δήμου Αιγιαλείας Βασίλη Χριστόπουλο, την περιφερειακή σύμβουλο Ντία Ζαχαροπούλου – Στούμπου και τον δημοτικό σύμβουλο Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο.

Η γνώση και η πρόληψη μπορούν να νικήσουν τον καρκίνο

Από την πλευρά της, η υπεύθυνη Γυναικών της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης, Ελισσάβετ Μπομποτσιάρη τόνισε μεταξύ άλλων πως ΄΄ως γυναίκες οφείλουμε να διασφαλίσουμε το δώρο της ζωής, αυτό το μοναδικό και ανεκτίμητο δώρο ώστε να μπορούμε να προσφέρουμε την αγάπη μας και την ασφάλεια στα παιδιά μας πρωτίστως και δευτερευόντως στην οικογένειά μας΄΄. Επιπλέον, πολύ εύστοχα αναφέρθηκε στο μήνυμα της βραδιάς που ήταν άλλο από το ότι «ο καρκίνος είναι μία πάλη με τις αντοχές μας. Κάθε γυναίκα, όταν γνωρίζει πώς να προφυλαχθεί, όταν γνωρίζει πώς μπορεί να θεραπευτεί, μπορεί να τον νικήσει!».

Χαιρετισμό απηύθυνε ο αναπλ. Τομεάρχης Υγείας της Ν.Δ., βουλευτής Αχαΐας Ιάσονας Φωτήλας συγχαίροντας την Τοπική για την πρωτοβουλία που πήρε, τονίζοντας ακόμη πως και οι Οργανώσεις μπορούν να συμβάλλουν στην ενημέρωση και να καθορίσουν εξελίξεις. Επίσης, σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ακόμη, ο κ. Νταβλούρος και η κ. Κονιδάρη.

Η πρόεδρος της Αντικαρκινικής Εταιρείας Πατρών Νατάσα Ράγιου και ο πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος Νίκος Μαγκανιώτης, έδωσαν σημαντικά στοιχεία σχετικά με τον καρκίνο του μαστού, κάνοντας γνωστό πως μία στις εννέα γυναίκες θα εμφανίσει τη νόσο στη ζωή της, ενώ καταγράφονται 4.500 περιστατικά το χρόνο στην Ελλάδα, μιλώντας για τις νέες μεθόδους και τις ελπιδοφόρες εξελίξεις στην ιατρική και για καλύτερες συνθήκες πρόληψης. Επιπλέον, ο κ. Μαγκανιώτης ξεκαθάρισε πως το Παράρτημα Αιγίου της Αντικαρκινικής θα είναι παρόν σε οποιαδήποτε εκδήλωση ιατρικού περιεχομένου κληθεί, από οποιοδήποτε κόμμα και οργάνωση. Υπενθυμίζεται ότι παρέχονται και δωρεάν εξετάσεις σε γυναίκες της περιοχής.

Καθήλωσαν οι εισηγήσεις των καθηγητών

Αποκαλυπτική ήταν στην εισήγησή της, η διευθύντρια της Ογκολογικής Μονάδας του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών Αθηνά Χριστοπούλου που ξεκίνησε τονίζοντας πως δυστυχώς οι κυβερνήσεις δεν κάνουν προσπάθειες για την πρόληψη, τονίζοντας πως δεν έχουμε αρχείο νεοπλασιών και πως όλα βρίσκονται στον… αέρα καθώς, αν δεν ξέρουμε τι έχουμε να θεραπεύσουμε δεν μπορεί να γίνει κατανομή πόρων. Άκρως ενδιαφέρουσα ήταν και η ομιλία του ομότιμου καθηγητή Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Πατρών Δημήτρης Κούκουρας ο οποίος και μέσω φωτογραφιών εστίασε στην νόσο, περιγράφοντας με απλά και κατανοητά λόγια τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης. Και οι δύο ομιλητές έκαναν γνωστό πως οι έρευνες προχωρούν τονίζοντας πως εάν η νόσος διαγνωστεί έγκαιρα τότε επιτυγχάνεται πλήρης ίαση. Ως πρώτο μέσο πρόληψης χαρακτήρισαν την μαστογραφία, αναφέροντας όμως πως πρόληψη είναι και μία σωστή στάση ζωής χωρίς κάπνισμα και με άσκηση.

 

 


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr