background img
banner
banner

Προσωρινή λύση για το Νηπιαγωγείο Διακοπτού

ΘΑ ΣΤΕΓΑΣΤΕΙ ΣΕ ΜΙΣΘΩΜΕΝΟ ΚΤΙΡΙΟ – ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ

Προσωρινή λύση στην αντιμετώπιση του προβλήματος στέγασης του Νηπιαγωγείου Διακοπτού βρίσκει ο δήμος Αιγιαλείας μέχρι να δημιουργηθούν οι νέες εγκαταστάσεις που θα στεγάζουν το σχολείο. Μέσα στους επόμενους μήνες, θα να μεταστεγαστεί σε κτίριο που πρόκειται να μισθωθεί με τα βλέμματα να στρέφονται στο πρώην δημοτικό γυμναστήριο.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από την ακαταλληλότητα του υπάρχοντος κτιρίου, το οποίο στερείται βασικών χώρων και κυρίως προαυλίου, με αποτέλεσμα τα νήπια να περνούν δρόμο και να προαυλίζονται στο Δημοτικό Σχολείο… Είναι χαρακτηριστικές οι καταγγελίες των γονιών ότι ο χώρος περίπου 60τ.μ. είναι μικρός για τις ανάγκες των νηπίων, έχει περιμετρικά μεγάλες τζαμαρίες που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ασφάλειας και σε περίπτωση που σπάσουν θέτουν σε κίνδυνο τα νήπια. Επίσης, κατήγγειλαν πως όταν βρέχει η αίθουσα πλημμυρίζει, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών. Σημειώνεται ότι ο αριθμός των μαθητών είναι αυξημένος φέτος λόγω της διετούς υποχρεωτικής φοίτησης, απαριθμώντας πλέον 51 νήπια.

Προχωρούν οι διαδικασίες για την δημιουργία των νέων εγκαταστάσεων

Από πλευράς δήμου αναγνωρίζεται το πρόβλημα και το τελευταίο διάστημα γίνονται επισταμένα προσπάθειες μεταστέγασης του σχολείου σε νέο χώρο. Βρέθηκε έτσι οικόπεδο το οποίο γειτνιάζει με το Γυμνάσιο. Από πλευράς δήμου έγιναν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την αλλαγή χρήσης (από πάρκινγκ που ήταν), προχώρησε σε καθαρισμό του χώρου, συνέταξε τοπογραφικό και πλέον βρίσκεται στο στάδιο της έκδοσης οικοδομικής άδειας. Επίκειται δε να διενεργηθεί διαγωνισμός για να δοθεί προσφορά έτσι ώστε να προχωρήσει η τοποθέτηση τριών προκάτ αιθουσών (δύο αίθουσες διδασκαλίας και μία για γραφεία) και να διαμορφωθεί ο χώρος.

Μέχρι να γίνουν όλα αυτά όμως ο δήμος προσανατολίζεται στην μίσθωση κτιρίου έτσι ώστε να μεταστεγαστεί το σχολείο στο μεσοδιάστημα. Πότε θα είναι αυτό; Ερωτηθείσα από την «Π» η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βάσω Ψυχράμη, ανέφερε πως οι διαδικασίες θα προχωρήσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται ενώ ταυτόχρονα θα προχωρά η έκδοση οικοδομικής άδειας για τις μόνιμες πλέον εγκαταστάσεις του σχολείου, στο οικόπεδο δίπλα στο Γυμνάσιο.

Σημειωτέον ότι ο χώρος στον οποίο επιθυμεί ο δήμος να στεγάσει προσωρινά το Νηπιαγωγείο, είναι ιδιωτικός και σε αυτόν στεγαζόταν το δημοτικό γυμναστήριο. Μάλιστα, εκτιμάται ότι στην τρέχουσα σχολική χρονιά θα έχει «κλείσει το θέμα»και το σχολείο θα μεταφερθεί, αφού προηγηθεί μία διαμόρφωση του χώρου και προσθήκη μίας αίθουσας στο προαύλιό του.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr