background img
banner
banner

Το “κουτσό άλογο” ενόχλησε Κατσιφάρα

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΜΑΤΑ, ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Η δήλωση του δημάρχου Αιγιαλείας  Θανάση Παναγόπουλου, για το “κουτσό άλογο, όποιος φέρει χρίσμα κόμματος”, άναψε φωτιές στις τάξεις του Κινήματος Αλλαγής στην  Αιγιάλεια και όχι μόνο.

Τα στελέχη του κινήματος στην περιοχή ενοχλήθηκαν, αφού είχαν πιστέψει ότι το ενδιαφέρον που έδειξε ο Παναγόπουλος στις εσωκομματικές εκλογές του καλοκαιριού, για την ανάδειξη νέων μελών στην τοπική οργάνωση,  είχε να κάνει με τα σχέδιά του για το δήμο.

Ενοχλημένος όμως από τη δήλωση αυτή φέρεται να είναι και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας,  που κατεβαίνει με τα χρίσματα ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ, στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.

Ο Κατσιφάρας που έχει δείξει το έμπρακτο ενδιαφέρον του για την Αιγιάλεια, στηρίζοντας τη δημοτική αρχή του Παναγόπουλου, βλέπει ότι μπορεί να χάσει ένα σύμμαχο στο δρόμο προς τις εκλογές, την ώρα που ένας Αιγιαλέας, ο Κώστας Σπηλιόπουλος διεκδικεί τη θέση του.

 

Συνεργασία των δύο παρατάξεων

Οι φήμες φούντωσαν το τελευταίο διάστημα, ότι πίσω από αυτή την αντίδραση του δημάρχου είναι η προσπάθεια για συνεργασία στο δρόμο προς τις εκλογές, με την παράταξη του Στάθη Θεοδωρακόπουλου.

Ο τέως δήμαρχος που στηρίζει αναφανδόν τον Κώστα Σπηλιόπουλο, θα ήθελε και ο Παναγόπουλος να κάνει το ίδιο, πριν “ανάψει πράσινο” για μια συγχώνευση παρατάξεων, αλλά όμως με άλλον αρχηγό.

Στο τραπέζι του διαλόγου έχουν πέσει τα ονόματα του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, Δημήτρη Μπούνια, αλλά και του δημοτικού συμβούλου Μιχάλη Κωνσταντίνου, ωστόσο κανένα από τα δύο δεν δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις, για πραγματική συνένωση ομάδων.

Αυτό φάνηκε και στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αιγιαλείας , όταν οι δύο άντρες διαφώνησαν λογομαχώντας , με τον δεύτερο να αποχωρεί από την αίθουσα.

Τα πράγματα δυσκολεύουν για τις δύο μεγάλες παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου, αφού έχουν απολέσει δυνάμεις, αλλά και για έναν άλλο πιο σοβαρό λόγο.  Η στήριξη της Νέας Δημοκρατίας για το δήμο Αιγιαλείας, πάει στον πολιτευτή Άγγελο Τσιγκρή, που αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του. Το γεγονός αυτό  μπορεί να λειτουργήσει προσθετικά αλλά όσο δεν υπάρχουν αποφάσεις, οι δύο παρατάξεις κινδυνεύουν με διάλυση.

Η δήλωση του δημάρχου για τα χρίσματα, αν και ξένισε για τον τόπο που έγινε, δεν ήταν τυχαία, αφού τόσο αυτός όσο και ο προκάτοχός του, πόνταραν πολλά μέχρι σήμερα στους νεοδημοκράτες ψηφοφόρους της Αιγιάλειας.  Βεβαίως πάντα υπάρχει και ο Φάνης Σπηλιόπουλος που για την ώρα δεν ενδιαφέρεται να ηγηθεί δημοτικού ψηφοδελτίου.

 


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr