background img
banner
banner

Είχαν κάνει… Τέξας την Ακράτα – Σωρεία ένοπλων ληστειών

Σε ποινή κάθειρξης 25 χρόνων, καταδικάστηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών, ένας αλλοδαπός υπήκοος, ο οποίος μαζί με συνεργό του, που είναι φυγόποινος και αναζητείται, είχαν διαπράξει σωρεία ένοπλων ληστειών στην Ακράτα, τον Μάρτιο του 2010.
Οι δύο ένοπλοι, φορώντας κουκούλες, έφτασαν πεζοί σε πρατήριο υγρών καυσίμων που βρίσκεται στην Εθνική Οδό Πατρών- Αθηνών στο ύψος της Ακράτας και στο ρεύμα προς Κορινθο, δίπλα στο οποίο λειτουργεί εστιατόριο, κυρίως για την σίτιση των ταξιδιωτών.
Ο ένας κρατούσε καλάσνικοφ και ο άλλος κυνηγετική καραμπίνα. Με απόλυτη ψυχραιμία, εισήλθαν στον χώρο και αφού απείλησαν τον υπάλληλο του πρατηρίου, του απέσπασαν 1.600 ευρώ.
Δεν ικανοποιήθηκαν όμως με το ποσό που πήραν και στη συνέχεια, μπήκαν στο διπλανό κατάστημα – εστιατόριο, όπου κραδαίνοντας τα όπλα τους, πήραν από τον υπάλληλο 900 ευρώ.
Όπως ήταν φυσικό, μέσα στο κατάστημα επικράτησε πανικός, από τους πελάτες που είχαν πέσει στο πάτωμα τρομοκρατημένοι στην θέα ενός καλάσνικοφ και μιας καρμαπίνας. Οι θρασύτατοι ληστές απαίτησαν στη συνέχεια και από τους πελάτες του εστιατορίου να βγάλουν ό,τι χρήματα είχαν από τις τσέπες τους και να τα αφήσουν πάνω στα τραπέζια, παίρνοντας συνολικά 700 ευρώ.
Φεύγοντας από το εστιατόριο, οι δύο ληστές πυροβόλησαν δύο φορές στον αέρα για εκφοβισμό, όμως αυτό ήταν και το μοιραίο λάθος τους, γιατί αφέθηκαν ίχνη. Οι κινήσεις τους είχαν καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας και λίγο καιρό μετά, συνελήφθησαν στην Λειβαδιά για τρεις άλλες ληστείες πρατηρίων και καταστημάτων. Στην κατοχή του ενός καταδικασθέντα, βρέθηκε το καλάσνικοφ από το οποίο είχαν εκπυρσοκροτηθεί οι δύο πυροβολισμοί στην Ακράτα, ενώ φορούσαν τα ίδια ρούχα που είχαν καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας.
Πηγή : dete.gr

Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr