background img
banner
banner

Αιγιάλεια… μια απέραντη καρναβαλούπολη!

ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΠΟΔΑΡΑΤΗ- ΔΥΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΤΕΣ ΚΑΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Κορυφώνονται αυτό το Σαββατοκύριακο οι καρναβαλικές εκδηλώσεις απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη την Αιγιάλεια. Μία νυχτερινή ποδαράτη, δύο καρναβάλια και αρκετές δράσεις συμπληρώνουν το φετινό παζλ που ως ώρας, χαρακτηρίζεται ως το πιο κεφάτο και χαρούμενο όλων!

Οι πιο κεφάτες εκδηλώσεις στο Αίγιο

Μετά το κατά γενική ομολογία, πιο επιτυχημένο Παιδικό Καρναβάλι Αιγιαλείας που διεξήχθη την περασμένη Κυριακή με 3.000 καρναβαλιστές, αλλά και την καρναβαλική ποδηλατάδα που ολοκληρώνεται αύριο πρωί με τον τελικό, οι εκδηλώσεις της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αιγιαλείας, με την υποστήριξη του δήμου Αιγιαλείας, συνεχίζονται αύριο Σάββατο το βράδυ όπου η πόλη θα ζωντανέψει στους δρόμους. Το καρναβαλικό κομβόι της νυχτερινής ποδαράτης θα ξεκινήσει από το λιμάνι στις 7.00μ.μ., θα διασχίσει τους κεντρικούς δρόμους της πόλης (Ζ. Πηγής, Κανελλοπούλου, Νικ. Πλαστήρα, Εισοδίων, Μητροπόλεως) και θα καταλήξει στα Ψηλά Αλώνια όπου θα γίνει πάρτι με συγκρότημα με ζωντανή μουσική. Σημειωτέον ότι στη νυχτερινή παρέλαση… χωρούν όλοι και ήδη προετοιμάζονται κι άλλα γκρουπ για να συμμετάσχουν, ενώ οι καρναβαλιστές δεν χρειάζεται να είναι απαραιτήτως στην εκκίνηση αφού μπορούν να ενσωματώνονται στην πορεία. Και βέβαια δεν ξεχνάμε το βράδυ της Κυριακής 17 Μαρτίου, την καύση του καρνάβαλου στο παλιό λιμάνι, σε μία τρίωρη γιορτή από τις 6.00 ως τις 9.00, με συμμετοχές σχολών χορών, με λάμψη και βεγγαλικά.

Το 10ο το… καλό, το Καρναβάλι Διακοπτού 2024

Το «Καρναβάλι Διακοπτού 2024» με μία πληθώρα δράσεων, φτάνει στο τέλος αλλά και την κορύφωσή του μεθαύριο Κυριακή. Για 10η επετειακή χρονιά και επιδιώκοντας να φέρει το χαμόγελο και τη ζεστή επικοινωνία σε ντόπιους και επισκέπτες, η Καρναβαλική Ομάδα Διακοπτού έχει δημιουργήσει πολλά! Στις 4.00 το απόγευμα του Σαββάτου θα διοργανωθεί θεατρικό δρώμενο στην πλατεία του Διακοπτού και πολλές δραστηριότητες που θα κρύβουν πολλές εκπλήξεις και για μικρά παιδιά και για τα μεγαλύτερα, καθώς αναμένεται να συμμετάσχουν και θεατρικές ομάδες σε διάφορες δράσεις στους δρόμους του χωριού και μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις ανά σχεδόν μία ώρα για να καταλήξουν σε ένα μεγάλο διασκεδαστικό πάρτι. Περιλαμβάνεται μπουφές προσφορά από τους εθελοντές των ομάδων των γκρουπ και χορευτικό πάρτι με DJ μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες!

Την Κυριακή στις 4.00 το απόγευμα θα γίνει η παρέλαση των αρμάτων και στο τέλος το παραδοσιακό γαϊτανάκι και στις 7.00μ.μ. η καύση του καρνάβαλου στην παραλία του Διακοπτού. Μία εκδήλωση που πρόκειται να την παρακολουθήσουν πάνω από 6.000 άτομα!

Στη συνέχεια τα βλέμματα όλων στρέφονται στην καρναβαλική παρέλαση την Κυριακή 17 Μαρτίου. Τα γκρουπ που θα συμμετάσχουν στο Καρναβάλι της 17ης Μαρτίου, είναι: 1. Επόμενη στάση Αλαλούμ, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Διακοπτού. 2. Don’t worry be… Χίπις!, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Διακοπτού. 3. Ο πόλεμος των άστρων, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου. 4. Μάγοι και κολοκύθες του Χέλοουγουιντ, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Ελίκης και Νηπιαγωγείο Νικολεΐκων. 5. Η χώρα του Αλί Μπαμπά, Κωνσταντίνα Σπανού και φίλοι (Η κόρη του ιδρυτή και εμπνευστή του καρναβαλιού του Διακοπτού). 6. Φάε λάδι και έλα βράδυ…, Πολιτιστικός Σύλλογος “Νέα Πνοή” Διακοπτού. 7. Δεν “μασάει…”, Φιλοπροοδευτικός Σύλλογος “Ηρακλής” Ζαχλωρίτικα. 8. Ποιος θέλει να γίνει τραπεζίτης;, Σύλλογος Γυναικών Τράπεζας “Σύβαρις”. 9. Χεβιμεταλάδες, Ασπασία Κακκαβά και φίλοι. 10. Μια μοντέρνα απ’ την Αθήνα, Πολιτιστικός Σύλλογος Βρόσθενας.

Την Καρναβαλική Ομάδα Διακοπτού, αποτελούν: Χρήστος Κακκαβάς, Πανωραία Μελισσιώτη, Βάσω Βούλγαρη, Παναγιώτης Ευθυμιόπουλος, Άντα Σώη, Ασπασία Κακαβά.

Η Αιγείρα ζει στον ρυθμό του Καρναβαλιού!

Θεσμός έχει γίνει το Αιγειράτικο Καρναβάλι που μετρά δεκαετίες αυθεντικού καρναβαλικού κεφιού και αποτελεί την αφορμή πλήθος κόσμου να επισκεφθούν την Ανατολική Αιγιάλεια.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αιγείρας έχει… βάλει τα δυνατά του και ήδη οι εκδηλώσεις του γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία. Αυτό θα είναι το 24ο Αιγειράτικο Καρναβάλι και υπόσχεται να απογειώσει κάθε συμμετέχοντα, με το αστείρευτο κέφι που το χαρακτηρίζει κάθε χρόνο. Παρουσιαστές των εκδηλώσεων για όλη την διάρκεια των δράσεων του Καρναβαλιού Αιγείρας είναι οι Ρία Σακκουλή και Πάνος Βασιλόπουλος.

Το Καρναβάλι, που λαμβάνει χώρα στον κεντρικό δρόμο της Αιγείρας από τον Άγ. Παντελεήμονα, ξεκινά στις 4.00 το απόγευμα της Κυριακής 17 Μαρτίου και αναμένεται να καταπλήξει. Τα άρματα – γκρουπ που θα παρελάσουν, είναι: 1.Το άρμα της βασίλισσας του καρναβαλιού – το οποίο σαν θεματολογία θα έχει φέτος το “πόλεμος και ειρήνη”, καυτηριάζοντας έτσι τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν σε παγκόσμιο επίπεδο, στις σχέσεις μεταξύ των εθνών. 2. Το άρμα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Αιγείρας. 3. Το άρμα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας και το Νηπιαγωγείο Ακράτας με θέμα Candy Crush. 4. Roy Hearts: Το άρμα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού και 2ου Νηπιαγωγείου Ακράτας. 5. Χίλιες και μία νύχτες. 6. Indiana and Jones. 7. Αγρο (po) τες. 8. Top Gun – Maverick. 9. Λε Τριπολίξ – Chinese Edition. 10. Μπάρμπι Guns. 11. Εν όψει – Γραμμουστιανοί. 12. Γαμπρός απ’ το Λονδίνο. 13. Μπονάλες. 14. Titikaka. 15. Την παρέλαση θα κλείσει το άρμα του βασιλιά καρνάβαλου, το οποίο σαν θέμα έχει το “πόλεμος και ειρήνη” και αμέσως μετά, όλα τα γκρουπ μαζί θα βρεθούν σε γνωστό κατάστημα της περιοχής της Αιγείρας, όπου θα πραγματοποιηθεί ξέφρενο πάρτι με λάτιν ρυθμούς και χορευτική διάθεση μέχρι πρωίας, εκδήλωση που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, είναι ένας χορός – δράση στο οποίο αναμένεται να συμμετάσχουν πάνω από 400 άτομα, κάθε ηλικίας, καθώς οι φετινές συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο και θα είναι 30% περισσότερα άτομα συνολικά από την περσινή χρονιά.

Την καρναβαλική επιτροπή αποτελούν: Αθανασία Πάνου, Παναγιώτης Καλέλλης, Αποστόλης Παπαχριστόπουλος. Τα παιχνίδια του κρυμμένου θησαυρού θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου.

Εκδηλώσεις στην Ακράτα

Το Ακρατινό καρναβάλι ξεκίνησε από την νεανική «τρέλα» μιας μεγάλης και όμορφης παρέας και γρήγορα αγκαλιάστηκε από την τοπική κοινωνία και εξελίχθηκε σε μία από τις μαζικότερες και πολυπληθέστερες εκδηλώσεις που διοργάνωνε για πολλά χρόνια ο σύλλογος «Αναγέννησις».
Φέτος, γιορτάζοντας τα 100 χρόνια, η «Αναγέννησις» συνδιοργανώνει με τους φορείς και συλλόγους της Ακράτας ένα καρναβαλικό διήμερο ξεφάντωμα.
Το Σάββατο 16 Μαρτίου θα φιλοξενήσουν στην πλατεία της Ακράτας τα γκρουπ του αιγειράτικου καρναβαλιού σε ένα πάρτι μασκέ και με μπροστάρη το κέφι και την καρναβαλική διάθεση θα χορέψουν και θα διασκεδάσουν με τις μουσικές του Παναγιώτη Μελιγδή.
Την Κυριακή 17 Μαρτίου ο κλόουν Αστέρης με τα παιχνίδια του και η facepainter Ειρήνη με χρώματα και χρυσόσκονες θα παίξουν με τους μικρούς φίλους από τις 11:30 το πρωί και η πλατεία θα «χορέψει» στους ρυθμούς του Παναγιώτη Σπυράκου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr