background img
banner
banner

«Ραντεβού» στην… Ελβετία της Αχαΐας

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΤΣΙΒΛΟΥ ΓΙΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ «ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ»

«Ελάτε να πεζοπορήσουμε σε ένα από τα ομορφότερα χειμερινά τοπία που μπορεί να επισκεφθεί κάποιος πριν από τα Χριστούγεννα, στην Ελβετία… της Αχαΐας!». Κάπως έτσι καλεί μέλη και φίλους της η ομάδα πανελλαδικής εμβέλειας «Εναλλακτικές Εξορμήσεις – youth trekking» για την συνάντηση που έχει προγραμματίσει για την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στην «δική μας» Λίμνη Τσιβλού!

Το ραντεβού των διοργανωτών είναι στις 7.00 το πρωί της ίδιας μέρας στο Σύνταγμα με αναχώρηση στις 7.15. ΄΄Αφού κάνουμε την απαραίτητη στάση για καφέ, θα κατευθυνθούμε προς την Ακράτα Αχαΐας και θα ανηφορίσουμε μέχρι την λίμνη Τσιβλού (700 μέτρα). Από εκεί θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία πρώτα στις όχθες της λίμνης και έπειτα θα πάρουμε το μονοπάτι παράλληλα με τον ποταμό Κράθι, που οδηγεί στο πανέμορφο χωριό Περιστέρα (1060 μέτρα) όπου εκεί και θα κάτσουμε για φαγητό στην μοναδική ταβέρνα με την εκπληκτική θέα προς την Νεραιδορράχη του όρους Χελμού!΄΄, αναφέρουν οι υποστηρικτές της ομάδας. Η διάρκεια της πεζοπορίας θα είναι περίπου 4 ώρες, αναλόγως των καιρικών συνθηκών. Το μήκος της διαδρομής είναι 8-9 χλμ. ενώ η υψομετρική διαφορά 360 μέτρα. ΄΄Επιλέξαμε την συγκεκριμένη πεζοπορία, γιατί ακόμα και με χιόνι ενδείκνυται και για αρχαρίους, αλλά με καλή φυσική κατάσταση!΄΄, αναφέρουν οι διοργανωτές.

Αφού δίνουν κάποια στοιχεία για το πώς δημιουργήθηκε η Λίμνη Τσιβλού, για την ομορφιά και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής, επισημαίνει τον απαραίτητο εξοπλισμό, που είναι: Σακίδιο πλάτης, μποτάκια πεζοπορίας (όχι αθλητικά παπούτσια), δεύτερα παπούτσια, προσωπικό φαρμακείο (ιδιαίτερα αν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη φαρμακευτική ανάγκη), 1 λίτρο νερό, σνακ (ξηροί καρποί, σταφίδες , μπάρες κ.τ.λ.), jacket, fleece, σκούφο, γάντια, αδιάβροχο (ή αδιάβροχο τύπου πόντσο), μπατόν, γκέτες (προαιρετικά).
Το κόστος για τους επισκέπτες της Αθήνας ανέρχεται σε 22€.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr